АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 085
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Здравейте и честито на месечничковчетата, да са здравички и много щастливи и игриви!
Чаена, ето това е частна детска кухня:
http://www.ozi-food.com/
но пише, че е за деца от 1 до 3г. и аз търся частна, но ако може да е за по-малки, примерно от 10-11мес. защото най-вероятно, там където ще отидем да живеем няма да има детска кухня.
Момичета, моля ви стискайте ни палци, днес ще водим малчо на очен лекар, преди време ви бях писала, че едната му зеничка се разширява повече, когато е сумрак, та моето педи ме караше да чакам до 6ти месец и тогава да отидем, но аз си взех нещата в свои ръце и ще отидем на частна консултация в болница Вита, дано всичко да е наред, че ще се побъркам от притеснение, а и толкова неща прочетох, че още повече се шашкам.  Praynig
Дея, можеш ли ако не те затруднявам, подробно да обясниш какво представлява запушено слъзно каналче, че вече постоянно го гледам и почвам да си мисля какво ли не?

# 211

Леси, добре завърнала се!!!  HugРано ще почваш работа - кой ще помага за малкия?

Eнвия, свекърва ми ще помага, а и работата ми е такава, че съм заета от 8 до 14-15 часа, в редки случаи до 16 ч. И ще имам свободно време и за децата, затова реших да се върна толкова скоро.
Аз купувам пюрета, защото не ми се отдава нещо да правя (на баткото като правех никога не ги искаше - нямаха вкус на нищо) и сега като знам, че се получава нещо безвкусно нямам желание да опитвам.
Като стане по-голям и започне да яде като нас ще му готвя без подправки.
Rossi, стискам силно палци да не е нищо сериозно.

# 212
  • София
А! Подстригах се ултра късо! Mr. Green Мъжът ми мълчеше като попарен цяла вечер, май не му харесах много-много.... Thinking
А, искаме снимка! Crossing Arms
Давид като плаче, понякога само му се стича сълзичка от лявото оченце, а от дясното-никога?Това нормално ли е? Не почват ли вече да плачат със сълзи?

# 213
  • Русе
Rossi, стискаме ти силно палци, да е нещо съвсем безобидно! Praynig
Отговарям ти за слъзното каналче, щото и ние сме с такава екстра - Проявява се скоро след раждането - оченцето сълзи и гурелясва (след сън може дори да се слепне). Причините могат да са 3 (1. най-често - неразкъсана мембрана в края на каналчето, което се отича в носната кухина (оправя се с масажи, капки, понякога се стига до сондаж), 2. по-тесни (слабо развити) разклонения на каналчето преди изхода в ъгълчето на окото - тава се оправя с израстването, 3. хиперинервация на мускулчето - това е много рядко)... Обаче, вашето изобщо не ми изглежда като проблем със слъзния канал  newsm78

# 214
Лелеее, момичета и бебочета, оправяйте се и само хубави неща да чуваме. Каквото има да минава по бързо! Praynig
Давид като плаче, понякога само му се стича сълзичка от лявото оченце, а от дясното-никога?Това нормално ли е? Не почват ли вече да плачат със сълзи?
И при нас е така. Ако плаче, само от едното му потича сълзичка и дори почервенява мястото, където е текло.
Иленка и аз стигнах до извода, че ще се храним смесено  Grinning /купешки и домашни пюрета/ до 6 месец, пък после ще видя какво ще правя. #Crazy newsm78
Все ще се стигне до решение след толкова обсъждане, коментари и споделяне на опит с вас. Вече не се притеснявам. Няма да сме тук за уикенда. Дали ще смогна да ви изчета в понеделник не знам.
Всичко добро за сега!

# 215
  • София
Момичета, направихме сефтето на болестите! В сряда срещу четвъртък Мати се събуди като буквално се давеше в секрети, които му се стичаха от носа в гърлото! След див рев заспа, но след 2 часа пак див рев - щом се обърне по гръб и се дави! На сутринта установих 38.1 градуса и официално бяхме болни! А същия ден беше кръщенето му! Шах! Но док каза, че няма проблем и кръщенето се състоя! Цял ден беше с 38+ градуса, но тази сутрин се събуди с 37 и сега има 36,8! Док го видя и каза, че всичко е от хремата и даде едно хомеопатично! Видя и акото и каза, че не я притеснява! Така че получих разрешение да ям диня! newsm44
Днес водихме каката на първия учебен ден! И тя подсмърчаща! то май от нея дойде вируса! Моя не беше точно такъв! Ще трябва да забрави да го целува и гняса вече!

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 17:01 от Вени*

# 216
  • София
Гледах, че сте обсъждали доста интересни неща и мислех да се включа по някои теми, ама нали съм си от пилешкия отбор  newsm57  kyllmg newsm57 и не мога да си спомня...

Вени, браво на вас за кръщенето! Ние бяхме вчера на кръщене на племенника и падна голям смях, щото като тръгна попа да му топи краката в онуй нещо и пича си ги сви до тялото, та се наложи майката и таткото да му висят на краката и всичкото това съпроводено със здрав рев и юмруци по попа; горкият старец, какъв бой отнесе...  Ние решихме нашето пиле да го кръщаваме през пролетта на Благовец, попа каза, че трябвало да е преди да стане на годинка.

# 217
ехоо,ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН
 като гледах сутринта репортажите по Тв-то за тръгването на първолаците и изведнъж се разциврих,защото си представих,че Радост тръгва в първи клас,мъжо така ми се смя....и аз още по-силно се разплаках, тогава той стана сериозен и ми каза: видя ли,следващия път като си помислиш,че си лоша мама, се сети за този случай и ще видиш,че си най-добрата мама за Радост...".....
ЧЕСТИТО КРЪЩЕНЕ НА МАТИ

за купешките/домашни пюрета - абе замислих,се когато не е имало купешки,да не би бебетата,поглъщащи домашноприготвена храна да не са си изживяли живота?......почнахме много да се вталяваме(както вика моя бащя).....ама като се знам и аз,седя и единия час си мисля,ей сега ще купя пюре, щото по-добре, на следващия си викам, - да бе,ще купя?!? и като виждам какви неща има в добавка...и така чак свят докато ти се завие..... newsm78 #Crazy #Crazy, така,че както дойде.........
още нещо щях да забравя, днес ми дойде първото М- и едно такова ми се гади,все едно съм бременна....но ще го израстем,хихихи,с тази бебешка терминология.......

# 218
момичета я да ви върна пак за кашите едно малко въпросче.....след като захранихте с пюре зеленчуково/плодово,кога дадохте каша за първи път?
имам впредвид след колко дни........

# 219
  • Русе
furor, според схемата, която гледам - кашата се въвежда месец след зеленчуковото пюре.

Честито кръщене на Мати!  bouquet
Вени*, какво хомеопатично ви предписха?..., че нас направо с АБ ни засилиха... newsm78

# 220
Ми аз в четвъртия месец дадох плодово, вече почти в 5ти въведох каша, значи с разлика около 20 дни Peace
ДА ви се оплача моето главоболие май си е сериозно #Crazy ходих на очен лекар, нищо ми няма 0,25 ама каза, че е толкова малко, че не може да е от това и май ще да се окаже мигрена, във Вторник съм на невролог Twisted Evil да види мигрена ли е.

# 221
  • София
Аз първия учебен ден няма да ви го честитя, че открай време не ми е приятен спомен  Sick

Мимка, дай си малко почивка бе, мацка! Ти покрай грижите за малката и с това училище... и всичко си ти изстисква силичките. Организирай помощници и си вземи един уйкенд почивка!

......почнахме много да се вталяваме(както вика моя бащя).....ама като се знам и аз,седя и единия час си мисля,ей сега ще купя пюре, щото по-добре, на следващия си викам, - да бе,ще купя?!? и като виждам какви неща има в добавка...и така чак свят докато ти се завие..... newsm78 #Crazy #Crazy, така,че както дойде.........
Според мен, памперсите са виновни за всичките ни чуденки и маенки.  Laughing Laughing Laughing Ако ги нямаше, щяхме да перем и да гладим по цял ден и нямаше да имаме време да четем толкова различни мнения и все да се ги мислим нещата.  Laughing

# 222
Мимка, споко, ако е мигрена няма да можеШ да седнеШ на компютъра, вярвай ми, то не е гадене, виене на свят, искаШ само на тъмно да стоиШ и т.н.

фурор, според немската схема 3 седмици след първото даване на zелен4ука  Peace

Вени, да са ви живи и zдрави християн4ето и у4ени4ката   bouquet И дано Мати да оzдравее бърzо  Praynig

Ренка, ние искаме да кръЩаваме малката другото лято, zаЩо не е хубаво?  Sad

При нас ново 20, Милена от няколко дена не спира да клати глава  Mr. Green

Хайде и една по4ерпка от мен  Wine Glass и zа Дан4ето beer  преди малко купихме нова кола т.е. поръ4ахме я, 4ак към края на ноември Ще я имаме......тогава пак Ще 4ерпя, живот и zдраве  Mr. Green

# 223
  • София
Дадоха ни Дулкамара 15!

# 224
Вени,честито ти християнче!И честита ти първокласничка!Дано Мати се оправя бързо Praynig.
Фурор, и аз така се просълзих само като си помислих, че и нас ни чака същото!Това са прекрасни моменти, които ни предстоят да се случат/на някои и по 2-3 пъти Peace/.Преди действително не съм си давала сметка какво означават тези моменти за родителите.
Бюти,сподели моля те точната рецепта за приготвянето и съхраняването на пюретата, че ми се иска и аз да се специализирам като теб!

Общи условия

Активация на акаунт