АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 13 911
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Жени, да ти е честита малката половин-годишна госпожица! Да е жива и здрава и много, много щастие и радост да ти носи!   bouquet

Честито и на останалите месечничковчета!

За пюретата извода е ясен - четем до дупка! Въпросното на Хип беше круша, няма да се изненадам ако други пюрета са по-добри на Хип отколкото на друга марка - явно всяко конкретно бурканче трябва да се чете и на марка вяра да нямаш... И да се търси истинския състав, където е изредено точно, а не този с големите букви под заглавието  Sad

Ексче, витамини разни, не всички се губят при топлинна обработка все пак, а и минерали има.

Деичка евала за добрия вкус, да ме прощава татито, и неговия избор есладък но твоя е далеч по-класен. Аз съм романтичка и съм с двете ръце "за", ако имах възможност точн отози стил бих избрала и аз.

# 91
Добро утро Hug
Бебоците ви спят ли по корем?

Кало напоследък е като пумпал, няма спиране и докато спи се върти по корем, забива нос в матрака и след малко надига главичка, отваря очи и се чуди къде е hahaha Голям смешко е Wink

Аз Кало го наричам Шушу-мушу, коте, от няколко дни пумпалче (ха познайте защо Joy) и какво ли още не, на име рядко
му казвам.

Честито на всички празнуващи и специално половингодишнината на кака Рая Heart Eyes

# 92
  • София
Браво на кака Рая-преполови годинката!  bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на другите празнуващи бебоци!
 newsm32 newsm32 newsm32
Ние малкият го наричаме основно пате и всички производни на пате!
Дея, аз, бе, мила, аз повдигнах въпроса за звездичките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 93
  • София
Ей, половин година достигнаха някои! Честито!
Ние продължаваме с оризовата каша и на мен ми се струва удачна! Не и се мръщи, правя му я редичка и я хапва! Слагам го в стола, за да свиква с идеята, че стол=хранене!
За обръщането - Мати вече прави пълен оборот, но не е много съзнателно! Обаче го прави с лекота и като се осъзнае... Joy Joy Joy
Утре ще го кръщаваме - нали е Кръстовден! Улучихме хубаво време, което беше целта - да преварим студа!
Как го наричам - зайче, маймунка, Матюши, Матюха, Мати-Барабати ит.н. - царица съм да прекръщавам хората!

# 94
  • София
Снощи и Соня беше заспала по корем по никое време преди последното ядене. Но иначе не спи така, защото с каишките не може да се обръща. Мисля, че щом им е удобно няма никакъв проблем.

И наче я наричм как ли не - Жабкова, бандида, Сони - Трапатони, и всичко кавото ми дойде на ум, но и на име и казвам много често.

Момичета, хайде пак да направим една среща??????

# 95
  • София
А за витамините...аз съм решила, като навърши 6 месеца, да му купя Леатон и него да давам.
Сега от 1 септември му давам Есберитокт-ехинацея за имунната система.

# 96
Добро утро!
Ама много нещо сте изписали......
Честито на празнуващите Heart Eyes
За касмонавт съм както сте писали защото тука все духа и ме съмнява че от две части костюм зимен ще пропусне ветреца в кръста Peace имам наследствен от мен Mr. Green
Ние все на една страна спим от 1-2 седмици...
Юлче честито!
А ние пък даже месни пюрета с пиле почнахме в понеделник - от експерименталните сме Mr. Green
Бяхме на консултация вчера - пораснал е 3см. и 600гр.
Викам му "бръмбар"най-вече и понякога "на мама слънцето" Blush
Опитвам да ви покажа снимка в нашта количка седнал ама ...http://www.bgphoto.net/photos/13666/o632937365131875000.JPG лошо е качеството не съм фокусирала....

# 97
Сега от 1 септември му давам Есберитокт-ехинацея за имунната система.

Ми аз пък давам... кърма  Laughing за имунната система. Доколкото ми е известно, друго по-добро науката не е измислила... (Бюти, ти не кърмеше ли? Извинявай, ама не помня  Embarassed)

Хапнахме днес две лъжици круша, ядохме си ги табиетлийската по мъничко в течение на няколко минути. Леле как се кефи това дете на храната - отглеждаме си чревоугодниче като мама и тати. Ръцете се протягат, устата зейва, а като хапне една хапка, вдига очи към тавана и почва да си припява докато преглъща - "ммм-мм-мм"  Joy За разхлабващия ефект още си чакаме...

Храня я в столчето за кола, сложено на масата и подпряно като шезлонг. В събота ще ни идват едни роднини на гости и се носят слухове, че щели да ни подаряват столче за хранене - ако не, ще с и купим някакво защото искам да свикне да яде с нас до масата, а и да мога да я слагам в него като сме в кухнята двете да гледка.

А с каква лъжичка захранвате - като форма ме интересува и материал? Примерно моята е пластмасова от сладолед, но не онези плоските бели, а от мека прозрачна пластмаса с гладък ръб, широка и плитка с къса широка дръжка. Хваща я лесно, и понеже е широка лъжицата, като я ближе не ме е страх че ще се ръгне в гърлото с нея. Тези авентските тесни и дълги хич не ми харесват  newsm78 а искам да купя още една да си имаме две, та питам какви ползвате (оглеждам се за такъв сладолед естествено но няма, тази е от морето миналата година, от количките по главната в Бургас  Mr. Green - Варненки и Бургазлийки, ето ви идея и повод да хапнете едно сладоледче за наше здраве)

А за имената - всякак, но преобладава "пиле", обаче я викаме целенасочено по име и вече се обръща!

# 98
Има на Хип пюрета, в които няма ориз - мисля, че ранните моркови с картофи са само ранни моркови, картофи и вода. Но от пюретата, които са само с един плод/зеленчук май няма такова без ориз. На Ганчев пюретата са със захар, модифицирано нишесте, а в зеленчуковите има и олио, аз лично съм ги отписала.

Витамините в сготвените плодове/зеленчуци - има ги  Laughing не се безпокойте. Само витамините А, Д и С не са температурно устойчиви и се разрушават при кулинарна обработка (границата на вит. С е 60 градуса примерно). Витамините от група В не се разрушават, както и минералите, които също са много важни.

Татянка, не знам дали въртенето и пълзенето заздравяват мускулите, нашия пумпал все е по корем и изследва напред-назад (вече развива някакви невероятни скорости), но въобще не прави опити да се надига да сяда. Явно не се е сетил още.

Ние пак имаме проблем с къпането, Иво отново е развил неистов страх от вода. Не знам защо така се получава  newsm78 И също така ПАК имаме криза на растежа. То не е хленч, не е чудо.

Лъжичка имаме някаква специална за бебета, пластмасова, с гумена дръжка, цвят - отровно лилаво и отровно зелено. Познава си я и я хареса, вече знае, че с нея влизат вкусни неща и зяпа като я види.

Имена - всякакви, например шуш-буш, шушко-пушко, барбаклечо  Laughing

# 99
Tатянче, и аз бих искала да ти кажа да не се притесняваш, Пресил дори в периода на новородено доста успешно си въртеше главата на една страна, никога не съм го намирала със забита муцунка в леглото.А и щом Милена сама заема тази поза значи се чувства добре.Не я връзвай Praynig
Ама тя е голям сладур, и е много фотогенична Hug

Blush  Мерси  Heart Eyes  В интерес на истината тя винаги се обръЩа към обектива, Щом го вижда. Колко пъти исках да я снимам в профил или докато си играе, но види ли обектива, zаковава поглед в него  Crazy

Благодаря ви zа успокоителните думи относно спането по корем. ЛоШото е, 4е тя спи с главата zабита в матрака, не я слага настрани  Sad  Аги, да те питам zа Ангела, 4е и ние го имаме оба4е така и си стои в кутията  Embarassed  полzваме го беz подложките т.е. само като бебефон. Педито и акуШерката ни каzаха да не го пускаме, имаме zдраво дете, нямало zа какво и само Ще дава фалШиви сигнали zа тревога. При вас как е?  newsm78

Дея, zа идеи zа обzавеждане виж http://www.vertbaudet.fr/ и после chambre bebe и chambre enfant и http://www.haba.de/Kinderzimmer.35.0.html  и http://www.baby-moebel-shop.de/ и страниците на ИКЕА естественно  Mr. Green

Вени, хайде иzмисли едно галено на Милена, ниЩо не ми идва на ума  Embarassed

Хайде лек ден от нас, при нас днес се о4акват пак 30°  Sunglasses  и се събираме с приятелките и бебоците в една приятелка която има голяма градина, кеееееф  Grinning

# 100
Добро утро.
Пламен спи по корем откакто започна да се обръща преди 2 месеца. От тогава не е спал по гръб. Но явно така му е удобно и хич не мисля да му променям начина на спане.
За зимата имаме космонавт, наследство от Митко  Simple Smile Много му беше удобен, но много бързо му умаля и го носи най-много 2 месеца. Ето и снимчица, но май не се вижда много добре:

# 101
На Ганчев пюретата са със захар, модифицирано нишесте, а в зеленчуковите има и олио, аз лично съм ги отписала.

Да не би zаради олиото да си ги отписала? Щото е хубаво да има  Peace  Ако в буркан4ето има под 8гр, се слага допълнително.

Ани, имаме един куп бебеШки лъжици от пластмаса, всякакви цветове, тук 5 или 6 броя струват 1?, беz пари, а вси4ки проиzводители на бебеШка храна ми пратиха и лъжи4ки, имаме на Алете, на Бебивита, на Хумана, на кого ли е  Crazy 

# 102
Вени, хайде иzмисли едно галено на Милена, ниЩо не ми идва на ума  Embarassed

Не съм Вени, но от мен - Льони-Бонбони, Мушичка-Душичка, Мимка-Бебелинка и кавото още се сетиш  Mr. Green

За спането, ако спи на твърд и качествен матрак, нямаш роблем да е с лице надолу.

За лъжичките дефакто ме интересува на коя марка има такива широки и кръгли с къса дръжка - да не са тесни и дълги като авентските, май не съм обяснила добре какво точно искам да знам.

# 103
Здравейте мамчета , един бърз въпрос кой номер обувчици и маратонки купувате за бебоците?

# 104
и аз се чудех същото как да разбера кой номер да взема

Общи условия

Активация на акаунт