АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 13 915
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Ние имаме стая, която спокойно може да бъде направена на детска, и без това вече 5 месеца спим разделени с баща му Cry, ама с това будене по няколко пъти на нощ не мисля,че  е удачно все още да правя размествания.Вероятно тогава нощите си ще ги прекарвам в търчене по коридора ConfusedИначе идеята за самостоятелност много ми допада, още като бременна мислех за ранно отделяне, но... Thinking
Иленке, ами забравих за мерките, 9кг и 69 см, само сантиметър за 3 седмици newsm78

# 61
докато ви изчетааа
за мамите от Русе, миналата седмица бях там и много ми хареса.......аз самата съм дунавско чадо - от Видин съм,но по стечения на обстоятелствата в момента резидираме в Плевен,ще ме прощава Петя_П,НО пЛЕВЕН НИАКАЖ(ТОВА ГО НАПИСА рАДОСТ,БИЕ ПО КЛАВИШИТЕ-извинете и големите букви са нейно дело), та исках да кажа,че Русе си е хубавичък град......
аз се присъединявам към мохиканките Mr. Green засега.........аз също съм за космонавт за през зимата
и искам да ви пита, измисляте ли някакви игри за априлчовчетата си--аз постоянно съм в шах какво ново да измисля,че да я забавлявам......освен песничките с различна интонация и смешните физиономии,люши-люшито и самолетче с фъъъъъъъъър, предложете нещо друго.....

# 62
В тая връзка, седя и се чудя, защо и с какво са по-вредни соковете от плодовите пюрета, след като съдържат едни и същи неща? Честно, много се съмнявам във всичко ново вече...Преди години четях сума ти и медицински издания и гледах как се отричат стари&нови неща (за и против маслото/маргарина, за и против кравето мляко при различните възрасти, за и против флуоридните добавки, за и против ваксините...и какво ли още не), и почвам да си мисля че истината е някъде посредата... newsm78

Мда, това за соковете и мен ме учудва. Даже прясното пюре би трябвало да е още по-агресивно, щото има и целулозни жилки  newsm78    Аз затова първите плодове и зеленчуци ще ги обработвам на микровълновата, няма да ги давам пресни.  

Ние в момента сме дядовата ръкавичка в смнисъл, че живеем заедно със свекърва ми и девер ми. Така че и дума не може да става за беб в отделна стая. Но аз нямам проблем той да спи при нас, щото спи дълбоко и е достатъчно просто да сме тихи.

Игри - баща му го взема на ръце и го сваля до пода, да му опират пръстчетата и казва "виж сега какво си малко момченце", после го вдига над главата си и казва "виж сега какво си голямо момченце". Още - пляскам с ръце, а той ми е хванал малките пръстти и все едно пляска с мен. Или му подавам ръка да може той да пляска с длан по нея. Гледаме заедно списания - рекламни, той помага да разгръщаме страниците. Или го хващам и ходим да правим "бууу" - хващам го с коремчето надолу и го приближавам напред с главата към който срещна вкъщи и казвам бууу, ако вкъщи няма никой, го правим на огледалото в коридора.

# 63
В тая връзка, седя и се чудя, защо и с какво са по-вредни соковете от плодовите пюрета, след като съдържат едни и същи неща? Честно, много се съмнявам във всичко ново вече...Преди години четях сума ти и медицински издания и гледах как се отричат стари&нови неща (за и против маслото/маргарина, за и против кравето мляко при различните възрасти, за и против флуоридните добавки, за и против ваксините...и какво ли още не), и почвам да си мисля че истината е някъде посредата... newsm78

Мда, това за соковете и мен ме учудва. Даже прясното пюре би трябвало да е още по-агресивно, щото има и целулозни жилки  newsm78    Аз затова първите плодове и зеленчуци ще ги обработвам на микровълновата, няма да ги давам пресни.  

Вредни са zа zъбите zаради zахарта в тях, особено ако детето су4е много дълго от ШиШето, т.е. го държи постоянно в устата си. За това и се препоръ4ва да се нау4ават да пият от 4аШи колкото се може по рано  Peace

# 64
По въпроса за стаята на беба, мисля да си е тип детска, ама за сега с бебешко легло+един гардероб с мои дрехи, защото нямам къде да ги сложа Embarassed мисля да има легло, детски скрин, играчки, детски столчета и май е това newsm78
Моята доки ми каза от 5 месец флуорни таблетки някой друг пие ли ги?????????

# 65
Соковете и пюретата може да съдържат едно и също, но в различни концентрации - сокът е много по-концентриран на киселини и т.н. (Същото количество сок се получава от много повече плод, отколкото пюрето)

По повод чашите, някой почна ли вече с тренинг чаша? Аз съм и дала една, за да се научи да пие от нея и евентуално когато я оставям да и дават и млякото така, ама момата хич не загрява как да стане, а същевременно разбира че вътре има нещо за пиене и избеснява след няколко минути неуспешни опити  Sad

Предлагам това за полезните линкове в началото на темата, пак е за захранване и е супер-изчерпателно:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

А отделно от това, ккойто ползва английски, ето това е нещо страхотно: алергените по степен на алергенност (как звучи), най-лошите са отгоре:

http://www.hallpublications.com/title2_sample1.html

А другата страничка е за реда на въвеждане на потенциалните алергени:

http://www.hallpublications.com/title2_sample2.html

# 66
Татянка, а как е с изместването на млечно ядене, според немските стандарти?  Thinking Това ме интересува!

Според немския стандарт  Mr. Green  когато се zапо4ва zахранването със zелен4укове пюре, zа една седмица се увели4ава коли4еството толкова, 4е да иzмести едно хранене.  След 3 седмици от на4алото на zахранването се иzмества и ве4ерното хранене с каШа, пак в рамките на няколко дена. Следва следобедното хранене а до годинка (май) се кърми 2 пъти zа zакуска (или се дава АМ съответно).

Мецанке, и аz на работа няма да се връЩам, то и аz нямам такава  Joy  преди 3 години и полувина оЩе спрях да ба4кам и от тогава съм неот4аяна съпруга и сега майка. Ще си стоя у нас и Ще се гледаме с малката и Ще се погрижим zа оЩе малко компания, живот и zдраве  Mr. Green
Тренинг 4аШа купих в събота, на НУК, да имаме  Mr. Green  ама не съм давала оЩе, Ще 4акам оЩе един месец.

Детската стая смятам да е с легло, неин гардероб, скрин zа повиванеи сигурно някаква друга етажерка zа игра4ките. В zависимост от големината на новата къЩа мога и да направя една детска спалня и една стая zа игра по нататък, Ще видим. Зависи и от това, колко компания Ще си "поканим"  Mr. Green

юл4е, 4естито, радвам се zа вас и ви стискам палци zа матра4ните упражнения  Wink

Флуор се препоръ4ва 4ак след като има никнати zъби, но може и да не се дава ако се мият zъбите с паста zа zъби, коята съдържа флуор.

# 67
  • Boston, MA
Ето къде сте били  Mr. Green

Нова тема - Дея, прекрасна както винаги!

Честит месец на Лекси, Явор и Мадлен!

Черепахова, страхотна инженерна мисъл имаш ти Grinning. Всичко разбрах, според мен следващата стъпка трябва да е => Продължаване на плод (слива или друго) + кърма + наново въвеждане на кашата, да има регулиране между едното и другото.  Hug на Симонка.

За детската стая нашият вариант е "друго". В момента е бебешка стая, с бебешко легло и шкаф + голямо легло за баба. Имаме вграден гардероб. Бебешкото легло се конвертира на легло за дете до 5 години, или когато го израсте де:

А за после много искам детска стая за игри и забавления. В Икеа има много шарени мебелчета и детски аксесоари, на много добри цени.

А за идеи, любим ми е Потъри Барн Кидс магазина, но там се сдържам с покупките, щотоооо  Laughing

www.potterybarnkids.com

Всичко това на теория много хубаво, но Дани е още в нашата спалня в платнената кошара половината нощ и другата половина при нас на голямото легло.  Rolling Eyes

# 68
Относно детската стая - отговарям, че сме като в дядовата ръкавичка и скоро няма изгледи за разширение Confused, т.е. всички спим в една стая, в която си имаме детски ъгъл само... Rolling Eyes

Филипка, браво на хубавеца - голям мъж!  Hug За см не се притеснявай, че аз все подозирам, че не ги мерят както трябва - изпъват крачета, нагласят глава, после поглеждат, какво са писали предния път...  Outta Joint Е, поне нашата мед.сестра така прави.

Фурор, новата ни игра е с малка хавлиена кърпичка. Оставям й я и е голямо забавление!  Joy Веднъж дори заспа отгоре й и хавлията й се отбеляза на личицето. hahaha

Юлче, дано всичко в живота ви се подреди според плановете и желанията ви!  Heart Eyes Макар, че мъъъничко съжалявам, че напускате любим мой град...

# 69
  • София
На въпроса ми с какво първо да захраня каша или зеленчуково пюре, моята док каза КАТЕГОРИЧНО ЗЕЛЕНЧУКОВОТО ПЮРЕ! Ани-мецанке, нова тема за разсъждение:))

Започвам захранването след 3 дни пюре от варени зелени тиквички с АМ, така че напускам отбора на мохиканите, а какво стана с отбора НИ на гъските   hahaha newsm57

Купих копринено-шушляково космонаватче със отворени кръчета и ръчички. И боти със естествена вълна отвътре и меки стъпала за зимата.

Боже мили, докато си пишех 2-3 пъти ми се счу че някой щрака с пръсти, загледах се в Ани и гледам тя щракна smile3556

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 23:12 от х_diabet_mama

# 70
Ама, вие всички ли захранихте? Колко сме последните мохикани, дето още се ослушваме (envia, Tatjana...)?

Ааа и аз съм мохиканка още Joy Ама след 2-3 седмици ще захраня и аз, че ни е време вече, но ще чакам да навършим 6 месеца и започвам. Кало показва готовност вече или поне на мен така ми се струва, но ще видим ...

Аз също съм за космонавт, но мисля да купя понатам, сега ми се струва рано още ...
За детска стая в момента не мога да си мисля, поради липса на стая Joy Но и ние сме с планове за местене, които засега са малко неясни, но едно е сигурно, че до 2-3 седмици ще се преместим някъде, а понатам ако са наред нещата ще мислим за собствено жилище, та тогава ще мисля и за детска стая.

Честито на всички празнували и празнуващи  bouquet Аз тия дни нямам време да вдигна глава от работа и едва сега успях да ви изчета и да се включа по някои въпроси и да продължавам работа ...

Благоарности на мама мецанка и Татянчето за ценното инфо.

Ексче, аз съм все още в отбора на на големие бели птици newsm57 Joy

# 71
  • София
Здравейте!

И ние сме от мохиканите, но в петък пълним 5-ия месец и почвам с зеленчуково картофено пюре. Смятам да замествам хранене, защото и без това напоследък с кърменето сме зле. Преди 10 дни Соня рязко увеличи апетита си и грамажа храна и нещо не успях да наваксам с кърмата. Но пък смесеното хранене е много много гадно.

Сокчета не давам, давала съм няколко пъти инцидентно от любопитство, а и най-вече да видя дали ще повлияят на ужасния и запек. Приема всичко с кеф, но на дрискането не се отразява.

Ани/мамо меца/
, миналата седмица я пробвах с тренинг чаша и така засмука все едно цял живот това е правила. Пйна си 30 мл. чай все едно с биберон и го давам. Чашата е на Чико, поше че е за над 4 месеца.

За къщите - ние си продадохме жилището в което сме сега и до края на месеца се местим при мойте родители. Ще сме дядовата ръкавичка. В момента си търсим жилище и обикалям всеки ден по огледи.

# 72
здравейте и от нас много сте изписали бе мацки докато изчета забравих какво да пиша
ние бяхме на консултация и сме 8кг и 68см, хапваме си пюрета всякакви само тиква не съм давала и мисла тия дни да давам
за космонавта мислех цял да купя, но Мимка ме хвърли в размисъл че май ще е без крачета за да мога да обувам обувки за прохождане, говорим за януари февруари
от днес му давам каша и много я хареса

# 73
Явно много от нас сменяме къЩи, ние в неделя Ще пътуваме до Франкфуртския район да гледаме къЩи.....

Все zабравям  ooooh! 
1. Бебоците ви спят ли по корем? Нали не трябва, но напоследък Милена 4есто се обръЩа и много ме е страх  Sad  Постоянно я проверявам и не мога да спя като хората, а като я местя и тя се раzсънва  ooooh!  Смятам да вzема спален 4увал с каиШки с които детето се фиксира в леглото zа да не се обръЩа......какво мислете вие?
2. 4етох (ама много 4ета аz  Mr. Green ) 4е zа сядането е важно детето да има zдрава гръбна мускулатура, а тя се постига с стоене по корем и най ве4е обръЩането.

# 74
  • Sofia
Хайде и от мен здравейте.Първо да честитя на всички празнуващи днес - да са живи и здрави и много щастливи!
За детска стая ще мислим от другата година, защото ни предстои и на нас купуване на жилище, та за сега бебо ще спи на една ръка растояние от мама. Simple Smile
Аз си купих космонафтче с терлички, които се закачват с копченца към крачолчето -  ще го ползваме предполагам ако е много студено от следващия месец до към края на годината, пък после ще купуваме обущенца за малките краченца.
Иво лежи по корем не повече от две - три минути и почва да мрънка, не му харесва и това е.

Общи условия

Активация на акаунт