На пазар във Варна - тема 60

• 33 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Има в Billa.

# 661
  • ВАРНА
Някой беше купувал акумулатор. Да каже цени.

Ампер час да споделиш 60 - 66 - 75 ???

На околовръстното на Цветния кв. към миниатюрния Лукойл ббаирчето има магазин....щях да напиша че при връщане на стария дават допълнителни 15 лв. отстъпка ама ти нямаш стар.

# 662
Блу, сърдечно ти благодаря  за споделената информация за пъдпъдъчите яйца. Ти ме спасяваш не за пръв път Flowers Hibiscus точно желязото искам да засиля. Не по темата, но има ли нещо специфично, когато захранваш с тях. Извинявам се за спама Simple Smile Допълвам се, че рових да търся препоръчания човек от Кичево, но не го откривам. В групата на кооператива съм, но и там не знам как да го открия. Фейса ми е слабо място.. Sad

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:27 от Kristaline

# 663
  • ВАРНА
Айде честито! 

Нова телевизия 16 декември  14.36 ч. - здравният министър  проф. К. Ангелов изпрати до премиера  Бойко Борисов искане за удължаване на мерките  от досегашния 21 декември до 31 януари 2021 г.! 

Заповедта за удължаването  ще бъде подписана най-късно до петък!

Всички заведения за хранене и нощните  остават затворени до 31 януари.
 Търговските обекти в МОЛ-ове различни от аптеки и хранителни магазини остават затворени до 31 януари.

Кина - театри и галерии с раб.време максимум до 22.00 часа  и при 50% максимална запълняемост.

Ресторанти към хотели разрешение да работят само тези които имат нощувка към хотела и вкл. храна в пакета и само при максимално 50% запълняемост през маса в ресторанта.-

# 664
В този контекст и след проведените редица срещи със съсловните организации и компетентните структури, министърът на здравеопазването предложи на премиера всички разписани до 21 декември мерки да продължат да се прилагат до 31 януари 2021 г. с изключение на следните:

- разрешаване на учениците от 1 до 4 клас да посещават училище от 4 януари догодина, както и отваряне на детските градини и яслите;

от 1 януари да се отворят галерии, музеи, кина, както и театрите, които не са затваряни, като работят при капацитет от 30% и през седалка;

- разрешаване местата за хранене в хотелите да работят с до 50% заетост само за гости на хотелите и най-късно до 22 ч.

Здравният министър подчерта, че поради продължаващия силен натиск върху системата е немислимо да се говори за още по-голямо разхлабване на ограниченията у нас. Следващото им преразглеждане да бъде на 21 януари и да се отнася за периода след 1 февруари, предлага още проф. Ангелов.

И това в допълнение.

# 665
  • ВАРНА
Дам - на ресторант  най-рано за Петльовден 2 февруари.

# 666
  • Варна
Kristaline, писах на ЛС.
Пак полвинчати решения! Заведения към хотели- отворени?!, а останалите- не! Децата от 5-12 клас до края на първи срок- вкъщи! Джъмбо, Айко и т.н- работещи! WTF!

# 667
На мен не ми пречи.
Направо до 31 януари да удължат мерките.
Само присъствието на малките ученици и ДГ е недомислено, ама не им се дава пари....

# 668
  • Варна
Аз вземам яйца от Добруджанска зимница - от Ники. Носи ги човека на адрес. Тел. мога да дам на лс.

+1  за Николай

# 669
  • Варна
https://m.facebook.com/profile.php?id=194582640723834&ref=content_filter

Чадърите, за които писах.
Цената зависи от рисунката.
Сега очаквам  "Романтик" -75лв.

# 670
От няколко дена забравям да кажа тук, че ще отварят в Делта мол магазин от веригата Kik. (доста неподходящо време всъщност, с удължаването на Ковид мерките)
На мястото на  Теранова ще е.

# 671
Това Кик нещо като Пепко ли е?

# 672
Това Кик нещо като Пепко ли е?
май е още по-ниско качество даже.

# 673
Нямам представа, скоро отвориха в София, но е нещо от сорта на Пепко, да.

# 674
  • Варна
От приятелка с къща и двор знам, че дръвчета трябва да се купуват от местни разсадници, за да са климатизирани. Както са писали, те ще обяснят всичко добре. В Кичево също съм виждала, че има, но не съм купувала.
Относно яйца и месо за захранване купувах от тук, особено пуйки, приготвях и костен бульон.  Твърдяха, че са свободно отглеждани, но все пак трябва да се звъни  за информация:
https://www.facebook.com/ecologically.clean.food/posts/1096783177442601
Не бяха с най-жълтия жълтък, но на фона на купуваните от магазини, бяха по-добре и нищо общо с домашни селски яйца от пасищни кокошки, които се хранят със зърна. Някакво средно качество. Но един познат сподели, че и добре оцветеният жълтък не е гаранция, защото се слагала боя в смеските, за да го оцветява. Майка ми и баща ми  започнаха да гледат кокошки заради детето, не мога да опиша вкуса и цвета на жълтъка, омлетът става ярко жълто-оранжев. Но за съжаление рядко успяваме да вземем тази година. Сега купуваме яйца от свободни кокошки от Роден кът, сравнително хубави са. Въобще препоръчвам този магазин, особено за качествена храна за деца, млечните са чудесни. Особено пъномаслената извара, каймак и кисели млека за децата(от млеката на мен ми допада много биволското и в стъкло на ферма Рогови, Котленци), масло и кашкавал на Аваси, Белоградец. Не  са безбожно скъпи нещата(има и високо качество месо, съответно високи цени), изключитлно добре подбрани родни производители.
Туршии, кисело зеле, мариновани чушлета леко люти и маринован чесън купихме от страницата за доставка на плодове и зеленчуци, за която бях писала. Всичко е точно като домашно, мъжът ми беше много щастлив от находката. Ако има фенове на хубаво овкусена сланина за запичане(сигурно е хубава и сурова, ама аз не обичам така), в Роден кът имат чудесна.

Общи условия

Активация на акаунт