Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 758
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, ще ми препоръчате ли от опит какво масло да добавя към билковата боя, за да намаля косопада? Ползвам билкова боя на Хенафокс. Опитвам се да убедя себе си, че косата ми не пада от боята, затова съм предприела акция за борба с косопада. Не искам пак да сменям боята. Открих си моя цвят, а косата изглежда здрава  и лъскава откакто ползвам тази боя. Само да не беше този косопад, който като начало съвпадна с ползването на тази боя ... И така. В момента имам налично бадемово масло, за което четох, че се ползва за заздравяване на косата и ще капна от него утре. Но ми се иска да чуя коментар за масла, с които имате опит.
Иначе в сайта на Зоя гледам някакво масло, което е смес от различни неща и се води против косопад, но се колебая още ( не знам защо).

Ползвах Хенафокс за пръв път в неделя след като изчетох темата и дълго се чудех каква къна да купя. Сега този коментар за косопада ме притесни, защото ми костваше доста време да го овладея поне до известна степен. В тази връзка може ли да коментират хора, които ползват от по-дълго време Хенафокс, дали свързват с нея косопад, както и ако някой може да даде отзиви за същото за Био Органик и Култиватор.

# 76
На мен ми се е случвало два-три пъти да имам някакъв косопад, но го свързвам с неоптимални щитовидни хормони, а в последно време и полови.

# 77
  • София
Kateritsa, моят коментар за Хенафокс не трябва да те притеснява. Ако обърнеш внимание, ще видиш, че съм писала, че косата ми изглежда здрава откакто ползвам тази боя. Аз самата отказвам да повярвам, че проблемът ми е от боята. Затова търся вариант да се справя с косопада. Освен това подобно на Lemy подозирам, че имам проблем с щитовидната жлеза, но още не съм стигнала до ендокринолога.

Преди да мина на Хенафокс ползвах Био органик. Подхранваше ми косата, не падаше, но не ми покриваше добре белите коси и така стигнах до Хенафокс.

# 78
  • В полите на Пирин планина
Не мисля, че косопадът е от боите на Хенафокс - те са напълно натурални. Култиватор'с също са много хубави!

# 79
Kateritsa, моят коментар за Хенафокс не трябва да те притеснява. Ако обърнеш внимание, ще видиш, че съм писала, че косата ми изглежда здрава откакто ползвам тази боя. Аз самата отказвам да повярвам, че проблемът ми е от боята. Затова търся вариант да се справя с косопада. Освен това подобно на Lemy подозирам, че имам проблем с щитовидната жлеза, но още не съм стигнала до ендокринолога.

Преди да мина на Хенафокс ползвах Био органик. Подхранваше ми косата, не падаше, но не ми покриваше добре белите коси и така стигнах до Хенафокс.

Благодаря! На мен първото мазане с Хенафокс само ми направи корените златисти. Преди малко се изкъпах /първо миене след боядисването/ и водата от косата продължаваше да бъде зеленикава, но корените не са зелени, както се е получило при някои. Въпросът е сега да намеря начин да покрия белите корени. Знам какви стъпки се правят, но трябва да намеря време и търпение. Надявам се на успех, защото не искам да ползвам повече химическа боя.

# 80
  • волно калдъръмче
Аз съм доволна от това. Много е икономично - около чаена лъжица в къната или на косата преди измиване за средно дълга коса.

# 81
Здравейте,
Върнах се към къната след известен период на прекъсване и целта ми е да подхраня и заздравя косата си. Заради повечкото бели коси и не толкова задоволително то им покритие обаче реших последния път да пробвам тази къна https://bilki.bg/k-na-mahagon-chista-na-prah-100g.html и тук искам да предупредя всяка, която реши да се подведе и да я пробва, че това в никакъв случай не е 100% чиста къна, а такава с изключително много химия в нея. Е сдобих се с добро покритие, но и бонус към него изгорен и разранен скалп при положение, че никога не съм правила алергична реакция от бои. Следващото къносване ще е определено с изпробвана вече къна и се надявам да успея да върна предишното състояние на косата си, но съм бясна на алчните за жълти стотинки търговци, немислещи какво могат да причинят на хората с алергии

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:12 от Ralph

# 82
Благодаря, че обърна внимание. Последния път (преди много месеци) нямаше индиго на хенафокс и купих от здравословния магазин индиго на показаната марка. Ползвах го само 1-2 пъти и се отказах.

# 83
Снощи се къносах с Bio organic.
Стоях над 3 часа. Покритието е добро, но като измих, отново усетих сърбеж по скалпа. Явно ще е така.

# 84
Eliff, някой беше писал, че слага алое.
Аз добавям глицерин.

# 85
Аз сложих супена лъжица зехтин.

# 86
Последно моята къна беше с лъжица коксово масло и с вода от варени кори от нар.

# 87
  • София
А от такова количество кокосово масло и глицерин не се ли омазнява косата? Моята лесно се омазнява по принцип, иначе и аз имам сърбеж първите ден-два след боядисване с Хенафокс и  ми се иска да реша този проблем с нещо натурално.

Вчера сложих около 20 капки бадемово масло с идеята да повлияе положително на косопада. Ясно е обаче, че трябва време. С едно прилагане не ми се получи. Гнусливите да не отварят скрития файл. Снимах колко коса падна при къпането после, а има и косми, които отидоха в сифона. Горе-долу такова количество коса ми пада всеки ден за целия ден при ресане или просто прокарване на пръсти през косата. Честно казано не знам обезпокоително ли е това количество, но не беше толкова много до скоро.

Скрит текст:

# 88
На мен зехтинът много ми омазнява, а с кокосово нямам проблем.
Явно ти е дълга косата и това влошава изгледа на падналите косми. На мен ми пада повече...И по възглавницата остават по десетина.
Ще ходя да си изследвам хормони...Това не е нормално просто.

# 89
Панди, май е нормално.
Аз слагам мазнина в къната, т.к. косата ми е много суха, а къната допълнително изсушава. Като отмих вчера къната, косата ми беше една лъскава. Даже къдриците ми бяха добре оформени. С една дума съм доволна ☺

Общи условия

Активация на акаунт