АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 119
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Брей колко сте изписали за деня!
Юлче, честито местене! Къде ще живеете в София - знаеш ли?
Днес дадох оризова каша с кърма доста разредена и нямаше протести! Акото при второто изакване като чели беше по-добро, пък ще видим! Нещо от седмица много малко спи - що така? обедното спане нещо вече го няма! Много жалко - беше ми любимо!

# 76
татянче не се притеснявай толкова, знам че на запад много убедително сплашват майките децата да спят само по гръб - и са напълно прави, разбира се, но само за периода на новороденото, докато детето не може само да си вдига главата. А сега тя има достатъчно силна мускулатура да си вдигне главата, ако трудно диша, не се тревожи. Аз оставям Вени от два месеца да спи и по корем, т.е. откакто тя със собствени сили се обръща. Не връзвай детето за леглото моля ти се да не му изкривиш психиката  Mr. Green това майтап де.

Ексче аз колкото повече чета, толкова повече се убеждавам че е все тая дали е зелнчук, плод или каша първо. Но всеки сам решава. Така или иначе, след крушата ще въведа или картоф, ако още е запечена, или каша, ако вече е добре, и смятам да карам успоредно и да поддържам някакъв баланс зеленчуци-плодове-зърнени.

Разчетох се какво пише за захранването в последното издание на дядо ни Спок.  Има сериозен аргумент против (повечето) купешки пюрета. Проблемът е точно в това, което забелязах вчера при Хип - пюрето освен рекламирания продукт съдържа голямо количество преработено оризово нишесте, което блъска празни калории и лишава детето от хранителните стойности на съответния основен продукт, т.е. повече калории, по-малко витамини и др. Няма дори полезните свойства на ориза, защото нишестето е ислно преработено. Та мамите които държат на купешкото, да четат внимателно съдържанието.

# 77
Tатянче, и аз бих искала да ти кажа да не се притесняваш, Пресил дори в периода на новородено доста успешно си въртеше главата на една страна, никога не съм го намирала със забита муцунка в леглото.А и щом Милена сама заема тази поза значи се чувства добре.Не я връзвай Praynig
Ама тя е голям сладур, и е много фотогенична Hug

# 78
  • Boston, MA
Ама наистина ли има допълнителни съставки в Хип пюретата? Аз толкова съжалявах, че ги няма при нас...
И аз чета всичко. Купувам пюре, на което пише съставки: органични плод/зеленчук, вода.

# 79
  • София
Добре де, при цялата тази термична обработка на зеленчуците и плодовете в пюретата за какви витамини може да се говори? докаот не ги даваме пресни, според мен няма да има витамини. Или? някой да ми обясни!!
Мецанке?

ПС като търсех инфо по повода и намерих този сайт с адски полезно инфо - всичко за храненето
http://www.howtoeat.info/

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 23:49 от х_diabet_mama

# 80
мама меца,в кое пюре на Хип има оризово нешесте?

досега само Хип вземам-зеленчукови,днрс исках да взема на гербер,но имаше захар и се отказах.

# 81
Здравейте и от нас с Дени!
ама наистина много пишете!
много ми липсвате и трудно намирам време да чета и докато изчета всичко и забравям какво исках да пиша ама сега каквото си спомням ще се изкажа:
за спането - Дени като беше новородено го слагах настрани със специални възглавнички и вече така си е свикнал и без тях сам се обръща на едната или другата страна
за детската - засега е закотвен при нас после ще му мислим
за обръщане, седене и тн - прави си такава гимнастика с това постоянно връткане по корем и обратно та не се притеснявам - мускулатурата му е като на културист нищо че е слаб и дълъг - седи в мен или в татко си и му е кефффффффффф
напоследък много усилено си вдига дупето - много е смешен и се мъчи да пълзи ама още не схваща как да си постави краката за да се измести иначе има сила да се оттласква
за захранване - пишете ме мохикан - утре /днес де вече/ става на 5 месеца но не смятам да почвам ще чакам до дупка
и по повода да почерпим  party023  bigdance2  ura Drunk beer cheers beer2 Wine Glass cook cook
и на набора Алекс и на кака Рая честитки! Gift  party002
и да знаете - чета по диагонал ама звездичките ги видях - и даже се връщах да проверявам да не съм наградена ама сте ме пожалили - това на майтап де Дея няма да го направи нарочно пък и на кодове трудно се различават звездички от пеперудки  smile3503 никак не са цветни Joy
мнооооооооооого целувки и НЕ ВИ ЗАБРАВЯМ просто денонощието няма 26 часа за съжаление newsm45

# 82
Здравеите!!!
Благодяря за честитките и честито на всички месечинковци! Аз нямах много време в послдедно време не съм и чела много, но да разкайа за нас:) Явор като един истински мъж яде само ако му сготвя аз Laughing  В общи линии минахме на 4 часа, яде плодово пуре, обядва със зеленчуково /сготвено от мен/ за следобедна закуска кърма+кисел. Бях забравила колко е гаден кисела, но на него му харесва. И такаДвижихме цяло  лято нагоре надолу и сега е време да се кротнем. Мисля да му взема космонафт за зимата, защото съм с някакви фикс идеи да не му изстине кръста ако е от две части комплекта. Така де сега отивам да поспя. Желая на всички лека и спокоина нощ и сладки сънища.

# 83
ама звездичките ги видях - и даже се връщах да проверявам да не съм наградена ама сте ме пожалили - това на майтап де Дея няма да го направи нарочно пък и на кодове трудно се различават звездички от пеперудки  smile3503 никак не са цветни Joy
мнооооооооооого целувки и НЕ ВИ ЗАБРАВЯМ просто денонощието няма 26 часа за съжаление newsm45

Честито на Дени  Hug
Ох тез звездички  Mr. Green ми обърках,сега ще кача новите снимки от албума и ще ги поправя  ooooh!

Мама Меца ще кача и полезното инфо Wink

МИМКА мило не са ни казвали за тези таблетки  Rolling Eyes ,а за онова -ще видим засега имаме промяна и ще ти пиша на ЛЦ  Hug

х_diabet_mama наистина е най добре със зеленчуковото да се почне,аз сгреших и дадох плодово и сега е мъка зеленчуковото  ConfusedИ на Хип забелязах ,че татито ни след като я храни веднъж и естествено беше омацана цялата бодетата останаха на места цвят на морковите  Rolling Eyes

Ilenka как ви е очето,щото при нас има подобрени засега  Rolling Eyes

Хайде, който споделя решението си за детската стая да казва и на кой вариант се е спрял
1. Само бебешка стая, която един ден тотално ще се подмени с детска
2. Бебешка стая, за която после ще се търсят подходящи детско легло, бюро и т.н
3. Или от сега ще я обзавеждате като детска + бебешките мебели (легло, скрин и т.н)
4. друг

Сега ще ти кажа ние на какво сме се спрели
-цвят на стените -или шпакловка със цвят на латекса жълтичко или тапети на някой герои /но вероятно първото/
-цвят на тавана -все още спор тати иска синьо аз друго,но със сигурност ще е налепен със звезди планети ,зодийки и т.н.т
-пердета-този вариант или този
-обзавеждане- татко й иска това а аз това което след това става така
-в стаята ще има още столче със масичка , масичка за фризьорство, за готвене
-двора имаме малка градинка,в която на пролет ще сложим нещо такова защот хем ще ми е удобно ,хем и на нея ще и е интересно  Peace

Общо взето засега сме в преговори със татито ,че не е нужно стил,а удобство на бебето и да заложим първо на бебешки мебели,а после да сменим  Rolling Eyes

Аз имам и друга идея,защото искам по нетрадиционна стая-ще взема легло което по точно е матрак висок и ще си го поръчам или кръгъл или триъгълен и от тавана ще пусна балдахин прозрачен и др. мебели по нетрадиционни ,но трябва да си развихря фантазията  Mr. Green

Вие на какво сте се спряли  Rolling Eyes

# 84
Здравйте!
Провокира ме Татянчето в предната тема да намеря време да нащракам "месечния" постинг. Тук съм и редовно ви чета и се радвам на сладките бебчета, дето растат като гъбки  Hug .
Но нямам идея как работещите майчета успяват да пишат толкова редовно  newsm78 . Дайте акъл   Thinking

Репортаж: Мария е от високите и слабичките - 67 см и 6.500 кг. На АМ сме още -  и ние сме от мохиканите. На 4-месечния преглед питах можем ли да почнем оризовата каша, но докторът каза, че последните препоръки на Американската педиатрична асоциация са да се чака до 6 месеца, освен ако детето не показва другите знаци за готовност за захранване. Иначе съм давала по 1-2 лъжички оризова каша, бананово пюре и пюре от сладък картоф ей така за разнообразие.

Имаме постижение - вечер като я къпем винаги почвам от сапунисването на пръстчетата на едната ръчичка. И последните 2-3 вечери като се наведа над коритото тя си подава ръчичките  Heart Eyes .

По темата за стаята - тя има определена стая (боядисана в жълто) но сега там спи свекърва ми. Не искам да я местим, защото като по цял ден ме няма, ако и нощем не спи при нас как ще разбера, че имам детенце  Sad . Още не сме мислили за обзавеждане, сменихме кошчето с детско креватче и това е засега.

Една весела темичка да повдигна: Как наричате бебчовците? Мимата освен слънчице ненагледно, мамина кукла, мишле, шушка и т.н напоследък е гъбка по идея на татито  Simple Smile .

Накрая Честито на празнувалите наскоро и празнуващите днес 5-месечничета - Александър на адашката Сминсчо, Дени на Цачи и Ивелин на Муни!!!  Hug Hug Hug

# 85
Да не пропусна да честитя и на кака Рая 6-ия месец   bouquet !

Фурор, радвам се да намеря съгражданка сред априлските мами - и аз съм от Видин. На въпроса ти за игрите - пъхай лека и удобна за хващане играчка в ръчичката, за да се научи да хваща, или покривай лицето с кърпа за няколко секунди и я махай неочаквано (т. нар "ту-тууу"  Mr. Green )   

Енвиа, Черепахова, не се притеснявайте за петната. Нали беше ставало на въпрос преди за хемангиомите. Това на гръбчето на Мария  е буквално малиново-червено, леко релефно и е голямо горе-долу колкото едър бадем големината, формата и мястото варират. Но и нашия док не се безпокои - каза, че в 95% от случаите петната изчезват максимум до 9-тата година, а повечето и по-рано. Също да не се притесняваме, ако преди да изчезне  се уголеми, или стане по-релефно - било нормално.

За обувчиците -  не мисля да ползваме преди зимата, когато падне сняг и излезем да се возим с шейна  Grinning.

Спирам за сега и се надявам следващото писане да е скоро.

Цунки на бебоците  Hug.

# 86
Естествено че се шегувкам Laughing
Не беше упрек към никой.
Само исках да успокоя Чаената, че с Мисти , Кремакулка и бебетата всичко е наред, че на нея май някакви черни мисли и минаха през главата
Някой друг забеляза звездичките, аз само надигнах врява....
Ама се плаша от такива работи! newsm78

# 87
Днес съм за уволнение Embarassed но нещо ме цепи шишарката и изобщо не мога да мисля.

Чаена, аз само да направя едно предположение преди Дея да е внесла яснота - Заклеймила ги е със звездички, защото и двете се изявяват по другите форуми, но за нас време не им остава Wink

newsm78 newsm78 newsm78 леле докато схвана  ooooh! какви звездички за какво става въпрос  Shocked
Не объркването е мое,без да искам съм пропуснала да сменя символите ooooh! и не съм погледнала .Сори,ама бързах  Tired

Абе Дея, аз помислих, че някой на небето сме пратили! Joy  Sad  Confused
Луда работа... Praynig
Ок, всичко е наред значи! Hug

# 88
За спането покорем - вчера за първи път сутрешната дрямка на Тони така протече - поглеждам го какво прави, че ръмженето спря, а той след опитите си да лази, заспал така. Така спа близо час с едно пробуждане за 3 минути пъшкане и драпане по кревата. Всяка нощ пускам обаче Бебешкия Ангел, за да ми е по-спокойно. Засега това беше инцидентно спане в тази поза.

Вчера му дадох ябълка и шипки плодово пюре, и да ви кажа колко пръцкане имаше, даже според мен го сви корем вечерта, повече Ганчев няма да подуши! #Cussing out
А точно преди това бях приготвила картофи и капия и какво да видя! Пробвам го аз, много гадно, все едно с червен пипер е бъркано!
В състава: картофи, моркови, капия, СУХО МЛЯКО, МАСЛО, ПОДОБРЕНО НИШЕСТЕ, ЗАХАР!
Тези са за убиване, ама и аз що не гледам като купувам боклуци! Аааа, не, само внос вече! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 89
Честит 5-ти месец на Алекс и Дени!!! Hug
Честит 6-ти месец на кака Рая! Hug
И не на последно място на сладките им майчета!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт