АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 085
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Данче каролината съм чувала да я хвалят много, ако не искаш чадър а сандвич мисля че е доста добър избор. И аз я обмислях ама реших чадър да е и затова не взех.

Милупата има и млечна и безмлечна. Обаче дръжте се, идиотите нарисували на безмлечната биберон (млечната е с каничка мляко) та ако сте кърмеща майка, като видите тоя биберон какво ще си помислите? Но си е безмлечна. И аз взех такава, сега ми обясняват че Синлак на Нестле била много добра, ама аз Нестле категорично ги недолюбвам като марка за бебешки храни, може би защото толкова често по света ги съдят за лошо качество.

Тренинг чаша е от тези с капачка с плоско издължено накрайниче с няколко дупки, които и не се разливат дори ако ги тръскате и обръщате. Аз понеже имам авентски шишенца, купих само накрайник и дръжка на същата фирма, струва ми се че това и помогна да схване идеята по-лесно, защото знае че шишенцето поначало съдържа нещо за пиене. Да се похваля че имаме пробив - на третия път момата успя да засмуче от накрайника! Продължаваме с "тренинга", та да мога в бъдеще като я оставям инцидентно някого да пие от нея а не от шише. Иначе когато се сдобием със столче за хранене, и като почне да хапва повечко храна (твърда имам предвид) след месец-два, ще пробваме и обикновена чашка когато е с нас на масата, като и я подаваме ние. Струва ми се, че капчките на авентските шишенца ще влязат успешно и в тази роля  Flutter

# 151
Добър деееен и от нас!
Днес добре! С мрънкане и бутане на бибероната в устата спахме до 7,30. Доволна съм. Но снощи доста му настоявах да похапва и още, и още от гърдата. Че той се откаже и после хоп ... гладен. В последствие спахме до 9,30 smile3524. Изцедих и 50 мл. за всеки случай - да стимулирам аз, да се застраховам  ooooh!

Сминсчо - аз имам от термичните лъжички. На върха й има гумичка, която от жълта става по светла, когато се нагрее. Пробвах я на топлата вода, понеже сега не предлагам все още топли "манджи". Все си мисля, че е на Нук, но не съм сигурна. На мен ми е много удобна. Малка е и добре поема храната от нея. Стискаме палци Praynig

Бюти - и на мен ми се спи. То ще е по лесно, ако знаеш че детето ти става през ноща, ще си настроен. Но когато не се събужда и си спи цяла нощ, как да се настроиш - искаш си съня.

Данче - до сега каква количка сте имали. Аз ползвам една втора употреба от моя приятелка, но мисля догодина да купим нещо такова. Тази не е ли лятна?

# 152
Привет и от нас Hug
Досега се гонихме на повивалката за му сложа памперса Joy Ама аз го сложа по гръб, той за части от секундата пак по корем и така 5 минути Simple Smile явно трябва да се науча да слагам памперс като е по корем hahaha

Татянче ти ли беше казала, че и при вас слагането на памперса е цяло изкуство вече? (ей ама как не помня само Sad)

А как ме подсетихте с тези тренинг чаши и аз да купя накрайник и дръжка вече, че то си е време, пък да видим дали ще пие от тях, че и вода нали трябва да се учи да пие като захраня ... че сега отказва да я пие ...

хайде аз да се залавям за работа, че ... днес и аз съм за уволнение Embarassed

Мамо мецанке, такива ли са накрайниците?

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 12:06 от desi

# 153
  • София
Ренка, много мерси за информацията. Много имах нужда от такава. И аз като Данчето като заседна в магазина да чета пюретата....... smile3529

аз пак да кажа а тренинг чашите - ние имаме на Чико, над 4 месеца и тя си пие от нея.

Аги, може и да се възползвам най-накрая от тая твоя каша. Да видим как ще я приеме Соня.

В Рамстор-а продават такива термични лъжички- ще взенма и аз да купя. Иначе миналата седмица и купих на Бейби Нова - плоска и широка и смятам с нея да почвам от утре. eat

# 154
  • София
Нъц  Naughty в моята Милупа няма ориз освен в съдържанието, което пише специално обработено брашно (ориз, царевица). Пише with follow-on formula ... just add water.

Мама Меца, на чадър сгъването е по-удобно за носене и заема по-малко място, друг какъв плюс има този начин на сгъване?

Сега пробвах с тренинг чашата (която преди време не ми дадохте да пробвам Tired) и малчо докато се усетих глътна 20 гр вода. Дали е добра идея да му дам мляко или кашата с нея?

# 155
                         Hug  Hug 
   Здравейте, момичета!
Аз се позагубих малко, но ако ме приемате пак ще се включа.
Не мога да изчета всичко, което сте обсъждали, затова няма да се включа по темите.
Люси вече е на градина и имам повече свободно време (поне до края на месеца, защото октомври започвам работа).
Йоан вече може много неща - обръща се, стои седнал (подпрян с възглавници), а най-сладки са когато играят двамата с батко си- няма да ми омръзне да ги гледам и да се смея заедно с тях.
Йо яде зеленчукови пюрета - купешки, каша вземаме или на Милупа, или Слънчо.
Сутрин и следобяд се кърмим, на обяд яде зеленчуково пюре, а вечер каша.
Плодово пюре давам 1-2 пъти в седмицата, смесено с кърма.
Горе-долу това ни е режимът на хранене.
Целувки и прегръдки
.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 14:24 от ЛеСиТо

# 156
Ей, Леси, добре завърнала се отново сред нас! HugЛипсваше...

# 157
  • Русе
ЛеСи, welcome back! Знаем как е с 2 малки деца  Wink- отсъствията са извинени!

furor, големи сте сладури  Heart Eyes- малката ти е одрала кожата!

Данче - много бързо се е ориентирал Стаско с тази чаша, БРАВО!!! smile3501Явно, оправно ти е детето...Ако може всичко давай с чаша, да не свиква с биберони...само кашата, не виждам как ще минава. newsm78

renka, много полезно инфо - благодарско!

# 158
Добре де, толкоз ли е течна тази каша, че не може да се дава с лъжичка, а трябва шише Thinking

# 159
  • Русе
Абе, нашто Бабълче май има повод да почерпи днеска? Grinning
Да е жива, здрава и много щастлива!  bouquet  bouquet  bouquet

Хммм, честно и аз много се чудя на тая каша... newsm78. Не че имам много опит, щото само 2 кутии Слънчо е изял баткото, но си ставаше доста гъста.  Thinking

# 160
Тц, Иленке, не е нашият бабъл Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=11791

# 161
  • Русе
аааааа, добре - и тоз Бабъл да е жив и здрав тогаз  Mr. Green

# 162
  • София
Добре де, толкоз ли е течна тази каша, че не може да се дава с лъжичка, а трябва шише Thinking
Да, въобще не е каша това според мен  Rolling Eyes Аз затова питах преди време, даже пробвах и я направих с краве, прясно мляко и пак си е рядка. Съседското дете нали яде АМ, неговото мляко е почти двойно по-гъсно от моята каша.

Лесито, добре завърнала се!  Hug
[/color]

# 163
Леле от вчера съм се зачела докато изчета тази ни темичка, старата още не съм я довършила. Толкова много неща, сега нищо не помня.

Бурка, тез квадратчета съм ги виждала в WAL MART, ама си мисля дали няма да ги има и в ТойсРас newsm78.

Зарка, и аз като Бурка само от работа се докопвам до нета, в къщи е абсурд. Първо че почивните ми дни се броят на пръсти, второ сме и в процес на местене, пък и гледам ако имам време свободно да изляза със сестра ми някъде, че дойде време да си ходи.

Данче, какво ще правиш за тез зъби? Има ли нещо, което може да се взима за подобрение или newsm78. То ясно че счупените ще се правят, ама другите как ще се опазват?

Аз мисля да дам пюре в неделя за сефте. Та чуденката ми е: Морков или сладък картоф? И не са ли и двата натурално сладки и да ги помисли малката за плодови и така да сгафя с другите зеленчукови после. Чудя се какво да и дам първо. Определено само от обикновен картоф никъде не намерих. Другата ми чуденка е като отворя бурканчето ( понеже и взех от по-големите) трябва ли да присипя в купичка половината която ще изяде или направо от буркана и на другия ден да си го довърши пак от там? А какво ако не може да изяде едно пюре за 2 дни, може ли да се замрази след като е консервирана храна или направо хвърлям?
Други зеленчукови, които съм набавила са грах, зелен боб и смесен зеленчук, но дали са подходящи за захранване.
Иначе Лекса не изпитва голям интерес към оризовата каша, да не казвам хич, давахме и 3 пъти ама не се кефи. Чудя се дали да я смесвам с пюре за да я хапва и нея.

Благодаря на всички за честитките Hug. Честито и на всички празнуващи днес  bouquet.

Ние понеже сега ще се местим и  малката ще си има лична стая мисля да и вземем мебели ама ще видим кога ще я свършим тази работа. Определено съм се спряла на втория модел на Дея, само дето още се чудя в бяло ли или в кафяво. Бялото много ме кефи, ама някак все си мисля че един ден ще го цапа малката здраво, пък и съм виждала, че като се очука с времето и прозира дървото отдолу.

Леси  Hug.

# 164
Мацки, черпя виртуално за малкия ми именник!   cheers bigdance2

И да ми кажете как давате хамомила. Взех 9ch, имало и 5ch по-силно, ама свършило. Каза аптекарката да разтварям по 2 топченца в малко вода 3 пъти на ден. Така ли правите и вие?

Днес се люля на люлка в едно кафе. Ей такава . Мисля да си я купя, ама не знам къде ще я закачаме у нас. newsm78

Айде lovekiss от нас! smile3503

Общи условия

Активация на акаунт