Отговори
Приемам всякакви интересни, полезни и креативни идеи по въпроса.

# 1
Чак такова рециклиране на съм правила. Изхвърлям ги.

Но в нета се намират интересни идеи с епоксидна смола.

https://www.bing.com/images/search?q=colored+pencils+resine+epox … rm=HDRSC3&first=1

# 2
  • Варна
Преди доста време бях залепила  със секундно  съвсем произволно малки остатъци от моливи и ползвах като подложка за горещ съд. Нямам снимка.

# 3
изваждаш графитите в купичка и хвърляш дървените части. може и в камината. графитите можеш да ползвах ако ги стържеш с остро ножче върху наложена върху бял лист хартиена плоска фигурка и после подпираш фигурката и размазваш настрани цвета с пръст. Като махнеш фигурката се получава като с ореол от цвят аз много го обичам това.

# 4
Аз имам удължители за моливи и си ги ползвам. Продават се на много места - ина метални, пластмасови и дървени, дори и маркови, ако държите на това.
Има някои марки цветни моливи, които струват по 7-8 лв за брой и хората държат да си ги използват докрай.

Ето един обикновен удължител, но има много по-интересни модели, примерно с винт за затягане накрая:

# 5
Но все пак накрая дори да са ползвани с удължител остават 2 см "огризки".

# 6
Удължителя е много готин. Не знаех че има. Дали няма машинки за графитен прах ?

# 7
Не знам. Но съм виждала да се продава графитен прах в бурканчета, така че действително не е лоша идея да се пази останалият графит.

# 8
Вместо купешки удължител може да се ползва, стара долница на химикал. Закрепването може да стане с дъвка/такит или тиксо.

Общи условия

Активация на акаунт