Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 577
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • По света и у нас
Здравейте , бременна съм в 6г.с., ходих на зъболекар и ми изписа Далацин Ц 300 м  , някой пил ли го е ? Говорих и с гинеколожката ми каза че няма проблем и е по-добре да пия антибиотика . Притиснена съм въпреки това  и ще съм благодарна ако някой ми каже че няма странични ефекти за бебчо и че и някоя друга жена го е пила,Благодаря и Весело посрещане на 2021☺
за какво е този антибиотик, венците ли ти кървят?

Намерих листовката на лекарството ти и пишеше че антибиотика минава през плацентата и трябва да се ползва само ако е напълно необходимо. Питай лекарите ти дали може да почакаш с вземането на лекарсвото.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:40 от AnMary

# 601
Защо не пробваш  с лайка  или смрадлика .Пиеш държиш в устата  и плюеш .Сини сухи сливи поставяш на мястото и държиш известно време .По няколко пъти от един няма да стане .

# 602
Благодаря ви! А ако отида да раждам и моя АГ си е на смяна, пак ли с избор на екип се води?

Зависи от болницата. В частните и без АГ да родиш (образно казано), пак се води избор на екип и си плащаш за което.

# 603
В тази която ще раждам аз цените са две, за нормално и за секцио, ако имате лекар казвате че сте се разбрали с него, ако не който е на смяна, нищо друго не се доплаща. Навсякъде сигурно е различно.

# 604
Щом имаш уговорка плащаш .

# 605
Само се чудят от къде да скубят бременните!

# 606
Ами споделих ви, че не навсякъде е така. Аз имам уговорка, но си плащам само обявената цена за тази болница за секцио.

# 607
  • Седмото небе
Явно е различно навсякъде... Аз в МД ще платя избор на екип, по мое си желание понеже ще съм секцио и държа да го направи лекаря при който се следя. И вече той ще си прецени с кой втори оператор и друг мед.персонал иска да работи. Също така и за престоя е ясно плащането, държа и на самостоятелна стая. Иначе в ценоразписа им има и отделни цени за избор на лекар и акушерка по отделно. Но те може би са за случаите на ест.раждане, ако и там си искате определен човек, не съм сигурна по този въпрос.
Но както и да се ражда, щом има уговорка с лекар май винаги се плаща. Дали по някоя официална тарифа на дадената болница или под масата на ръка-пари все се дават. Но има и случаи, при които ако секциото е по мед.причини и майката няма претенции към определен лекар и самата болница поема раждания по НЗОК, ако бъде и в обща стая-няма да плати абсолютно нищо. Същото важи и при нормално раждане.
На други места пък се таксува всяка услуга, някои дори и безумни. Избор голям и има за всеки.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 02:51 от * SUPERGIRL *

# 608
Безумна история!
Значи аз плащам обявената цена,за съответното медицинско заведение,но в нея не влиза избора на екип,така ли?Тоест,ако следящия ме гинеколог тогава е на смяна - чудесно,а ако не,трябва да платя И за това?

# 609
Много зависи дали болницата работи или не с НЗОК и как точно е обявен ценоразписа. Просто трябва да попитате в конкретното медицинско заведение как стоят нещата. В болницата която аз съм избрала има раждане по каса, което не изисква доплащане, раждане с избор на лекар или раждане с избор на екип, при тях има доплащане обявено в сайта на болницата. Когато постъпите за раждане сама решавате дали да разпишете листите за избор на екип/лекар или не. Всички други допълнителни услуги също задължително трябва да са опоненти на сайта на болницата, потърсете ги.
Отделно от това всяка жена има предварителни разговори със следващия и може и на добра воля да се разберете как ще действате, моя лекар си ми каза в прав текст, ако искаш да съм аз ще трябва избор на екип.

# 610
Рая, аз знам, че до 12седмица докато се оформят всички органи много се внимава. Можеш ли с още някой лекар да се посъветваш? Случва се лекари, стоматолози, АГ да изписват антибиотици, без които също може да се реши проблема, но все пак някой компетентен е добре да каже. Моето мнение е, че доста от тях се презастраховат... Тънкият момент е да се вземе когато е наистина нужен. Стискам палци.

Благодаря ти , за отговора .
При мен за съжаление нямаше как да мина без антибиотик .. посъветвах се и казаха че няма проблем да го пия , просто като за първа бременност много се притиснявам за всичко и затова така разпитвам.

# 611
Да знаете за някой АГ в Сливен или в Стара Загора, който е адекватен в установяване на отлепен плоден сак в 8 г. с. Че едни "лекари" ми обясняваха , че толкова рано нямало как да се види, щото "е много малко", а като чета, виждам толкова много момичета с такъв проблем още в 5 г.с.

# 612
Да знаете за някой АГ в Сливен или в Стара Загора, който е адекватен в установяване на отлепен плоден сак в 8 г. с. Че едни "лекари" ми обясняваха , че толкова рано нямало как да се види, щото "е много малко", а като чета, виждам толкова много момичета с такъв проблем още в 5 г.с.

Пробвай в Ниамед, имам много добри впечатления от там.

# 613

Може би в иннитро клиника, където техниката е нова и модерна. В 5 г.с.+ се вижда, то в 6-7 г.с. се установявава и чува сърдечна дейност.
При отлепен плоден сак се препоръчва много лежане+лекарства /но шпа, вит.С и др./, а може и в болница на системи. Вероятно имаш кървене /дано да е слабо/, може да се образува хематом, който после се резорбира. Търси лекар, не може да няма в Стара Загора.

# 614
Здравейте, в кой месец се правят фетална морфология, скрининг и за тестването за синдромите ? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт