АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 063
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Кате, ми именно де. Thinking - Колкото по-малък е номера, толкова е по-силно (неразредено). 1ch се разтваря в 99 вода и после от разтвора се вади и още в 99 до 2ch.....

missZ, от аптеката го взех - хомеопатично на Boiron - Chamomilla vulgaris /сиреч чиста лайка Wink/ - не може да нямате нещо такова у вас. Grinning

# 196
Момичета да ви се похваля-преборихме се със запека с Оризова водичка.
А за кухнята се бях навила да записвам слад 6-ти месец,но вчера говорих с една мама/нейното бебе е 1 ден по-голямо от Стенли /,записала го на кухня-дават зеленчуково пюре и кисел,Но този кисел си беше чисто ягодово кремче и се отказах да го записвам. или не по рано от 8-9 месец,когато ще съм въвела доста от храните.
Чаена,Hame  на каква цена са?по евтини ли са от Hipp?
Тез накрайници за Авентските шишета само в интернет м-ни ли ги има или и в търговската мрежа?

# 197
Бюти, аз по същия начин правех пюретата на Пепи, вкл. и месните.   chef Голямо удобство е и гарантираш разнообразието.  Peace Да разбирам ли, че изцяло сте на домашни пюрета!? Thinking

Мноооого се чудя над прехвалените купешки пюрета - в едно нишесте, в друго захар, в трето и през ум не ти минава какво...  Crossing Arms И ако се съмняваме в качеството на продуктите, които слагаме в домашните пюрета, как да знаем с какво качество продукти слагат в купешките, били те и "маркови"...  newsm78
Никого не навивам и не разубеждавам - просто размисли наглас! Rolling Eyes

# 198
Кате, ми именно де. Thinking - Колкото по-малък е номера, толкова е по-силно (неразредено). 1ch се разтваря в 99 вода и после от разтвора се вади и още в 99 до 2ch.....
Ами май тъй излиза  Thinking

Hame  на каква цена са?по евтини ли са от Hipp?
По-евтини са. Около 1-1,20 са плодовите. На Митко съм вземала от тях, не са лоши. Обаче аз не съм виждала зеленчукови на Hame. Дали изобщо произвеждат такива  Thinking

# 199
Привет!!! Много сте мили!  Hug Hug Hug
Направо е страхотно, когато откриеш хора, които са информирани и споделят твоите разбирания за отглеждането и захранването на децата, защото тук при нас е пълно с неинформирани патки, които на всичко отгоре си мислят, че са много прави и видиш ли по-късното въвеждане на някои храни е лудост едва ли не.
Тук от 3-тият месец ги записват на детска кухня, дават им всякакви МАНДЖИ, абе.....пълно информационно затъмнение и когато се опиташ да им обясниш колко е вредно ранното захранване, те гледат като малоумни. Ама карай всеки да си гледа детето както иска, но и на мен да не се опитват да ми дават акъл.
Ох, оплаках ви се като за начало.
Трябва да свършвам засега, че малкият разбойник ме търси.
До после и обещавам повече няма да се оплаквам.  Wink

# 200
  • София
Бюти, аз по същия начин правех пюретата на Пепи, вкл. и месните.   chef Голямо удобство е и гарантираш разнообразието.  Peace Да разбирам ли, че изцяло сте на домашни пюрета!? Thinking

Да, изцяло. Смятам и кисела и кашите аз да му правя. Само, може би, ще си купя от кашата на Филипа-безмлечна, без глутен, без захар. Днес ще я търся и ще прочета какво има в нея.

# 201
Привет!!! Много сте мили!  Hug Hug Hug
Направо е страхотно, когато откриеш хора, които са информирани и споделят твоите разбирания за отглеждането и захранването на децата, защото тук при нас е пълно с неинформирани патки, които на всичко отгоре си мислят, че са много прави и видиш ли по-късното въвеждане на някои храни е лудост едва ли не.

Напълно съм съгласна с теб. В Сливен докторите не са достатъчно информирани, а за повечето майки да не говорим. Една комшийка има бебе на около 2 месеца. Скоро ми разправя, че вече му дала сок от ябълки, а то много плачело и не можело да спи. Казах и да спре със сокчетата временно, а тя ме гледа с учуден поглед сякаш съм луда. А и всички на които кажа, че Пламен е още само на кърма и не давам вода ме гледат странно.

# 202
Чаена, как ще даваш отворено бурканче три дни? Нали има трайност до 48 часа.
Ами днес го отварям и отсипвам от бурканчето, затварям го и го пъхам в хладилника - до утре са 24 часа, до другиден са 48!  Hug Нищо му няма! Затоплям си порцията на водна баня.
А избягвам да му давам от бурканчето първите порции, за да не попада слюнка от лъжичката в яденето, не че е болка за умиране, но все пак!

Карфиол и картоф на Sunval - 2 продукта само са. Защото на другите марки има от картоф+морков+ грах и карфиол примерно, т.е. трябваше да дам 2 нови наведнъж, а нали трябва да ги вкарваме едно по едно. Сега като проверя и днес карфиола, то от утре-другиден мога да дам вече 4 продукта наведнъж, тогава 4-тия ще е нов.

Купих плодово пюре Hame' за 1,20 голямото бурканче от Т-маркет. Имаше ябълка с круша, с банан, със сини сливи. Ябълката с банан много я яде, но и тя беше превъзходна просто! Peace

# 203
Леси и аз съм на същия хал. Вярно аз по раничко захраних по съвет на педито, но след като се включих тук във форума - вече така съжалявам, че ми иде ...
Обяснявам аз на мои приятелки бременни, че чета в интернет и така и така, вече всички са за късното захранване, сокчета не се дават /въпреки че аз давам, но вече все по рядко/, да не правят грешката, която аз направих, а те - не. Абе аз и на голямата съм давала, та сега на малкото ли нямала да дава. Абе и план има приет от министеството на здравеопазването /щях да на пиша на образованието за малко - честит първи учебен ден/, но никой не ме слуша. Ама педиатрите са за бой. Но айде стара е темата и само се ядосвам повече. вСеки решава сам за себе си, така е!
В книжката на списание "Моето бебе и аз" - "130 рецепти за моето бебе" пише: "Първата по-гъста храна /от 4-тия до 6-тия месец/ трябва да бъде лесно смилаема-хомогенизирано готово зеленчуково пюре. До навършване на 6-месечна възраст храните трябва да не съдържат глутен. Особено подходящи за първа храна са и плодовите пюрета. Винаги започвайте с един плод и изчаквайте, преди да въведете друг. За начало може да опитате с ябълка, банан, тиква или круша /в тази връзка - все си мислех, че тиквата е зеленчук- а сега де?! newsm78/ След това може да разнообразите, като смесите два плода."
Поради тази причина реших да давам купешки пюрета, Енвия. Вярно вече човек като е по информиран започва да се чуди - да дава или не. И ето ме сега - варя моркови, да правя домашно. Въпреки че не се знае морковите къде и как са раснали. Къде е истината - както някой по-рано беше казал - може би по средата някъде.
Чаена, как ще даваш отворено бурканче три дни? Нали има трайност до 48 часа.
Ами днес го отварям и отсипвам от бурканчето, затварям го и го пъхам в хладилника - до утре са 24 часа, до другиден са 48!  Hug Нищо му няма! Затоплям си порцията на водна баня.
А избягвам да му давам от бурканчето първите порции, за да не попада слюнка от лъжичката в яденето, не че е болка за умиране, но все пак!

и аз така Peace

# 204
Честит 5-ти месец на Соня на ренни79!  bouquet
Честит и първи учебен ден! Laughing
Ние след малко заминаваме за Варна, довечера живот и здраве ще съм пак на линия Peace

# 205
Добро утро (при нас е утро, един 4ас сме наzад  Mr. Green )

ах каква ноЩ  Crazy  Малката сноЩи много рано иzдаде багажа, в 18.30 ве4е си хъркаШе в креват4ето. Буди се няколко пъти, но в 8 ве4е спеШе непробудно. В 11 беШе гладна, кърмих я и я намерих пак по корем, нос zабит в матрака  Confused  Лягаме си ние в полуноЩ, проверявам я, пак такава поzиция zаела  Close  Обърнах я леко, да ама не, хоп обратно по корем. И така поувин 4ас си играхме на обръЩане докато аz вдигнах ръце....но малката се беШе будила малко та я вzех при мен и спеШе върху гърдите ми  Blush  Към 4.30 я върнах обратно в кревата й и таzи сутрин раzбира се 4е беШе пак по корем  Sad  Много се притеснявам, zаЩото тя ляга съвсем на едната страна на леглото и просто въzдух не може да циркулира хубаво там. Или направо zабива нос в матрака, днес имаШе и повърнато, сигурно е спала в него  Sick  Но...спа до 8.30  Mr. Green  и като бонус не беШе акала преz ноЩта......но таzи сутрин така се иzака, малеееее, трябваШе под дуШа да идем  Laughing

Аги, кажи моля те дали сте доволни от бебеШкия ангел или дали дава много фалШиви тревоги? Ние смятаме да го вклю4им днес.  Силно ти стискам палци zа посеЩението при невролога, дано вси4ко е окей  Praynig

А да кажа zа Sunval, в ония тестове имаха много лоШи отzиви  Cry  Не zнаех 4е ги има в БГ zатова не ги писах. Имали прекалено много нитрати, най ве4е в спанак с картоф.

"Всеки реШава сам zа себе си" така е, но в тоzи слу4ай майките не реШават само сами zа себе си, но и zа децата си. Аz беснея когато видя една майка с коли4ка да пуШи  #2gunfire  но хайде, това е друга тема.

Леси, на тия гъски йм кажи 4е докато не са давали Шкембе 4орба не се с4ита zа zахранване  Joy

За zъбките давам едно хомеопати4но лекарство което се каzва Оzанит. Съдържа
Chamomilla recutita Dil. D6, 38mg
Magnesium phosphoricum Dil. C6, 8mg
Calcium carbonicum Hahnemanni Dil. C8, 8mg
Ferrum phosphoricum Dil. C8, 8mg
в 10мг глобулки.  Може би Ще могат да ви го zабъркат?  newsm78

Филипкаааа, поzдрави Варна от мен, така ми липсваааа....  Sad

# 206
Тез накрайници за Авентските шишета само в интернет м-ни ли ги има или и в търговската мрежа?

Има ги и в магазините, където продават стоки на Авент, или поне така си мисля, аз днес мисля в един магазин до нас да ходя да купя.

# 207
Малееее, не знаех за Сънвал пюретата....спанакът по принцип е нитратен, нищо не ме очудва! Shocked
Ок, карфиолът не вярвам да е проблематичен, ама виж Танче, представи си Ганчев какви зеленчуци купува! Кой знае от кое нитратно поле са... Thinking

А! Подстригах се ултра късо! Mr. Green Мъжът ми мълчеше като попарен цяла вечер, май не му харесах много-много.... Thinking

# 208
  • Русе
Kате, май наскоро мернах зеленчукови "Hame" - нови ще да са, преди 2 години ги нямаше.

envia, ти все едно си ми в главата  Hug- и аз от сума ти време размишлявам за домашното и купешкото. Hipp  се рекламират като екологични, ама другите знам ли ги? newsm78...И изобщо ква е тази политика да насърчават "производителите", като явно слагат и добавки? Иначе ми е добре дошло, щот ме помързява да бъркам пюрета,  Embarassed ама ще го правя, понеже всичко ще е от дядовата градина и съм сигурна, че е екологично...Остава обаче въпросът с хигиената на приготвяне - абе, и аз се обърках вече... #Crazy
Joyka,  аз мислех за истината дето сигурно е посредата...и май ще давам смесено - домашно и купешко...
И да не забравя, да споделя (от опит!) - понякога децата като свикнат с единия вид, не можеш ги накара да опитат от другото. При нас се случи, като тръгнахме на кухня - тотално отказахме купешките зеленчукови пюрета, а имам познати, на които децата само бурканчета признават, домашна кухня - нъц! Naughty

iveta76, хубаво нещо си е кухнята за по-нататък - тез кисели що те притесняват? Нашето педи дори ги препоръчва пред кашите, пък и охотно се приемат от бебоците.

Чаена, ти кога успя така да го закъсаш??? Да се оправяш, ей! Хубаво си почнала от главата - честита ти прическа! Пък мъжът ти, сигурно е в потрес бил човека - дай му време, да те осмисли! Hug

# 209
  • София
....малката е наддала 250 грама за 2 седмици, но е смао 5 900 кг., 61 см.;, .

furor , не се притеснявай, Ани е 66 см и 5.550, така че не сте слаби. Не че няма апетит, но я ограничаваме нарочно защото е само на АМ, а док каза че рядко е виждала толкова пъргаво и жизнено дете, а и усмихнато и любопитно, беше наддала само 150 гр последнмия месец защото е много щура и изразходва много, но тези 150 компенсират напълно 2та см-ра растеж.
Утре започвам със домашно пюре от варени тиквички и Ам, става също като картофенето, но без излишни въглехидрати.

Момичета препоръчите ми наистина работещ избелващ крем?за мен не за бебо

Общи условия

Активация на акаунт