Време е за ИКЕА! - Тема 32

• 43 123
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • При елфите ...
ММ се оплака, че 4 часа са монтирали с приятел две плъзгащи врати на ПАКС. Вярно ли отнема толкова??? Много съм разочарована. Каза, че имало инструкции с по 20 страници, че има и механизъм за плавно затваряне. Направо се бяха измъчили. Умрях от яд, че не взех врати с панти и че не ме послуша да си платим и за монтаж...
ММ сам монтира гардероба ни (с плъзгащи врати) и то вертикално заради височината му... доста време му отне... но не съжалявам за плъзгащите врати...

# 91
  • Пловдив
И аз съм с FRIHETEN, но ъглов. Много съм доволна. Лесен за разгъване и удобен за спане. С повече въглавнички е Ок. Като минус - не му се сваля калъфа, свалят се само възглавниците, ама за тия пари - толкова.

# 92
  • София
ММ се оплака, че 4 часа са монтирали с приятел две плъзгащи врати на ПАКС. Вярно ли отнема толкова??? Много съм разочарована. Каза, че имало инструкции с по 20 страници, че има и механизъм за плавно затваряне. Направо се бяха измъчили. Умрях от яд, че не взех врати с панти и че не ме послуша да си платим и за монтаж...
Да, изисква доста време, пък и ако се прецака нещо, става лошо. Затова си го поръчахме с монтаж. Чиста работа и спокойствие!

# 93
Жалко, че не знаех, че е тегаво. Щото до последно се чудех дали да е с плъзгащи врати или панти, и ако знаех, определено щях да предпочета такива на панти. А и му казах да си платим за монтаж, ама не, те икейските неща лесно се сглобявали. Като не ме слуша, така ще е Grinning Лошото е, че го отнасям и аз като се закучи нещо така, щото се прибира по-късно Grin

# 94
  • София
Плъзгащите врати са много удобни, не съжалявай.

# 95
  • при моите любими
Аз имам кивик диван , към момента съм доволна. Аз харесвам меки дивани

# 96
На някой може да му е от полза видео на икейска коледна тематика https://www.youtube.com/watch?v=sVmHGcwIHPg

# 97
Ама моля ви, във всяка инструкция към голяма мебел за сглобяване ясно и точно са изобразени фигурите на мъж и жена, действащи по монтажа. Ми спазвайте ги тези условия и всичко ще е наред! 😉

# 98
Ние също с ММ сглобявахме Пакса 150/236 с плъзгащи врати сами. ММ без мен не работи по такива "проекти", връчва ми инструкциите и аз само посочвам частите кое къде, иначе не става Stuck Out Tongue Winking Eye Факт е, че го сглобихме по-бавно, но  далеч под 4 часа ни отне целият, с чекмеджетата, рафтове, кошници, лостове и издърпващи се рафтове за обувки. Някъде около 2.5 -3 часа включително със сглобяването на всички аксесоари Комплемент и закрепването за стената.

# 99
Здравейте! Много искам да вземем спалня с табла Бримнес, но имам спомен, че някъде тук из форума съм попаднала на мнение преди няколко години, че се разскърцват. Може ли мнение на вече ползвали ги, моля, кажете някоя добра дума, че скърцането ми е голям кошмар, а спалнята много ми харесва...
Благодаря предварително!

# 100
  • софия
Не знам. И тогава, и сега нашата не скърца.

# 101
Rolling Eyes
Да, изисква доста време, пък и ако се прецака нещо, става лошо. Затова си го поръчахме с монтаж. Чиста работа и спокойствие!
Говори ми, говори! Laughing Grin
Преди Пакса сглобихме легло Малм, 2 нощни шкафчета и 2 скрина. Никакъв проблем
Тък като стаята не беше готова просто го поръчахме - 200/236 с плъзгащи врати + механизма за плавно затваряне.
Стоя си 3 месеца в кашоните и дойде времето за сглобяваме. Рамка, разпределения вътре - никакъв проблем. и дойде време за вратите. Сглобихме ги, закачихме ги и тъй като ММ не дава дума да се издума, че много разбирал, пропуснал в упътването, че ако се слагал механизма за плавно затваряне, трябва да се спре в някакъв момент преди закачването на вратите за РАМКАТА.  Съответно- откачване, частично разглобяване и монтиране на този тъп мехнизъм. /за нас де LaughingFlushed/
Едвам ги наместихме вратите  в улеите, ММ прокле цялата рода на ИКЕА, обаче сега са леко криви: затварят се и се отварят плавно, но има луфт и в резултат на това в едната половина като се отварят кошниците те запират във вратата нищо, че тя е отворена докрай. Ясно е, че някъде сме объркали, обаче нямаме идея как се регулират тези врати с този механизъм, а като се сетим колко се измъчихме докато ги наместим в улеите и направо не ни се захваща.
Та въпросът ми е има ли вариант да се оправят вратите без да се махат( нещо да се завърти/отвърти в механизма)?
Ако бях от София, направо щях да си викна монтажист, ама не съм.
П.П. Ако някой от вас разбира от тези врати и има път към Велинград, да се обади Grin
малко объркано го обясних; имам някъде снимано какво имам предвид, но не мога ги намеря

# 102
  • София
Нашата спалня  Бримнес беше на 7 години преди да я разглобим и да вземем друго решение за спане и не е скърцала нито веднъж.

# 103
Иванита..защо не викнете мебелист от града?

# 104
Здравейте,
Икеа ми е далеч и няма как да видя нещата, които съм си харесала и как биха стояли в комбинация ако не са от една серия. И тук идват въпросите ми Simple Smile
Бялото в различните серии различно ли е, например този гардероб изглежда различно бяло дори на отделните снимки в сайта:
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/freestanding-wardrobes/br … rikrilen/40407922

Цветът на гардероба много по-различен ли е от на тази кушетка, например, и според вас биха ли си подхождали стилово (ако се сменят дръжките на гардероба):
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт