ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 497
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Моят с кашлицата го спрях за три дни и следват още четири почивни. Смятам, че така е по-добре, вместо да кашля в клас и да го гледат накриво. Взех медицинска бележка и веднага лично я занесох в училището.
С немския ще си вземе думите от съучениците. Ще говоря с моя приятелка онлайн да му обясни новите уроци и граматика, каквато има. Тя е с немска лингвистика и е преводач и преподавател. Надявам се, че ще я разбере онлайн.
Другите предмети - то остава математика и БЕЛ, ще си научи. По мат. без друго обяснявам аз.
С ДО - каквото направят. Не зависи от мен. Предпочитам да няма, ама като решат, няма аз да ходя да отварям училището, я. Така че каквото стане там.
ТВ от години не гледам, тази година - съвсем не съм гледала нашенски новини.  Чета сайтове, които смятам, че са що-годе обективни, вкл. на английски и руски. Баща ми и той прави така - не се панирал въобще. И той смята, че каквото е писано - такова. Брат ми се оплака, че бил болен, но сега са на оправяне из тях. Не е ходил да се тества. То няма и смисъл. Лично аз също няма да ида, нито ще тествам детето. Като няма лечение, ако е тоя вирус - като с другите - седиш и чакаш да се оправиш. Ако се влошиш - отиваш в болница. Не виждам нищо по-различно от миналите години.
Лекарка от болницата ни каза, че ги натискали да приемат сега всеки положителен, отишъл при тях, особено по-възрастни хора, независимо дали са в тежко сътояние или не.

# 691
Много странно как при нас няма контролни. Нещо се спичам дали всичко е научено. И оценки почти няма. Ния е с 8 броя (2 по бел, 3 по фе и по 1 по ит, фвс и ии), а като гледам статистиката на Школо средният брой оценки на класа е 7.
По мат имам дежавю с учителката по ае от смг, смгейки ще ме разберат. Философия нямат. По фе иуч също не са правили контролни. Не, че ми е драма, че нямат оценки, ама как да си сверят часовника тези деца дали нямат пропуски?
Мама Мони, нашата рс е днес или аз нещо бъркам?
В някое училище дали вече има решение за стипендиите? То с това ДО всички ще са отличници...

# 692
  • София

Мама Мони, нашата рс е днес или аз нещо бъркам?

Сега пак си погледнах имейла. Утре ни е от 18.30. Вероятно за различните класове е различно. Тъкмо ще кажете довечера за какво иде реч. Темите, които ни е написала класната са три - правилник на училището, евентуално ДО и обучението по френски. Не се спичай за оценки - Митко е даже с по-малко от Ния.

# 693
Аз да се оплача. Току—що във вайбър групата на класа прочетох, че основната учителка по испански наоуска по здр.причини. Дайте съвет среща с директорката ли да искаме, писмо ли да пишем. Когато пак тя отсъстваше, нямаха заместник. И кой знае кога ще намерят. Ще се гръмна.

# 694
  • у дома...
В 30-то в четвъртък ще имат педагогически съвет. Ще видим до края на седмицата какво ще реши общинският щаб в София.

За немския език - https://nemski-lesno.blogspot.com - тук има доста полезни теми. Може на някой да му е от полза.

# 695
За мен добър вариант е да се решава на местно ниво за ОЕСР. Не виждам защо това трябва да е централизирано. В момента има градове, в които почти няма случаи. Нека си учат присъствено децата там. При нас, като гори, ще си учим онлайн известно време. Като се оправим, ще се върнем присъствено. В същото това време може да се наложи пък другите да се затворят. Ами така ще е тази година. И дали ни харесва или не, няма никакво значение. Трябва да се прави това, което е необходимо. Все едно да се тръшкаме, че вали дъжд и да се опитваме да го спрем с претенции. По-добре е просто да си разпънем чадъра.

# 696
В 30-то в четвъртък ще имат педагогически съвет. Ще видим до края на седмицата какво ще реши общинският щаб в София.

За немския език - https://nemski-lesno.blogspot.com - тук има доста полезни теми. Може на някой да му е от полза.

Много ти благодаря. Довечера ще го пусна на младежа. Ще види и от "Уча се" какво има.

За мен добър вариант е да се решава на местно ниво за ОЕСР. Не виждам защо това трябва да е централизирано. В момента има градове, в които почти няма случаи. Нека си учат присъствено децата там. При нас, като гори, ще си учим онлайн известно време. Като се оправим, ще се върнем присъствено. В същото това време може да се наложи пък другите да се затворят. Ами така ще е тази година. И дали ни харесва или не, няма никакво значение. Трябва да се прави това, което е необходимо. Все едно да се тръшкаме, че вали дъжд и да се опитваме да го спрем с претенции. По-добре е просто да си разпънем чадъра.
Централизирано - в никой случай. Всеки да си решава според дереджето, което си знае сам най-добре. Сърбахме такава попара с глупости пролетис. Стига толкоз.

# 697
  • София
Аз да се оплача. Току—що във вайбър групата на класа прочетох, че основната учителка по испански наоуска по здр.причини. Дайте съвет среща с директорката ли да искаме, писмо ли да пишем. Когато пак тя отсъстваше, нямаха заместник. И кой знае кога ще намерят. Ще се гръмна.
Съберете се няколко родители и поискайте среща с директора, на която да изложите притесненията си и да се информирате какво ще предприеме ръководството.

# 698
  • София
Мария, не може да се каже, че при нас са с особено повече оценки.
Дъщеря ми има 10.
5 от тях са по АЕ, но всичките са на контролни (междувременно станаха 6).
От статистиката в Школо излиза, че нашият клас е с повече оценки по основен език спрямо средното за гимназията.
Clevermary, задължително се съберете повече хора, за да действате заедно.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:39 от Red

# 699
Да, моят има 3 оценки.

# 700
  • sofia
Големият натиск от страна на родители против ДО, като противодействие може да доведе до отлив на учители, които не се чувстват сигурни в такава обстановка. Така че, всичко трябва да е с мярка. Учителите, които напускат, все ще се изхранят, частните онлайн  уроци вървят с пълна сила. Но децата хем ще минат на ДО, хем няма да има кой да преподава от училището.

# 701
Оценките на нашия са 14, като 7 са по НЕ, 4 по ФВС...Simple Smile Мария..не ми изглеждат малко вашите Simple Smile

# 702
При сина ми са само 5, три от тях по френски.

# 703
7 по НЕ срещу 3 по фе, ми е над два пъти разлика. При нас по фе са правили само 2 контролни (теста) и една оценка от устно изпитване. За сравнение предния срок по мат в смг е имала 17 оценки, което си е по малко над 1 оценка на седмица.
Както и да е.
За ДО-то: ако повечето учители се бяха отнесли сериозно към ДО миналия срок, сега нямаше да има такъв отпор срещу ДО дори само за 2 седмици. Аз честно казано приех, че това ни чака и просто го чакам откога. Няма повече да се газирам. Вярвам, че моето дете ще си върви напред с материала, каквото и ДО да му предложат. Учебници и помагала за упражнения има, ще се справи.

# 704
  • софия
При нас има много оценки, над 10 са само по АЕ, но то всяко едно нещо се оценява.
Скрит текст:

Моята "гордост" и безкраен тих ужас:
На входния тест по БЕЛ за малко е закачила 5цата. Каза, че толкова сложно контролно в частта по български дори Йонова никога не е давала, а тя ходи при нея 2 години. Кълнях се, че няма какво да не е научила след нея. Не знам какво е било.

Общи условия

Активация на акаунт