Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 815
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
natka,доволна ли си?

# 646
Още съм намазана, та се затруднявам да отговоря Grinning Вечер ги творя тия неща аз.
Определено пуска цвят много лесно де. Забърках със студена вода направо от чешмата, 2-3 часа по-късно се сетих да проверя как е. Обикновено пробвам да намажа малко на ръката си и след 2-3 минути да измия. Готова беше.
Само че предишната къна беше по-фино смляна и по-различно се разнасяше, а и си скъсих косата съществено - подценила съм си оперението, малко ми дойде сместа. А много държах да я намажа цялата, не само в корените.
Намазана до половината, забърках тоя път с гореща вода, оцет сложих също и намазах и останалото.
Скрит текст:
Голямо приключение беше, силно късогледа съм а пък естествено няма как да си сложа очилата през тия допълнителни операции. Добре че нямаше кой да ме види как действам, забола нос като хрътка Joy
Пробвах и втората смес на ръката.... и тук идва изненадата. Оцвети ми кожата повече и от първата смес, а засичах едно и също време.
Странно ми е чак толкова бързо, може и наистина да има нещо добавено към къната. На вид не личи ама то знае ли човек. Ако решиш да я пробваш, задължително пробвай първо на ръката някъде, не се мажи направо щом имаш проблем с много неща.

Да допиша все пак и за цвета - определено е по-червена от тази от Хенафокс, поне за сега не ми стои оранжева. Ще видим в близките ден-два как и колко ще се развие цветът, не смея да се похваля докато не измия косата поне още веднъж.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 10:42 от natka

# 647
Момичета, за първи път съм решила да пробвам от Зоя билковата боя на Hennafox. Интересува ме, т.к. е смес от къна и индиго, след като започне да пада индигото, има ли опасност да остана с някакви червеникави отенъци от къната вътре?
Ето за този продукт става въпрос:

# 648
До сега винаги съм се къносвала само с къна. Сега ще я смеся с Касия за кафяв цвят. Имам питания:
1 забърквам къната заедно с касията и ги чакам да оксидират заедно или къната отлежава и малко преди намазване се обърква с касията( както при ползване на индигото)?
2 мога ли да сложа и лимонов сок? Кога?

# 649
Мариат, по спомен в златисто-меденият цвят на боята на hennafox имаше само къна и касия, така че не съм сигурна, че ще се получи кафяво.

# 650
И аз мисля,че касията придава златисти отенъци,но май на светли цветове. На тъмни-не отдава цвят. За кафяв и кестеняв цвят -индиго и амла,която мисля,че придава по-студен отенък на цвета.

# 651
Индиго, както вече са ти казали.

# 652
Мда, слагала съм някаква част касия в къната преди години, защото не исках да се натрупва тъмен цвят, естественият ми е светло кафяв и ако потъмня косата, започвам да изглеждам сякаш нямам вежди... а пък не ми се получава особено да намажа само корените, то като се къносвам сама и толкова и виждам какво правя, плескам наред.
Не помня обаче дали ги приготвях отделно и смесвах преди нанасянето или бърках всичко заедно, отдавна беше. От Хенафокс съм ги вземала тогава, мисля че имаше описано как се използва - ако не в описанието на къната, в това на касията ще да е било.
Не убива червените оттенъци обаче, май амла ли да слагаха да това, индиго със сигурност но може да трябва да освежаваш индигото между къносванията че то се отмива по-бързо.

# 653
Точно от Хенафокс съм взела рецептата за кафявото. Вече съм пробвала с къна и индиго. Сега тази комбинация е на дневен ред.

# 654
С къна и индиго какво ти се получи?

# 655
Ами след като пада индигото бързо, значи в смес от индиго и къна в един момент ще се появят червеникави отенъци в косата?

# 656
С къна и индиго какво ти се получи?
По- близо до черното. Сега искам кафяво. Рецептата е 1 част къна и 2/3 части Касия.

# 657
  • В полите на Пирин планина
Мари, това няма да стане кафяво, даже няма да ти хване добре си мисля, ако основата е по-тъмна.
Моята основа е светла и съм се правила 50/50 къна и касия, като добавях 1-2 с.л. амла за неутрализиране на червеното. Така съм ставала св. кестенява с лек меден оттенък, но и туширането от амлата е до няколко измивания. После пак си ставах рижава. А само амла на маска ми изсушаваше зверски косата. Заради това медно се отказах от билковите бои.

# 658
А пък аз искам по възможност бакърено и ярко рижаво, обаче няма как да стане... Естественият ми цвят е светло кафяв, още малко по-светъл ако беше щях да го нарека тъмно рус. Обаче имам много бели коси, ако много "разредя" къната с касия те просто няма да се покрият и ще стоят много по-светли, като избелели.
Ще стане на моята то, ама ще е когато побелея много повече и бялата коса преобладава вече Grinning Като се знам, все още ще ми се носи огнен цвят, та ще стане накрая Grinning

# 659
Потвърждавам думите на Лейди, само къна и касия няма да стане кафяво, трябва и индиго. Сложи по- малко от него, обаче, за да не стане тъмен цвета. Аз съм се правила така, не помня точното съотношение, слагах и амла. Ставаше много приятен цвят. Индигото се измива, но пак стои кафяв цвета, естествено с червени оттенъци, но все пак различно от когато се прави само с къна.

Общи условия

Активация на акаунт