Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 871
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, имате ли наблюдения или информация, дали месечния цикъл влияе на покритието при боядисване с билкова боя
При мен има значение, не покрива добре.

# 151
На мен ми хваща и при цикъл.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:09 от patriziap8

# 152
Катерица, аз буфкам сериозно количество масла в къната и цвета ми хваща. Ползвам само натурална къна. Къносвам се след менструация.

# 153
  • София
Не го знаех това за цикъла. Дано го запомня.
И аз ползвам билкова боя на ХенаФокс. Слагам в нея масло от бадем. Покрива добре. Но не знам ако в шампоана има малса, дали ще окаже влияние. Аз лично обаче се боядисвам на мръсна коса, не я мия предния ден и пак си покрива. Пробвала съм и да я измия предния ден, не виждам разлика в покритието.
Разика в покритието имам, ако слагам боята на суха коса. По-добре покрива, ако съм я навлажнила малко непосредствено преди боядисване.

# 154
Катерица, аз буфкам сериозно количество масла в къната и цвета ми хваща. Ползвам само натурална къна. Къносвам се след менструация.
Какви масла слагаш? Аз само зехтин съм слагала.

# 155
Маслата преди къна  запда не се изсушава.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:17 от patriziap8

# 156

Какви масла слагаш? Аз само зехтин съм слагала.
Кокосово масло, масло от розмарин, комбинация от масла против косопад, чесново масло, тривитаминол, а от скоро имам и мас от норка но още не съм го добавила в къна, а само като маска, защото не съм се къносвала от 2 месеца.

# 157
Благодаря Simple Smile А какво количество слагате? Аз съм слагала и 1, и 2 супени лъжици, но косата ми е суха и понася.

# 158
О, всичко слагам на око.

# 159
  • София
Елифче, аз вчера лекинко изпуснах шишенцето с бадемово масло. Повече от 1 суп. лъжица отиде, а по принцип слагам не повече от 20 капки. Косата ми се омазнява бързо, но за моя изненада това изпускане вчера не й се отрази зле. Мека е, не е мазна все още.

# 160
Не го знаех това за цикъла. Дано го запомня.
И аз ползвам билкова боя на ХенаФокс. Слагам в нея масло от бадем. Покрива добре. Но не знам ако в шампоана има малса, дали ще окаже влияние. Аз лично обаче се боядисвам на мръсна коса, не я мия предния ден и пак си покрива. Пробвала съм и да я измия предния ден, не виждам разлика в покритието.
Разика в покритието имам, ако слагам боята на суха коса. По-добре покрива, ако съм я навлажнила малко непосредствено преди боядисване.

Досега съм се мазала 4 пъти /само в корените/. Първите два пъти на мръсна суха коса и ми се струва, че не хвана добре /косата ми вече е доста бяла/. Един път се измих и после се намазах след 2 дни. Последния път се измих и се намазах на следващия ден, пак на суха коса. Сега освен да опитам на мръсна, но намокрена коса. Вярно, че с всяко мазане цвета се наслагва, но въпреки това не се покрива идеално.

# 161
Мерси, Панди Simple Smile

Аз също бих препоръчала къносване на влажна, а не на суха коса.
Напоследък се боядисвах с Bio organic махагон, но реших да разнообразя с Хенафокс златисто-меден цвят. Ц, не е моя цвят. Пак ще се върна към махагона.

# 162
Мерси, Панди Simple Smile

Аз също бих препоръчала къносване на влажна, а не на суха коса.
Напоследък се боядисвах с Bio organic махагон, но реших да разнообразя с Хенафокс златисто-меден цвят. Ц, не е моя цвят. Пак ще се върна към махагона.

На влажна, но мръсна или чиста коса. И колко влажна, направо да я намокря под душа или да я навлажня с ръце
/все пак аз мажа само в корените и малко навън/.

# 163
  • София
Аз моята я навлажнявам с пръскалка, пълна с вода. Не много, защото ако стане мокра, а не просто влажна, после рискуваш да тече боя от главата ти докато чакаш да мине времето.

# 164
Аз моята я навлажнявам с пръскалка, пълна с вода. Не много, защото ако стане мокра, а не просто влажна, после рискуваш да тече боя от главата ти докато чакаш да мине времето.
Точно!
Нямам пръскалка, та по усет карам.
Къносвам на мръсна, а след това мия.

Общи условия

Активация на акаунт