АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 084
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Аз да питам , как са ви майчинските петна? При нас никакви изгледи да изчезнат Cry Сега и като се позастуди даже са не само розови, но полилавяват.
Нещо не загрях, а уж съм пила кафе - кои петна?

Ами защото може и да не се казват така newsm78 Родилните белези имам предвид. СИмона има един на ноздричката на нослето и един до едното слепоочие. Ето тук май се вижда:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49453&photo=71

# 31
Янче, точно майчини/родилни петна се казват. Вили има на същото място на нослето, но и на клепачите, на челото много голям, на вратлето, по косичката...  Cry Не са й изчезнали, може би леко избледняли... Много време трябвало да мине, докато изчезнат - 1-2 години.  Confused Ние и на специалист я водихме, който каза, че ще изчезнат от само себе си, но бавно, а педиатърът каза, че вероятно ще изчезнат.  Rolling Eyes И аз ги мисля тез петна! Sad

Това за вашето захранване не го разбрах - казваш заместила си, а сега пак само на кърма...!? Thinking

# 32
Ама съм една тъпа  ooooh! реших че за някакви петна по нас става дума, а то на децата...  Embarassed

Още си ги имаме на очичките, бледи, а имаме и монголски петна на дупето които според дебелите книги ще си ги носим до първи клас.

Дадох крушата - пожъна щур успех, бях разредила една лъжичка пюре с кърма докато стане почти течно, и тя след първата лъжица взе да ми дърпа яденето от ръцете - накрая и дадох лъжицата и си я изблиза до сухо. Та за харесване, хареса и, а дали ще го понесе добре, ще видим.

И една новина - дойде ми  Sick от десет дни ми се вие свят яко а кръвното ми добре, мислех че е от нерви и вчера се светнах че може да има нещо... И днес - М. Въпреки че сме на поискване  Whistling Дано не се мръщи на кърмата сега... Довечера ще кажа на мъжо, да поеме още малко от къщната работа тези дни и да ме поглези  Mr. Green

# 33
Добро утро Grinning

Аз и купих преди две седмици космонавт без ръкавички и терлики ето този. Водих се от същите неща при избора - кръстът няма да е гол, памперс навън няма да сменяме, одеала и разни чувалчета зимата няма да можем да ползваме Peace Само дано да и става тогава.

и не мисля да сменям памперс  навън затова му купих ето ТОЗИ космонавт и ще му купя маратонки.Имаме и дебело яке с термо гащеризон за смяна. на космонавта.
в къщи е облечен с боди и панталонче а за навън му слагам тънко яке или жилетка и дънки.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 12:38 от iveta76

# 34
  • Русе
Привет мами,
Много хубава и полезна темичка си имаме - браво!!! newsm10

Честито на всички одъртели, порастнали, озъбили се, придобили нови прически и всякакви други екстри, докато ни нямаше.
  bouquet

snej_7, стискам палци за бързо възстановяане и възможно най-бързо да си гушкаш малката кукла.

Ние пак бяхме и още сме болни  Sick(поредната доза бацили, доставени от яслата на баткото) и целокупно се натръшкахме вкъщи..., а през това време и гости от чужбина посрещахме - пълен екшън! Как ще тръгна на работа не ми е ясно... ooooh!

Ама, вие всички ли захранихте? Колко сме последните мохикани, дето още се ослушваме (envia, Tatjana...)?

envia, ей тука се вижда с какви обущенца нося Диди..., имаме и едни съвсем като маратонки, но пак с мека подметка - абе, за парлама са само, но и топлят на крачето...а най-вече и пречат да си дърпа и лигави чорапите... Sunglasses

# 35
Добро утро и от нас!
Леле докато ви изчета /стари, нови прекрасни темички/ и Спас се събуди. Така, че набързо ....
За космонафт съм и аз, поради причините с голото кръстче и както каза Мама Меца ще тупнат на дупето и ще им е мекичко oops.  Но за по меките дни - якенце и ватиранки джинси. Сега у нас е 22,5 градуса и е по боди с къс ръкав, къси панталонки, чорапки и лека блузка с дълъг ръкав. На вън е с по-дълги панталони и по плътна блузка с дълъг ръкав, но го завивам и аз по яко. Обувки мисля да не купувам за сега, че той още си лежи и се завиваме. На по следващ етап, ако не може да седи мирно, за завършване на тоалета и да е по топличко може би ще вземем.
Ох... имаше и нещо за захранването, което исках да споделя....  newsm78... ама хей на не помня. Само ще кажа, че ние сме на кърма и едно хранене/третото за деня/ го заменям с пюре. Но в зависимост от това какво ни е настроението - един път го забърквам с кърма, един път дохранвам с кърма, а друг път - не, само пюре яде. Просто не мога да разбера от какво зависи. Когато по това време сме на вън му го давам в шише, а когато сме си вкъщи вече лапкаме с лъжичка, благодарение на вашите насърчения тук. Както казахте то само ще си покаже кога ще е готово за лъжичката.
Не съм споменала до сега, но даваме и сокчета /ябълка и морков/, след второто и след четвъртото хранене. Е понякога ги пропускаме. Нищо не сте писали за сокчета, вие давате ли?
Каши за сега няма да давам по съвет на педито, че сме наддавали доста добре и нямало нужда за сега. И аз съм съгласна на този етап!
Ние нямаме зъбче, не се въртим, камо ли да сядаме  Grinning, но вече не се притеснявам. Явно всяко нещо с времето си!

Ние нямаме такива петна, но на една приятелка е мартенско бебето и вече няма. Ще изчезнат не се притеснявай!
Това за сешоара и аз не го разбрах?
Поздравления на празнуващите!   Tada

# 36
Ееееей, Иленка, голяма мадама е наборката!!!  Hug Липсвате ни тук!  Cry Бързо да оздравявате!
То и на Вили сополите са й от градината на баткото...  Rolling Eyes
Верно малко останахме незахранилите, но ние сме и мааалко по-мънички! Wink

# 37
Здравейте,

при вас студено, при нас гореЩо, иди раzбери  Laughing

Мецанке, и Милена така прави. Аz й давам таблетки с витамин Д, които раzтварям в една лъжи4ка с малко кърма и тя се нау4и да "яде" от лъжи4ката. Но Ще иz4акам, бърzа работа нямаме  Wink
Да добавя zа цитрусови плодове, те не са дават оЩе съЩо zаЩото имат много киселина, драzнеЩа стомаха.

Да ви попитам, zаЩо давате само по малко а не zамествате цяло хранене? Кога смятате да го направете?

Елима, вие със сеШоар, а ние се приспиваме на ръце, докато се люлеем седнали върху голяма надуваема топка  Rolling Eyes  Ние смятаме скоро да я нау4им да zаспива сама в креват4ето си ама как и дали Ще успеем, е отделен въпрос  Whistling

Енвия, аz вzех "маратонки" на Адидас от много мека кожа, тънки, и нямат подметка. В магаzина ми каzаха 4е на таzи въzраст трябва да са с много меки обув4ици и беz подметка (те не са отворени от долу  Joy  но нямат гумена подметка).

Мимка, детска стая Ще направим Щом като се местим, 4е сега сме на квартира и апартамента е обzаведен и няма място zа детски мебели  Sad  Но ве4е гледам усилено  Mr. Green  Оба4е смятам да я иzкарам от спалнята ни скоро, когато Ще zахранвам и давам каШа ве4ерта, от която Ще се zасиЩи zа по дълго и Ще яде по малко преz ноЩта (а дано). В неделя говорихме по въпроса с приятелките ми, вси4ки ве4е иzкараха бебетата в отделни стаи и каzват, 4е от тогава бебетата спят по спокойно. Аz подоzирам, 4е и при нас Ще е така понеже тя явно има лек сън и усеЩа кога си лягаме, кога се въртим и т.н.  Sad

Космонавт4е Ще вzема, и тук zимата е студена, със сняг, и оЩе няма да сме проходили или ако сме, то Ще направим няколко стъпки преди да се иzморяваме а докато стоят в коли4ката и не се движат, бърzо мръzнат. Та zа zимата трябва сериоzно облекло. НаШия порт бебе на коли4ката става и на 4увал zа крката zа zимата  Peace

Такаааа, хайде да ви дам сега инфото zа пюретата първо, Ще пиШа само теzи които zнам 4е ги има в БГ, дано превода е верен, ако не свиркайте.

Много добри са
* Хип ранни моркови
* Хип раzни zелен4уци

Добри са
* Нестле Алете тиква
* Нестле Алете градински zелен4уци

Средни са
* Нестле Алете ранни моркови
* Нестле Алете слън4еви zелен4уци
* Бебивита раzни zелен4уци
* Бебивита ранни моркови
* Хип ранни моркови с картоф, био

Проблемът, който води до по ниска оценка, бил в капаците на буркан4етата. Те съдържали неЩо (SEM и 2-EHA, zа химиците между нас)  което преминавало и в самото пюре. Откакто е иzвестен тоzи проблем има по строг контрол и на капаците, но оЩе имало на паzара пюрета, които били проиzведени преди това.Тъй като на буркан4етата не пиШе датата на проиzводство, а само срок на годност, който е приблиzително 2 години, се препоръ4ва да се купуват пюрета с трайност до Август 2007год. минимум (zаЩото преz август 2005г. по строгите иzисквания вляzоха в сила).

За мле4ните каШи

Много добър е само
* Милупа Био след 6ти месец

Средни
* Нестле Алете
* Бебивита* Хип Био
* Хип пробиоти4ен
* Милупа "с" (с мляко)
вси4ки zаЩото съдържат zахар и глутен, а пиШе 4е са след 4ти месец

# 38
Ама, вие всички ли захранихте? Колко сме последните мохикани, дето още се ослушваме (envia, Tatjana...)?

Брои ме и мен мохиканка  Mr. Green  Нека другите бебета служат като опитни zайци, ние Ще 4ерпим от техния опит  hahaha (да не се обидите zа опитните zайци, това го каzах в рамките на майтапа  Peace )

# 39
  • София
Танче, аз лично смятам да заместя към 9-10 месец първото хранене. Бих отложила до 1 година, но на 1 год и 2 месеца тръгваме на ясла и трябва да сме заместили всички яденета /освен в 6 сутринта и в 9 вечерта, когато смятам да продължим да се кърмим Praynig/

# 40
На милупата пише, че е без глутен и за след 4 месец , няма ли инфо за нея newsm78

# 41
Татянка, а как е с изместването на млечно ядене, според немските стандарти?  Thinking Това ме интересува!

Юлче, хайде бе мила - любопитството ни изяде! Embarassed

# 42

Хайде сега, мохикани се изкарахте, а бебчетата ви с цял месец по-малки  Wink рано ви е да наддавате боен вик  Mr. Green

татянче, няма да замествам хранене за да не намаля кърмата, искам да си цока на поискване още момата, аз на работа няма да се връщам скоро.

# 43

Аз също още не съм захранила (като изключим няколко епизодични опитвания на пъпеш, диня и банан, които бяха одобрени от малкото ОТК). Иво още избутва с език, не си иска от нашата манджа и не може да сяда, та затова не бързам. Иначе съм му приготвила оризовото брашно, аз няма да давам купешка каша, защото доколкото ги разгледах - всички са с добавена захар и разни други неща. Вярно е, отнема си време да се направи, но поне знам какво давам. Само се притеснявам от запека му и се чудя дали първо да не почна с пюре от сливи или круша и после с ориза, та да мога да ги смесвам и да давам заедно. Но както се очертава, ще имаме още поне 2 седмици до захранването, дотогава може пък да се случи чудо и да почне нормално да си ака.

Ето я и моята новина, отне малко повече време, отколкото очаквахме, но пък резултатът си струва. На моя мъж му предложиха нова работа и около нова година ще ставаме софиянци! Направо още не мога да повярвам, вече бях почти изгубила надежда, че ще се върна пак в София!       МИ пиша, пиша, ама и приспивам Иво с една ръка, та бавничко става.

# 44
  • София
Ъ, аз не съм в час нещо... Rolling Eyes
Аз пък си мислех, че чакаме юл4ето с новина за очакване на второ бебче  newsm78
Юл4е, много се радвам за работата на мъжа ти.И аз съм софиянка по принцип, но от 3 години съм в Русе и ми липсва София май. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт