АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 090
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Кате, много е порастнал малкия! Grinning

Нали? Вчера четох една тема в Клюкарника колко бързо растат децата ни. И като се замисля направо не ги усетих кога минаха почти 6 месеца от както родих Пламен и ми става едно тъжно  Sad

Момичета , наистина ли помагат тези хомеопатични таблетки? Аз все се каня, каня да направя една консултация с хомеопат, но нашия татко хич няма вяра и ме спира. Дали пък просто да не си ги купя и да ги давам по упътване newsm78 Че много кисела става вечер, а тез зъбчета само белеят, но не излизат.

Мисля, че помагат. Аз се лекувам с хомеопатични лекарства последните 2-3 месеца, а и като ме хвана летния вирус това беше единствания начин да се лекувам тъй като както знаеш докато кърмим не можем да пием други лекарства. Една колежка си лекува детето с хомеопатия и също е много доволна.
Обаче да ти кажа, че в самите лекарства няма никакви упътвания. Те са само едни флакончета с гранулки вътре.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 21:20 от Катя (Сливен)

# 181
Деси, точно този е накрайника.

Данче, именно - чадърът заема по-малко място в багажника и в автобуса, а и в къщи тип "дядова ръкавичка" като нашата... И се сгъва с една ръка, въобще количка за път, а ние обичаме да скитаме. Но пък си няма напълно легнало положение, само полулегнало, максмум с три степени съм виждала.

# 182
И да ми кажете как давате хамомила. Взех 9ch, имало и 5ch по-силно, ама свършило. Каза аптекарката да разтварям по 2 топченца в малко вода 3 пъти на ден. Така ли правите и вие?

Misty, честит ти именник.
Относно хамомилата, 15СН е по-силното от 9СН. А 2 гранулки ми се виждат прекалено малко. Аз давах на Пламен 2 пъти до сега по 5 гранули от 15СН. Хомеопатката ми каза да давам по 5 гранули 3 пъти на ден, но аз му дадох един ден като беше кисел и бързо се оправи и затова не съм му давала повече.

Момичета за зъбки ли ги давате тези гранулки? Кажете ми повече инфо също и от къде се набавят да си поръчам да ми донесът.

# 183
А по тоз повод - Деси как е мила кърменето със зъбче. Направи ли ти проблеми?

Янче, при нас си стои само едно като пъпчица, както го бях обяснила преди, няма повече развитие, явно не е зъбче, питах педито, тя каза, че побелявал венеца, ама това си стои така и то само на едно място и е едно странно на пипане, сякаш леко драска ... ама а де, не било зъбче, та не мога да кажа как се кърми озъбило се бебче Simple Smile Ама като си помисля, че като има зъбки може и да гризка, а Кало напоследък както си яде и хоп стисне здраво, та си представям като има и зъбки какво ще е.

# 184
Миме, тази каша с ориз и банани, каква е, млечна ли е? Дали ще мога да дам на Тони?
Той вчера и днес яде Hame', с ябълка-банан, направо я гълташе, никакво плюене! Толкова я хареса, че се отплеснах и му дадох повечко и той като чу как лъжичката трака на празно бурканче нададе вой! Малеее, отворил му се е апетит! А днес на обед му дадох ...ммм....картофи и карфиол на Sunval , да ви кажа честно чудеше се дали да го яде, предпочете да се насмуче после  hahaha
Данче, сгъването на чадър взема много по-малко място в багажника на колата, затова препоръчвам моята количка точно! Направо се родихме с нея и е много по-лека от старата!
Има една в ПРОДАВАЛНИК продават, Чиполино е май, що не я видиш нея?Тя не е на чадър де, но й искат 70 лв. newsm78Чудя се....може и да е хубава, де да знам...
От тези среден клас все пак Маг Ингланд Фламинго ли бяха, какви бяха, 93 лв, не са лоши, но са по-летни. Но зимата с космонафт и чувалче ако искаш, а и дъждобран, супер ще му е на бебока! PeaceИмат 4 гуми, незавиващи, но пък приятни колички са, 6 кг май бяха, не са големи.

Момичета, стискайте ми палци, утре си записвам час за невролог, краката и тазът ми съвсем сдадоха багажа. Имам възпалени нерви, трябва някакъв скенер да правят, а колената от няколко дни ме болят все по-страшно... #Crazy Какво е това чудо, какво е това нещо?!

# 185
Момичета, стискайте ми палци, утре си записвам час за невролог, краката и тазът ми съвсем сдадоха багажа. Имам възпалени нерви, трябва някакъв скенер да правят, а колената от няколко дни ме болят все по-страшно... #Crazy Какво е това чудо, какво е това нещо?!
#Crazy Чаена какви са тез болежки?направо изумях...дано се оправиш и всичко да е ОК...

аз да се отчета - днес бяхме на косултация - малката е наддала 250 грама за 2 седмици, но е смао 5 900 кг., 61 см.;, педито препоръча да започна със захранването след ок.5 дни,като стане на 5 месеца,понеже от 10-тина дни е на Ам (е,не само,де + по няколко пъти изцедена кърма по 20-тина грама + сутрешното кърмен,бая си суче тогаз,че даже и изцеждам след това пак ок.20-тина грама), но каза да я пробвам вече със захранването с плодово,но аз я попитах с усмивка, А не може ли зеленчуково, отговорът : ее,разбира се,че може, но бебоците свикват с вскуса на зеленчуците малко трудничко,както си прецениш в крайна сметка......е как да не се кефиш на такваз педиатърка......
така,че сега се връщам назад в темичката пак да чета за захранването...... newsm78 мисля май с картоф да почна....а между другото пак по препоръка на педито - каза в никакъв случай пюре на Ганчев,заради нишестето....ако е евтино,да е на АМ-Ам,че там поне нишесте нямало......
хайде лека нощ

# 186
я да питам,някой от вас дава ли досега на бебчо домашно приготвено пюре? аз нещо май ми се ще да знам все пак какво яде Радост,де да ги знам тия купешките,изчетох сума ти неща за ЗА/против купеши и съитветно домашни пюрета и се обърках още повече  #Crazy,
ох извинете,че пак ви връщам на тема захранване......но като четях назад,май повечето готови пюрета давате....и то Хипчета и Герберчета, аз за таквиз не съм богата  Money, еее може от време на време.....но......с тоз тати,дето записа второ висше и сега е в очни........май ще се правя на   chef...

# 187
Добро утро от нас.
Днеска съм на лекции и едва станах #Crazy как ще изкарам деня не знам newsm78
Няма да пиша много , че съм малко не адекватна.

# 188
Furor, надявам се и аз да не е нещо сериозно....

Пюретата - домашнте ако са с ваши зеленчуци горе-долу знаеш, че са чисти и можеш да правиш - много добре сварени в малко вода, която не изхвърляш, а пасираш и нея. Витамините са там, ако я хвърлиш кво ще остане? Картоф не се пасирал, че става като лепило, но пък иначе има риск да има по-едри парченца - за нас мини, ама за тях де да знаем...да не се задавят!
Морков се пасира спокойно той, става екстра.
И сега. Аз също мислех да му правя пюрета, но:
1. Сега, в началото, когато въвеждаш или не заместваш хранене, то 1 бурканче пюре от 1,60-1,80  ти е за три обеда поредни, т.е. за 3 дни. Сметни си ток и време за всеки ден правене на пюре или просто занимавката и ще видиш, че е по-добре за бюджета да купиш някое хубаво пюре, то ти е както казах за 3 дни.
2. Ганчев дадох няколко пъти - морков и тиква е супер, но просто тиквата си е хубаво нещо и бебетата я ядат. Обаче във всички пюрета им нишесте, в много от тях има И захар, а да не говорим за сухото мляко и маслото последно които намерих в описанието, лошо ми стана.
3. Съвсем в началото - да, свари морков ,защото ще ти трябват 2 лъжички, разреждаш си ги с АМ или кърма по-добре и даваш - колкото да видиш има ли реакция. Така можеш с домашно да започнеш. После ще се убедиш, че 1 бурканче за 3 дни не е скъпо нещо. Ти и без това не можеш на по-къс интервал за въведеш друго ядене.
4. После, щом започне да яде повече, ще започна и аз с домашни - зимата, имаме време за готвене, а и котлоните също топлят hahaha Това ще го правя, за да преминем към кухня от февруари-март.

За мамите от София - чува ли листе за Хер бебе, частната, която карали яденето на вратата?

# 189
Чаена, как ще даваш отворено бурканче три дни? Нали има трайност до 48 часа.

# 190
Чаена, как ще даваш отворено бурканче три дни? Нали има трайност до 48 часа.

Така: Днес на обед даваш 1/3, след 24 часа още 1/3 и след 48 часа останалата 1/3  Simple Smile

# 191
Да бе вярно, че е така  Simple Smile Много съм разсеяна.  Simple Smile
Въпреки всичко много ми се вижда три дни да давам от стара храна.

# 192
Чаена карфиола от коя марка е да купя и аз да го пробваме, то с картоф ли беше или с нещо друго

# 193
Сминсчо, то и аз се пробвах едно време да пробутам татито на докторския кантар, ама тц - мисията напълно невъзможна...  hahaha Crazy Mr. Green
Ама той и докторът няма да е луд, да си остави машинката, да му я потроши такъв голям българин! Joy

# 194
  • София
furor, аз правя домашни пюрета така, както е описала Чаената, само че веднъж в седмицата. Сварявам всички въведени зеленчуци+това, което ще въвеждам през седмицата и правя различни комбинации в чашки, които слагам в камерата и всеки ден вадя по едно. Аз имам и микровълнова и ми отнема половин час на седмица.Само плодовите ги правя всеки ден, въпреки че, ако плодът позволява също го слагам в камерата /слива например/.
А за картофеното, аз го пасирам, но веднага след като го сваря и така става като пюренце.
Чаена, много си го закъсала, мила.С Тонито и тези болежки сигурно хич не ти е лесно. Дано всичко да е наред! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт