ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 503
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Ред,  всичко ще е наред!  Добре е, че не твърд корема, но я наблюдавай за всеки случай.

# 676
  • София
То изглежда много подобно на това, което Айла описва.
Иначе се събуди, няма спазми в момента.

# 677
  • София
Добро утро и от мен!
Не знам дали вашите деца като по-малки са били така, но моите и двамата като се разболяваха почти винаги се оплакваха, че ги боли коремче, дори нещо респираторно ако е било. Нашата педиатърка, а и Масларски, при когото ходехме като неопитни родители за второ мнение почти винаги, ни казваха, че е нормално и е свързано с анатомично-физиологични особености при децата. Не знам дали вече са големи и са го израснали, но явно не всички. Отделно - от хранене, запек, цикъл, цистит, много неща биха могли да бъдат. Дано да е наред всичко!

# 678
Вкъщи наборът е този, който 2-3 пъти в годината се оплаква от корем. И често се е налагало да ходим на лекар за това. За щастие никога не е имало повод за тревога.
В тази една такава никаква обстановка, се радвам, че младежът не се заинати да ходи някъде другаде да учи. Сега да си на квартира или общежитие и да си само на 14, а той дори още ги няма, хич не е оферта. Кой се грижи за тези деца, когато са под карантина примерно, за разболяване или дори леки неразположения, хич не ми се и мисли.

# 679
  • София
 Това по спомени го четох някъде из нета:
Присъни ми се сън: Вече е лятото на 2021 година. В света върлува пандемия от нов коремен вирус. Всички обсъждаме колко по-добре беше с маски, отколкото сега с памперси.
За запасите от продукти, добре  че напомнихте ще трябва да се заредя с вино. Нито мога да плета, нито да шия, а и не искам, нооо включвам се в дегустациите с две чаши.

# 680
  • у дома...
Вълчев ми се стори силно притеснен. Не от журналистите. Явно от ситуацията. Това повтаряне от негова страна на един и същи отговор е начин да не кажеш нещо, което не трябва. Или когато не знаеш или не си сигурен в отговора. Затова и журналистите задават 10 пъти един и същи въпрос. Мисля, че Вълчев не е много ок със заповедта, която е издал. Или може би според него това не е решението.

Цялата ситуация ми се струва, че е опит да се поуспокои малко населението. Ще видим следващите две седмици какво ще последва. Защото математическите модели не са никак розови.

# 681
  • София
Ваня туку що ми писа, че днес от 10:40 в СМГ ще има учителки съвет, където ще обсъждат дали да преминат към онлайн обучение.

# 682
Ще тръгвам след малко за болницата. Очертава се да сме там до края на седмицата. Поне ще сме двамата.
Имам ПСР, с който ще ме пуснат, но после нямам право да излизам, освен ако реша да не се връщам.

А всъщност искам за идните 4-5 месеца да наемем къща в Занзибар. Но никой не ме пита Imp

# 683
Дикси, ще съдействам за Занзибар, ама първо ще изчакам Митко да скочи като нов от леглото и тогава тръгваме! Скоро ще се случи!
Прегръдки силни и за двамата!

# 684
Уф, дано.
Значи както предположих не е имала твърд корем.
Сега това ентеровирус ли е, някакъв замаскиран Ковид ли, кой да знае. Егати кашата се получава при неразположение, което доскоро беше съвсем обикновено нещо.
Този вирус мина през семейството ми в началото на септември (дъщеря ми я повтори). Наистина сваля човек на легло, за 2-3 денонощия. важното е да не се обезводните, защото ще дойде и температурата. Бързо оздравяване

# 685
Дикси, бързо възстановяване на Митко , а на теб -сила и здрави нерви !
И при мен анкетата в школо не се получава , но явно ще се решава и без нея. Интересното е , че още нямам инфо дали големият влиза от днес в карантина. Вчера , късно следобед е получен + резултат, ученикът е бил последно на училище в петък , но нещо имаше в бройката дни -2 или 3 бяха ...ще видим до началото на втора смяна. Сега погледнах вайбъра на класа- изчаква се заповед от директора.

# 686
  • София
Абе мацки какво правите. Темите ги ядете като топъл хляб все едно чакаме първо класиране.
Дикси, супер че вече ще сте заедно. Представям си какво му е било на младежа, а и на теб. А за Занзибар и аз се кандидатирам.
Нито мога да плета, не обичам да готвя, мразя да чистя и не знам ако ни затворят какво ще правя. Всъщност аз е почти невероятно да работя от вкъщи, а за мъжа ми съвсем. Но ми се струва, че учениците в София ако така продължават нещата няма да ги върнат на 3.11 в училище. Да ви кажа като чух днешните цифри и аз се стреснах и вече не знам какво да мисля.
И да се оплача – отново ниска оценка по френски. Този път на тест. Не знам докога така ще е. Най-високата в класа е 4,50 – или в нашия клас са събрани „най-глупавите деца”, или класната е много взискателна. По всеобщо мнение на децата тестът бил много труден. Не знам то за тях винаги е трудно, така че не е меродавно. Митко е с 3 и явно нещо не учи както трябва или и аз не знам. Но още не съм се шашнала и успокоявам и нахъсвам вкъщи. РС онлайн утре като една от темите ще е евентуално онлайн обучение. Може би и нас ще ни подготвят.   
Ред, стискам палци бързо да се оправя девойката и да е нещо инцидентно. 
Бисе, успех в новото начинание!

# 687
  • София
Дикси, пиши ако имаш нужда да ви носим нещо, щом няма да можеш да излизаш.

Явно поетапно ще минават училищата на ДО, но не трябва ли първо да е за гимназиален етап и да има достигнати някакви стойности на заразени, а не просто така. Защото ми се струва, че се получава минаване на ДО без реално да има основания.
В училището на сина ми са само с една карантинирана паралелка, а при Соня има 1-2 болни учителя в начален етап. Това не предполага минаване на ДО за тези училища, но май ще запеят и те в общия хор, след като Стаматов даде тон.

# 688
  • софия
Има, 20% от учителите и учениците да са със симптоми на грип или Ковид. Но Т. Михайлова била казала, че училищата в червените зони можело да подават заявления. Не съм я слушала и не знам, ако училището е в червена зона, тези 20% вземат ли се предвид или на общо основание.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:08 от zvаnchе

# 689
  • София
Прочетох резюме на изказването на Вълчев. Мога само да го поздравя за позицията. За този човек образованието наистина е важно.

Общи условия

Активация на акаунт