АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 106
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
HugЛеси, добре дошла отново!

Мисти, да ти е жив и здрав именика!  bouquet

Ние най-накрая влязохме в релсите и наддаваме нормално - "само" 650 грама- вече сме 9200 и 72 см и това след като се изака хубаво:35: hahaha, само се чудя като минем 10 кг къде ще ни теглят hahaha, ама аз ще чакам Цветито да каже тях как ги теглят, те са преди нас Hug

# 166
  • Boston, MA
Нъц  Naughty в моята Милупа няма ориз освен в съдържанието, което пише специално обработено брашно (ориз, царевица). Пише with follow-on formula ... just add water.
...

Данче, на АМ казват формула, да знаеш. Ако искаш, дай целия текст да преведем какво има в тая пуста каша.  Laughing

Леси, добре дошла!

Мисти, да ти е жив и здрав Крис!

Вижте каква хубава статия ми препратиха днес:

http://www.7sport.net/7sport/forum/d4449_2.htm

# 167
Здравейте и от нас  Hug. От хойкане не мога да се включа. Днес обаче ходих на курсовете на сп.9 месеца. Повода беше да се видя с една приятелка пък и темата беше за захранването. Та да се отчета, въпреки че няма да кажа нищо ново. Лекторката започна така "Захранването е когато се замести едно млечно хранене с друга храна" , на което аз доста се зачудих, тъй като в зеленчуковите пюрета има мляко, пък и в кашите също  newsm78. Започване в 5-6 мес. със зеленчуково пюре - картоф и морков. Следващия месец каши. От края на 6 мес. с месо. После кисели. От 8-9 мес. попари. Глутенови храни могат да се въведат след 7-я мес. Не мисля да се впускам в подробности на всички вече им е до болка позната темата. Нищо ново не казаха. А, да до добавя за преяждащите бебенца (моят случай), в никакъв случай да не се дава повече от 200 мл. на хранене, дори и след годинка. Марти съм му давала от шише и 200 мл. е удрял. Предполагам ,че при кърмене и повече е стигал. Много било важно на едрите бебенца да се дава редовно вигантол, а не да се пропуска. Каза ми го във връзка с това ,че е попитах защо Марти плаче на сън следобед и каза че може да е свързано с много бързия растеж и недостига на калции. Така че не го пропускайте.  
Та това е от нас и сега дано ми остане време да прочета новата темичка.

# 168
Мисти,честито именник, да е жив и здрав  bouquet!

Аз пак с въпросче, по колко пюре давахте на ден в началото? Знам че трябва да се почва с 1-2 лъжички, ама ако и хареса до колко най-много мога да дам?

# 169
Привет и от нас,

Ани, 4естит пробив с тренинг 4аШата   bouquet

Деси, ааааа, не съм била аz, ние оби4аме да се преобуваме  Mr. Green  (не се притеснявай, и аz не помня, кърма4ески акъл, кво да правиШ  Joy )

Ян4е, то4но така съм я zамислила и аz, бели мебели с роzаво и бледо zелено. Но татито неЩо се дърпа, белите мебели иzглеждали стерилни  Outta Joint  Ша видим.

Мисти, хомеопати4ните ги слагам директно в устата, не ги раzтварям. Тия глобули (така се каzват топ4етата тук, дано и на български да е така 4е да не се иzлагам съвсем) са мъни4ки и в устата се раzтварят zа нула време. Милена ве4е направо ги лапа, и аz имам едно хомеопати4но zа zъбите.

Ей Леси, тъкмо преди няколко дена питах къде си се zагубила, добре zавърнала се  Hug

Мис, ако не даваШ цял буркан и не искаШ да хвърляЩ отстатъка, го давай в 4иния/купи4ка.  Peace

Дан4е, и аz исках да вzема такъв вид коли4ка, 4е по удобно понякога, оба4е ни каzаха 4е е 4ак zа след годинка, сега сме оЩе малки, кра4етата нямат опора и не било добре  Thinking

# 170
Хайде бе Петенце, къде се загуби Hug Стана като Левски неоткриваема Joy

Добре се завърнала Леси  bouquet

Честит Имен ден на Крис Heart Eyes

Ох аз напоследък честичко пропускам Вигснтола Embarassed, но ще се стегна и ще давам вече редовно.

# 171
ЧЕСТИТО НА ИМЕНИКА   bouquet

# 172

Ние най-накрая влязохме в релсите и наддаваме нормално - "само" 650 грама- вече сме 9200 и 72 см и това след като се изака хубаво:35: hahaha, само се чудя като минем 10 кг къде ще ни теглят hahaha, ама аз ще чакам Цветито да каже тях как ги теглят, те са преди нас Hug

леле,ми то мойто чедо е направо кльоща пред вас  72см и 6.900кг а си има и дупе и  бутчета.
давайте редовно вигантола-аз съм пропускала и сега ни го увеличиха от 1 на 4 капки
Мисти,честит ти именник!

Цитат
Аз пак с въпросче, по колко пюре давахте на ден в началото? Знам че трябва да се почва с 1-2 лъжички, ама ако и хареса до колко най-много мога да дам?
аз първия ден дадох 1/3 //от 125гр

# 173
ЧЕСТИТ ИМЕННИК НА МИСТИ! ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е ! Hug

Леси, добре завърнала се!!!  HugРано ще почваш работа - кой ще помага за малкия?

Сминсчо, над 10 кг ги теглят с майките.  Sick Не се шегувам! На големия кантар теглят първо майката, после майката с бебето, вадят кг и остава кг на бебето. Така че с тайната на дамското тегло - до там!  Embarassed Е, поне нас така ни теглеха с баткото, сега може да има и по-съвременни методи. Crazy

Много чуденки по туй захранване, ей!  Thinking Мисля, че в крайна сметка при всеки се получава различно - виждане на майката/родителите, вкусове, бебешки предпочитания, проблеми, възможности, любопитство... newsm78

# 174
И да ми кажете как давате хамомила. Взех 9ch, имало и 5ch по-силно, ама свършило. Каза аптекарката да разтварям по 2 топченца в малко вода 3 пъти на ден. Така ли правите и вие?

Misty, честит ти именник.
Относно хамомилата, 15СН е по-силното от 9СН. А 2 гранулки ми се виждат прекалено малко. Аз давах на Пламен 2 пъти до сега по 5 гранули от 15СН. Хомеопатката ми каза да давам по 5 гранули 3 пъти на ден, но аз му дадох един ден като беше кисел и бързо се оправи и затова не съм му давала повече.

# 175
давайте редовно вигантола-аз съм пропускала и сега ни го увеличиха от 1 на 4 капки

ние даваме по 2 капки всеки ден

Сминсчо, над 10 кг ги теглят с майките.  Sick Не се шегувам! На големия кантар теглят първо майката, после майката с бебето, вадят кг и остава кг на бебето.

аз точно така се бъзиках, че ще е, щото е най-логично и казах, че ще ходи с татко си на консултация Joy

PetyaP, мерси за поредното инфо за захранването, аз още чета и умуваме с майка ми как да е, брат ми се бъзика, че бебо бил млечно човече и като го целува по крачетата ги нарича "млечни бутчета", но само да те питам за жълтъка - кога се въвежда според лекцията днес? newsm78

# 176
И да ми кажете как давате хамомила. Взех 9ch, имало и 5ch по-силно, ама свършило. Каза аптекарката да разтварям по 2 топченца в малко вода 3 пъти на ден. Така ли правите и вие?

Misty, честит ти именник.
Относно хамомилата, 15СН е по-силното от 9СН. А 2 гранулки ми се виждат прекалено малко. Аз давах на Пламен 2 пъти до сега по 5 гранули от 15СН. Хомеопатката ми каза да давам по 5 гранули 3 пъти на ден, но аз му дадох един ден като беше кисел и бързо се оправи и затова не съм му давала повече.

Сигурна ли си? Shocked
Защото в аптеката имаше 15ch и 9ch и тя каза, че 9ch е по-силно от 15ch, а най-силно е 5ch.
Тоест силата е обратнопропорционална на номера. Затова и явно са ти казали на теб 5 гранулки, а на мен 2, защото е по-силно?! newsm78 И аз се учудих де... Crazy

# 177
  • София
Кате, много е порастнал малкия! Grinning

# 178
Добър вечер дами Grinning
Мисти, честит първи празник на Крис Hug

Леси, добре завърнала се.

Сминсчо,  Hug за големия мъж.

Момичета , наистина ли помагат тези хомеопатични таблетки? Аз все се каня, каня да направя една консултация с хомеопат, но нашия татко хич няма вяра и ме спира. Дали пък просто да не си ги купя и да ги давам по упътване newsm78 Че много кисела става вечер, а тез зъбчета само белеят, но не излизат.
А по тоз повод - Деси как е мила кърменето със зъбче. Направи ли ти проблеми?

МисЗ, ами добре е поне първия ден според мен да дадеш по-малко, 1-2 лъжички, да не стане някой гаф. А иначе аз питах в темата за захранването за този зелен боб, повечето мами късно са го въвели. А пък по таблиците го дават като един от първите зеленчуци.

А иначе Симона тези дни ще се запознава с вкуса на тиквата. Бурка следвам твоето предложение Peace.

Данче, все се каня да ти кажа, за решението ми да въвеждам като тръгна на работа храните почивните дни. Вярно, че докторицата може и да не мога да я намеря тогава, но ако стане нещо ще направя всичко по силите си. А пък детегледачката изобщо не съм сигурна дали няма да обърка нещо.

# 179
Сигурна ли си? Shocked
Защото в аптеката имаше 15ch и 9ch и тя каза, че 9ch е по-силно от 15ch, а най-силно е 5ch.
Тоест силата е обратнопропорционална на номера. Затова и явно са ти казали на теб 5 гранулки, а на мен 2, защото е по-силно?! newsm78 И аз се учудих де... Crazy
Ето какво намерих в интернет: Широко използваните разреждания са стотичните (центизималните). Те се отбелязват така: СН. Какво означават те: имаме вещество, от което ще приготвим хомеопатично лекарство. Разтваряме го в спиртно-воден разтвор, като по този начин получаваме тинктура-майка. Вземаме от тази тинктура една част и я добавяме към 99 такива части нов спиртно-воден разтвор. Така получаваме 1СН разреждане (едно стотично разреждане). От това разреждане вземаме една част и я добавяме към 99 такива части нов спиртно-воден разтвор. Така получаваме 2СН разреждане – получаваме 2СН. И така продължаваме докато стигнем 5СН, 9СН, 15СН, 30СН – това са най-често използваните разреждания в практиката.
Дозировка = степен на разреждане + честота на приема и има ли разлика при деца и възрастни
Дозировката в Хомеопатията представлява степента на разреждане (9СН, 15СН и т.н.) плюс честотата на приема.
Степента на разреждане отговаря на степента на подобие между болестното състояние на организма и ефекта, който хомеопатичното лекарство предизвиква в здравия индивид – колкото съответствието е по-голямо, толкова по-голямо разреждане трябва да се използва, за да се постигне бърз лечебен ефект.
Честотата на приема определя честотата на сигналите, които организмът приема от хомеопатичното лекарство. Колкото състоянието е по-остро, толкова по-често трябва да се приема съответният хомеопатичен медикамент.
Така преценявайки търсения ефект лекаря-хомеопат назначава честотата на приема и степента на разреждане строго индивидуално.
От по-горе казаното става ясно, че Хомеопатията не прави разлика за детски и възрастен организъм. Това произтича от естеството на хомеопатичното лекарство и от начина, по който действа то.

Общи условия

Активация на акаунт