Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 845
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Има ли как да снимаш преди/след тази къна?

# 631
  • Paris, France
Забъркай я със студена вода и я загреб преди да я сложиш. Тъкмо ще си сигурна, че няма да я изтървеш. Ако е готова, слагаш веднага без да грееш. И да се пУФалиш после!

Ох, як мързел ме тресе. Нещо не ми идва музата в тоя студ.

# 632
Има ли как да снимаш преди/след тази къна?
Мога да се опитам, но тя косата си ми е къносана преди около месец, само съвсем в корените няма къна а иначе ще си е върху старата. Просто сменям къната и затова ми е всичкото чудене, дълги години използвах друга.
Дали би си проличало на снимки и доколко ще се разбере само от тази какво е станало, не се наемам да предвидя. Ще пробвам пък ако има какво да се покаже, ще ги сложа и тук.

# 633
Дами,
Имам малко въпроси.
Вече няколко пъти се боядисвам с Култиваторс (Кестен) и съм доволна от резултата, да белите коси не се покриват със същия цвят, но понеже не са ми чак толкова много, седи интересно.
Обаче се чудя - първият път спазих инструкцията и стоях 1:30.
Вторият път - 2 часа. Третият път - 3 часа, но после малко ме сърбеше скалпа.
Дали не правя грешка, че стоя повече от в инструкцията? Защото, че доста от вас стоят с къна и повече, но не съм попадала на пост на някоя дама специално за тази боя, че престоява повече.
Другото е относно шампоаните. Откакто се боядисвам с тази боя, ползвам само натурални шампоани (че и без това имам ужасен косопад) и първият определено не ми сваляше боята, но сегашният имам чувството, че ми измива много по-бързо от стария и ставам все по-червенокоса, вместо да съм кестенява (то вече не знам дали е от значение, че основата ми беше рижава, но това е отпреди 4 месеца).
Вие имате ли някакви конкретни наблюдения за шампоаните? 🙄
Че явно сегашният не ми е съвсем ОК, но пък не мога до безкрай да ползвам един и същи.

# 634
  • Paris, France
Боядисвам се с чиста къна, без допълнителни добавки като катам, индиго, касия. В чистата къна молекулата е само една - лаусон и е малка. Понеже е малка, влиза в косъма и си седи кротко. Къпя се с гореща вода и това променя цвета на къната към кестеняв с времето, но само ако е африканска. Йеменската седи червена.

Мия се със всякакъв шампоан и не виждам разлика. Цвета от къната го вади мазнината и затова гледам да не ползвам балсам. Да не би шампоанът да е мазен? Струва ми се, че не е от шампоан, защото за да се махне къната се седи по 12 часа дневно в зехтин и така поне 30 дена. От 5 минути шампоан, не знам.

Аз седя по 12 и 24 часа. Не ме сърби скалпа, даже се успокоява. Добавям лют червен пипер и джинджифил за загряване на скалпа и капсаицинът в лютия пипер успокоява и е аналгетик. Само трябва да се внимава да не влезе в очите, пе е страшно.  Мария (Иванова) беше писала, че получава сърбеж от къната, та не е невъзможно.

Знам, че в късните, които са за бърза оксидация слагат разни киселини за да пуснат бързо и да осветят за кратък срок. Винена, лимонена може да има. Самата киселина е естествен продукт, не е вредна, но може да подразни скалпа. Не винаги я пишат на опаковката, защото май не са длъжни ако е под определен %.

Ако покрива за 2 часа,може би няма смисъл да се седи 3 часа. Аз седя дълго от мързел🌞😇. Само като си помисля какво ме чака в банята и решавам да поседя повечко.

Белите коси никога, никога няма да станат точно като естествените след натурални багрила, освен ако косата не е светло руса. На мене ми харесва, защото така израстналото личи по-малко, а има и ефект highlight върху тъмна коса.

# 635
Novena Virolan,
Благодаря за отговора.
Всъщност в тази боя обаче освен къна има и други добавки - индиго, амла, куркума и т.н., което всъщност прави кестенявия цвят. Според мен шампоанът сваля тези неща първо (а и май съм чела нещо такова в темата, че се получава с тези смеси) и косата почва да ми червенее, а аз искам да си е кафява 🙄.
Виж, за балсама не се бях сетила, защото и него смених, но без такова нещо не мога да се среша, освен да почна да го държа по-малко време, само колкото да може да се разплете. Иначе и той е натурален.
А за highlights си права - наистина така стои и е доста интересно.

# 636
  • Бургас
Ахааа,такава била работата с къните и киселините.
Имам проблем със салицилова киселина,имах и с аскорбинова...
Вероятно не къната ми дразни.

Евентуално бих пробвала турската къна,която natka ще ползва.
natka,снимка на корените преди/след ще ми е много полезна,заради многото бели коси ми се иска да видя има ли покривност и изобщо как стои.
Някои къни си стоят оранжевоморковеникакви(ама наистина ужасно стоят) върху бяла коса.
Дано тази даде наситен,хубав червен цвят.

# 637
Някои къни си стоят оранжевоморковеникакви(ама наистина ужасно стоят) върху бяла коса.
Дано тази даде наситен,хубав червен цвят.
Турската дава откровено червен цвят на белите коси. Не е морковено и ръждиво.

# 638
И моето наблюдение е такова, наситено червен цвят от турската къна.

# 639
  • Бургас
Ами освен да пробвам и да се моля да няма алергизиращи добавки.

Истинската,естествена 100% къна на практика НЕ дава алергии,но явно за цвят към по-ниско качествените къни пак слагат добавки и не ги обявяват.
Хенафокс не ми е ок,не знам защо.

# 640
  • гр.Видин
Досега не съм попадала на къна, турска или не, която да дава червен, а не ръждиво оранжев цвят. А много съм пробвала. Вие за коя марка говорите и от къде я поръчвате?

# 641
Досега не съм попадала на къна, турска или не, която да дава червен, а не ръждиво оранжев цвят. А много съм пробвала. Вие за коя марка говорите и от къде я поръчвате?
Не пише марка, а само турска къна за коса. Ето оттук:  https://baharika.bg/product/kana-originalna-turkey-wholasale-trade

# 642
Аз преди години съм купувала турска къна от Одрин, насипна или в малки опаковки. Казват, че е натурална. Приготвях я по същия начин като Хенафокс, оставах я да оксидира и стоях с нея няколко часа. Даваше същия цвят като Хенафокс. Като че ли беше по- едра. Но тази от линка не съм ползвала, макар че едва ли ще е нещо различно.

# 643
  • гр.Видин
И на мен ми носеха от Одрин. Много ми харесваше, но цвета си беше оранжевеещ. Ще си взема от тази да я пробвам. .

# 644
  • Paris, France
На моята коса повечето къни оранжевеят. Единствените, които седят истински червени са йеменската и оманската, но и те понякога дават топъл оттенък. Индийските седят по-студени, но трябва дълго да оксидират и да се държат дълго. Мароканските в първите дни ми седят ярко, морковено оранжево и после с времето стават по-тъмни, но топло тъмни. Понеже не се отливат лесно ми харесват.

Турски къни съм си слагала като млада, но не знам дали са расли в Турция или само са пакетирани там. Нямам спомен да са Как, но не бяха лоши. Определено им липсваше пигмент.

Веднъж хазяйката ми подари иранска къна. Получи се истински червен цвят и много ми хареса. На листа ми я подари, така че е сигурно, че друго не е имало вътре. В Дубай много я хвалят, но на мене не ми харесва, защото седи ронлива, трудно се отмива. Веднъж взех, че я пресях, играх си да я счуквам в хавай и да я предавам още два пъти и стана хубава и покриваше добре. Ама много игра, та повече няма да купя.

Общи условия

Активация на акаунт