Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 577
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, някоя от вас ползвала ли е вагизан крем при бременност, имам сухота в интимната област и това ми създава огромен дискомфорт 😒😔

# 586
  • Варна
Здравейте, някоя от вас ползвала ли е вагизан крем при бременност, имам сухота в интимната област и това ми създава огромен дискомфорт 😒😔

Аз понякога използвам Глайтгелен при полов контакт.

# 587
Благодаря, ами то моят проблем си е от преди това де, но ще помисля, благодаря много за информацията.
Мен в Германия ми казаха без разширяване, че в капките имало нещо-си. Даже ми отказаха като казах че може да съм бременна.. аз ще ходя на очен преглед преди раждането, за да разясня има ли проблем с естествено раждане заради очните ми проблемите, но съм почти сигурна че няма да ги разширят.
Иначе и моя диоптер се влоши, но мисля че и локдауна не помага

# 588
Здравейте , бременна съм в 6г.с., ходих на зъболекар и ми изписа Далацин Ц 300 м  , някой пил ли го е ? Говорих и с гинеколожката ми каза че няма проблем и е по-добре да пия антибиотика . Притиснена съм въпреки това  и ще съм благодарна ако някой ми каже че няма странични ефекти за бебчо и че и някоя друга жена го е пила,Благодаря и Весело посрещане на 2021☺

# 589
Значи лекар ти казва да го пиеш и ти не му вярваш, за това питаш хора които не са лекари?

# 590
Фолиевата киселина се приема през цялата бременност или само през първия триместър?

# 591
Това се решава според изследванията, които се пускат всеки триместър.

# 592
Рая, аз знам, че до 12седмица докато се оформят всички органи много се внимава. Можеш ли с още някой лекар да се посъветваш? Случва се лекари, стоматолози, АГ да изписват антибиотици, без които също може да се реши проблема, но все пак някой компетентен е добре да каже. Моето мнение е, че доста от тях се презастраховат... Тънкият момент е да се вземе когато е наистина нужен. Стискам палци.

# 593
Здравейте, извинявам се за въпроса който ще задам, но може ли някой да ми препоръча Застраховател и да ми обясни как точно седят нещата със застраховка здраве. Коя фирма покрива бременност и раждане. Благодаря предварително 🙂

# 594
  • Седмото небе
Повечето такива застраховки имат отлагателен срок поне 6 месеца, това е добре да се има предвид. Моята застраховка лично е към Уника през Райфайзен, някаква основна и със сравнително ниско покритие беше. Но аз така или иначе, няма да мога да се възползвам, понеже я сключих доста късно. Ще ми покрият само дните на престой в болницата. Те имат обаче и по-разширени полици, може да попитате.

# 595
За застраховка е най-добре да намерите брокер, който може да ви добави в групова медицинска застраховка. По принцип ги предлагат само на фирми за техни служители (каквато е и моята), но последните години доста брокери и агенти започнаха да си правят групи от техни клиенти и да им предлагат такава услуга. Покритието е по-голямо от личната медицинска застраховка и няма този проблем с отлагателния срок.

# 596
Някой чувал ли е за предизвикано раждане с някакъв гел? Мислех, че е само със системи Rolling Eyes

# 597
За гел аз не съм запозната.
Системите са с окситоцин. Има и таблетки, мизопростол. Той е простагландин. Не зная дали той се прилага в Бг.
В различните случаи, зависи какво точно се цели в процеса на раждане, може да се ползва различен препарат (има ли разкритие, няма ли и т.н.)

# 598
Да, има гел, хапчета или окситоцин венозно. Бях срещала из темите разкази на потребителки, но не помня нещо конкретно.

# 599
Благодаря ви! А ако отида да раждам и моя АГ си е на смяна, пак ли с избор на екип се води?

Общи условия

Активация на акаунт