АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 13 909
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте набързо и от нас!  bouquet
Благодаря много за поздравите!!!!
Честито на наборчето Дени и на мама Цачи!!
И специални целувки на кака Рая Heart Eyes

Ние сме също само на кърма, ще захранваме с картофче най-вероятно, искам да е зеленчук първо, но ще е след като станем поне на 5 и половина месеца

Ох, мамчета, много ми липсвате, надявам се другия месец да имам повече време за вас, целувам ви, не ме отписвайте Hug

Както казва Цачката - защо денонощието не е от 26 часа, ама пак нямаше да стигат сигурно

# 106
  • София
Сега от 1 септември му давам Есберитокт-ехинацея за имунната система.

Ми аз пък давам... кърма  Laughing за имунната система. Доколкото ми е известно, друго по-добро науката не е измислила... (Бюти, ти не кърмеше ли? Извинявай, ама не помня  Embarassed)

Да, така е. Но ние вкъщи живеем свекър, свекърва, зълва с 3-годишно, мъжа ми , аз и Давид и племенницата е много болнава, а в петък тръгва на детска градина и не ми се мисли!

# 107

Да, така е. Но ние вкъщи живеем свекър, свекърва, зълва с 3-годишно, мъжа ми , аз и Давид и племенницата е много болнава, а в петък тръгва на детска градина и не ми се мисли!

Съчувствам ти  Confused  И Иленка е в подобно положение. Голямо гайле...

# 108
  • Русе
Честито на пoрастналите ни априлчета! Боже, вече си имаме априлче на половин годинка! newsm51 smile3525

Zarka, наистина забавна тема повдигна  Grinning- аз малката я наричам "Муна", това е стара история, която тръгва от баткото (той е "Муньо" от Маймуньо или бати "Лудьо"), също и "Пишорана", "Дунда", "Бебанче"...

Дея, и при нас има значително подобрение на оченцето - не се е оправило 100% (още сълзи по малко, но бистро), а в момента нищо не му слагам, щото наистина много ще и дойде - и антибиотик, и сироп за кашлица, и спрей за носа...Просто, кое по-напред...Обаче съм си записала вашите капки (Офтакуикс, нали?) за всеки случай, ако се наложи...
Пък, тези детски стаи, дето си ги дала, са просто един път! Направо се размечтах...  smile3531Да показваш после реализацията, да си изплакнем очите...
Ние засега не сме се засилили да правим детска - там сега спят татко и батко, а мама и бебе - в спалнята. Мислим някой ден да направим спалнята на детска (щото е по-просторна и става за 2 деца), а ние с тати да се сврем в по-малката стая.

Мама меца
, и Татянче - благодаря за отговорите за плодовите сокове и пюрета...Значи ако основно проблема е за зъбите, пък ние нямаме още, не пречи много да и давам сок от шише сега...? newsm78

Мимка, за обувчиците - ползваме 1-ца (но те са без подметка - нещо като мушама на бобчета имат отдолу), а за зимата ще трябва нещо по-стабилно (май 17 е най-малкия номер по българските стандарти) - абе, от обувките с истинска подметка най-малкият възможен номер трябва.

Съчувствам ти  Confused  И Иленка е в подобно положение. Голямо гайле...
Ох, ужас е! Надявам се поне, малката да придобие малко естествен имунитет отсега и да е по-здрава като тръгне на ясла...Beauty, вярно ти е казала мама Меца - няма нищо по-добро от кърмата за имунитета...пък, дано се опазите от градинските бацили! Praynig

# 109

О, ние сме по-зле. Само през нощта сме четиримата, иначе през деня има поне по 10 човека из нас и така е от години. И все някой от другите е болен, ама бебока да чукна на дърво не е прихващал до сега. Аз и затова искам да е максимално дълго само на кърма, та по-малко да боледува.

# 110
  • софия
привет на всички Hug
първом да почерпим за половингодишнината ...то не останало....още 6 години и половина и на училище тръгваме  smile3529
благодаря за пожеланията  Hug
за галените имена...аз и казвам Гаргамела щот са и щръкнали ушите, а татко честичко и казва пък Йода Laughing

п.с. тортата умишлено е тематична...към дискусиите за захранването  Grinning

# 111
Здравейте!
Честито на месечковците- Рая, Алекс, Дениз и Ивелин

Дея, много хубави идеи за детска стая  thumbsup
Ние имаме вграден гардероб в детската стая, ще купя само някакъв скрин, детски перденца и разни други шарени/весели неща, като кутии за играчки и т.н

За пюрета- вчера като купувах забелязах същото, даже харесах една друга марка, която ми се струва по-добра от Хип, в съдържанието плодовете бяха 100%.

Зарка, аз на бебка и викам мишле и пъпешче. Mr. Green

envia, ето една снимка на ботушките, които взех за зимата : тук На снимкат изглеждат големи, но на живо са малки  Wink

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 14:50 от R i n a

# 112
Zarka, много се радвам,че сме съгражданки....
Мамо меца за лъжичките  - видях наскоро на Бертони комплект от 2  - едната е дълга и тясна, а другата е кръгла и с къса дръжка,мисля,че такава ще свърши работа...........на Чико има една от някъде по 7-8 лв.,мисля,че е силиконова,но ми се струва прекалено голяма и тумбеста.....а има едни на беби нова пластмасови нито тумпести,нито продълговати - средна работа,като цена в зависимост от магазина съм виждала от 0,25 лв. до 1 левче....
за прякорите и галените на Радост й викам Радецки

# 113
Честито на Сминсчо и на Алекс, на Цачи и на Дени, на Рая и Жени и на татковците естествено Grinning
Бюти, Мецанке, Деси, Татянка успех в намирането на правилните жилища.
Дея, аз още не съм решила нищо за детска стая. Засега съм наясно само със цветовете -  светло зелено,розово, цикламено  и бели мебели. Някъде из сайта на Бурка видях нещо подобно на мойте представи. Но това ще стане сигурно чак другата пролет.

И на Симона галените имена все около мишка се въртят - мишо, шушумишо и така нататък.
Но отскоро започнах все по-често да и казвам по име и Мона.
Лъжичките и нашите са дълги и малки на Бебе Комфор.

Рина , страхотни ботушки Laughing

Иленка да ти призная тея дни все по-глупава се чувствам ooooh!. При нас със Симона IQ-то ни май е константа, както при Цвети и Ицето килата

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 15:36 от Cherepahova

# 114
  • София
Здравейте и честито на празнуващите днес!   bouquet

Янче, може ли един съвет от мен, не започвай с новите храни в събота и неделя, защото ако, недай си боже, направи някаква реакция, доктори, болници, нали знаеш колко работят в почивните дни. Знам, че съм много крайна, но все пак да си кажа.

На Стаско родилните петна(по челцето и клепачите) не са се нито променили, нито има наченки на изчезване, но не ме притесняват, знам, че ще изчезнат с времето. Иначе монголското петно на таза си имаме и него.

За космонафтчето - и аз ще търся цялостно  Mr. Green космонафтче, но и тези от 2 части бих загледала. Доколкото имам представа те са с презрамки и няма да е голо кръстчето.

За галените имена - много рядко му казвам Стаси, за мен си е Мише, като беше съвсем мъничък му виках Гуге. А напоследък голямата ми лиготия е да му викам Мишелка-Мамиии (като "Лондон, бейби!", помните ли знаменитат реплика на Джоуи от "Приятели" Mr. Green)

За обувките - и ние сме с едни маратонки за парлама, обаче не му топлят и затова залагам на вълненките терлички и тепърва ще търсиме обущета. Ще ми се да е нещо практично и топло, а не само да изглежда добре, а вътре крачетата да са му станали на чуканчета.

joyka, по назад беше писала, че доктора ви казал да не даваш каша, защото и без това си наддавате доста добре. Това означава ли, че кашите са за по-слабоватите бебковци и въобще защо захранването започва с пюрета, а не с каши?  newsm78Това е въпрос към всички де

# 115
  • София
На Милена съм чувала да викат Мила! От там - всичко което се римува става!
За лъжичките - точно такива купих на Бертони, за каквито говори Фурор! Много са удобни/ или поне едната - по-малката/
За спането - Мати спи по корем отдавна и то по-добре, отколкото по гръб! Откакто се обръща, спи и на една страна - на ляво, което е и моята любима страна за спане!
За обувките - купих та Колив и Колев за прохождане, но 1 номер по-големи, за да ги използвам и на пролет по предназначение!

# 116
  • София
За лъжичките - аз ползвам точно авентските и съм доволна, а майка ми е страшно доволна. Като му давахме Еспумизан-а за коликите, все се възхищаваше колко са удобни.

За спането - Стаско спи по гръб и ръцете в стил "предавам се", колкото преди се въртеше толкова кротко спи сега.

# 117
Здравейте и честито на месечковците!
Имам въпросче кам захранилите/захранващите за в бъдеще/ с оризова или елда каша.Млечна или безмлечна и защо?
Ние спим на лявата страна,която и на мен ми е любима и по някое време през ноща се обръща по коремче и така си доспива до сутринта.
Галеното ни име е Юли,но прякорите се използват по-вече-Ючка,Зайо,Мечо....а от днес е Юлиан-насран/познайте защо hahaha-само количката остана невредима #Crazy/
Янче, много готино звучи Мона-така някак си  newsm78 величествено Peace Hug.
Лелеееееее вече си имаме бебе-половингодишник!Мноооого, много гушки и целувки за кака ни Рая!  bouquet

# 118
  • Русе
Иленка да ти призная тея дни все по-глупава се чувствам ooooh!. При нас със Симона IQ-то ни май е константа, както при Цвети и Ицето килата
Joy Joy Joy

За лъжичките - точно такива купих на Бертони, за каквито говори Фурор! Много са удобни/ или поне едната - по-малката/

Дааааа, преди седмица-две някой беше питал за лъжичките, и аз похвалих тези на Бертони (тогава не бях 100% сигурна за марката) - хубавото е, че са силиконови отпред и няма опастност от нараняване, а в момента в който бъдат нагризани (малката), значи е дошло време за голямата. Laughing Пак ще потърся от тях като му дойде времето. Peace

Диди спи настрани или по гръб, но баткото на тези месеци спеше точно както е застанала Вени на мама Меца в подписа и (по корем, с дупендъра във въздуха - само перка липсва да заприлича на Карлсон  Laughing)

# 119
  • Русе

joyka, по назад беше писала, че доктора ви казал да не даваш каша, защото и без това си наддавате доста добре. Това означава ли, че кашите са за по-слабоватите бебковци и въобще защо захранването започва с пюрета, а не с каши?  newsm78Това е въпрос към всички де[/i] [/color]
Данче, нашето педи ми е казвало, че кашите са много хранителни (напомпват доста) и при силно наддаващи бебета има опастност от рахит (ако организмът не успее да натрупва достатъчно витамин Д) - препоръчва да не давам повече от 2 пъти в седмицата.
Друг е въпроса какво мисли чичко Спок... Thinking

petrovavania
, дават го първо оризова(с кърма или обичайното АМ), като най-щадяща бебешкия организъм... Но си е въпрос на избор (и запек! newsm78). Аз определено няма да започна с каша. Peace

Общи условия

Активация на акаунт