Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 590
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
С деган-а принципно шега не бива. Най-добре питайте АГто си, дори и с риск да я притесните. В ранни седмици сте и с каквито и да е почти медикаменти не е добре да се експериментира, особено за често и дълго ползване. От болницата не ви ли дадоха евентуална терапия за вкъщи?
Вероятно в болницата са й слагали деган венозно.
Пила съм деган по време на бременност, нямаше никкаво влияние върху плода, обаче гледах да го правя по голямо изключение. Голямо мъчение е иначе.

# 556
  • Countryside
На мен за гаденето и повръщането много ми помагаха лимонада с мед, джинджифилов чай с мед или айрян със сол, не едновременно разбира се и ги пиех бавно и на малки глътки. Аз основно на това си и карах, бях отслабнала 5кг първите 3м, към 12-13 г.с. някак почти магически един ден гаденето спря.

Знам, че Деган при бременност може, но не знам в каква доза, защото съм пила еднократно и го повърнах. Ако ви помага, най-добре се свържете с АГ за дозата. Един на ден със сигурност може, но за повече не знам, както и за какъв период...

# 557
Аз лежах също в началото заради повръщане. В болницата ми вливаха 500мл Деган венозно на ден и отделно мускулна инжекция Деган. Следователно не е вредно за плода. Като ме изписаха лекарите ми казаха, че при нужда мога да пия Деган вкъщи ,максимална доза 3х1, 30мин преди хранене ✌️ дано ви отмине бързо.
Здравейте, в 11гс съм, моето гадене и повръщане продължават с пълна сила, бях 2 пъти в болницата за по 10 дена, но и там не можаха много да ми помогнат, все пак за празниците реших да се прибера, въпросът ми е дали мога да пия по 1 деган, сутрин, обед и вечер и вкъщи, надявам се поне малко да ме облекчи, понеже почти през ден звънях на АГ то ми и не искам да я притеснявам точно сега затова реших да питам и тук

# 558
В 6 г.с. прогестерон 26.4 ок ли е? В интернет референтните стойности са 11–44, едно АГ ми каза, че е приемлив, друг, че е сравнително нисък.

# 559
Реферертни стойности на прогестерон в първи триместър

http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Progesterone.htm

# 560
Здравейте! Бременна съм в 11г.с. + 6д. Днес  си правих изследвания и някои неща ме притесняват. Следващият ми преглед е след седмица. Споделям ги тук, ако може някой да ми помогне с разчитането.

# 561
  • Седмото небе
Мисля, че било добре да пуснете и стерилна урина, щом има бактерии в седимента/утайката. Не е нещо страшно, горните стойности с разлика при мен също варираха и са ми казвали, че не са нещо притеснително.
Имайте предвид, че заложените като референтни стойности в лабораториите са стандартни за жени. За бременни са различни, като има и различни стойности за трите триместъра. Затова в случая за нас те са по-важни и следящите са наясно с това.

# 562
Момичета ,в ранна бременност  кой ехограф е добре до се използва коремен или вагинален ?

# 563
  • Седмото небе
Зависи колко е ранна бремеността... Мен до началото на 4 месец доктора ме гледаше много внимателно само с вагинален. Беше ми обяснил, че до тогава с коремния по-трудно се вижда човечето. След това и до момента в 36гс вече само с коремен. Но различни доктори-различни методики, някой може и да е на различно мнение, и с друга практика.

# 564
Да, много е индивидуално. Мен започнаха да ме гледат с коремен от 13г.с. натам.

# 565
Благодаря ,за бързия отговор ,така си и знаех ,че е твърде рано за коремен .Обмислям смяна ,прегледа е 2 мин.,даже нямам възможност да си задам въпросите .

# 566
Мисля, че и мен започнаха да ме гледат с коремен към 12-13та.

# 567
И още един случай, в който употребата на вагинален ехограф е препоръчителна - при измерване на шийката. И с коремен може, ама не е толкова точно.
Ама дано нямате такива проблеми, де.

# 568
Измеването на шийката също ми е необходимо .Много съм притеснена .Във Варна нямам нито добър АГ   , нито добър ендокринолог .Освен това имам и тромбофилия . Ако някой може да ме насочи към някой читав лекар ,ще бъда много благодарна .

# 569
За Варна д-р Константинова, тя е имунолог. Отговаря по мейл и телефон, услужлива е.

Общи условия

Активация на акаунт