Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Други измамени от частна детска ясла и градина Питър Пан?

 • 1 590
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
радвам се, че попаднахте на този пост. Искрено се надявам да ви спестя време, нерви и пари. Ще разкажа историята си за Частна детска градина “Питър Пан”

https://www.facebook.com/detskagradinapitarpan

@detskagradinapitarpan

с факти без субективно мнение, което така или иначе е видно от заглавието.2015 година месец април е, в чужбина сме. Дъщеричката ми е почти на 2 годинки и трябва есента да я запишем на детска градина/ясла. Място в дъжавна детска градина няма. Майка и търси подходяща такава и попада на Частна детска градина “Питър Пан” в кв. ”Гео Милев” (зад хотел Плиска), София. След комуникация по имейл собственичката Ани Исаева Дамянова ни уведомява, че като се приберем може да огледаме детската градина и да подпишем договор.

Трябва да преведем авансово и такса от 400 лв за месец септември като за целта праща банкова сметка. Превеждам парите и се разбираме юни месец като сме в България да минем да огледаме и да попишем договор. Платежен документ не ни е издаден. Условия по възстановяване на сумата ако не подпишем договор не са коментирани.

Юни месец отиваме да огледаме на място. Децата играят в супер малък двор, който е все едно част от тротоара. Междувременно попадам и на отзиви от родители, които пишат че децата им са били удряни. Решаваме, че мястото не е подходящо и увдомяваме г-жата собственик Ани Исаева Дамянова за решението си да не подписваме договор с искане да възстанови таксата за септември след като няма да ползваме услугата. Тя отказва под претекст, че платените 400 лв са били за запазване на мястото, въпреки че такова условие не е коментирано, септември е след 3 месеца и детето не е ходило на градина.

След консултация с адвокат завеждам дело с оглед на следните обстоятелства:

- договор не е подписван, предварително споразумение също. Никога не е споменавано, че таксата за септември изискана в аванс не се възстановява.

- нямам и издаден платежен документ за банковия превод. В последствие се оказва, че банковата сметка, която ми е дадена е лична, а не фирмена. Ани Исаева Дамянова не обявява таксите, които е откраднала от името на детската градина като фирмен приход.На кратко след 5 години съдебна сага след като на делото г-жа собственичката Ани Исаева Дамянова се явява без коса след онкологично заболяване и химиотерапия, делото е решено в нейна полза. Юристите с които съм се консултирал казват, че това е абсурдно съдийско решение с оглед юридическият казус. Материалният интерес е по-малък от 5000 лв, делото не може да бъде обжалвано във ВКС. Съответно 5 години по-късно октомври 2020 година  след като г-жата собственик Ани Исаева Дамянова ме е лишила от 400 лева аз дължа нови 1200 лв разходи по делото Simple Smile

За мен лично това не са проблеми, а разходи. Пари се правят и се губят и т.н. Също очевидно Г-жата Ани е човекът с проблемите, парите са и трябвали може би. Обаче от елементарно чувство за справедливост съм искрено възмутен

1) Частна детска градина “Питър Пан”в лицето на Ани Исаева Дамянова най-нагло се възползва от един все още актуален проблем, липсата на места в детските градини и краде такси. Сега намерих и стар пост тук с подобен проблем от преди години. Очевидно то си е практика

https://bg-mam.ma/p/706109/28528437

2) Обективността на българския съд е образец - излиза че ако някой е прекарал онко заболяване се сдобива с карт бланш да краде безнаказаноТака че хора не се занимавайте с детска градина “Питър Пан” и Ани Исаева Дамянова,

ТЕ СА ИЗМАМНИЦИ!!!

Има ли други пострадали или излъгани от тях?

# 1
 • Мнения: 103
Допуснали сте грешка, като сте превели парите предварително. Да преведеш пари някъде на сляпо без да провериш или проучиш къде отиват и за какво точно ги даваш си е наивитет, откъдето и да го погледнеш. Какво значи една уговорка без доказателства? Нищо. Втория път пак сте действали прибързано- завели сте дело срещу тази жена без да разполагате с никакви доказателства срещу нея. И сте пострадали още повече . 5 години нерви и минус 1600лв. От тук нататък си отваряйте очите и бъдете по- предпазлив!  В противен случай днес ще е тази измамница, утре ще е друга, а потърпевш от цялата работа ще сте вие! Успех и късмет ви желая!

# 2
 • Мнения: 293
Според мен е нормално 400 лв. да са капаро, вслучай че се откажете да не ги върнат. Но е трябвало разбира се да ви го кажат. Наистина е глупаво ей така да превеждате пари, но сами сте си виновни. Чак и дела, нямате ли си друга работа,а години се ядосвате за това.Нормално е делото да завърши така,адвокатоте ви най-вероятно също са били наясно, но е трябвало да гушнат хонорар все пак 😉

# 3
 • Мнения: 2 680
Зор голям за 400лв. Сърдете се на себе си и на адвокатите си.

# 4
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 271
Проблема не е в жената или в ДГ, а във вашата доверчивост. Как така ще платите 400 лв за нищо? Тези пари са били капаро да ви се пази място. Съвсем разбираемо е да не ви бъде върнато щом се отказвате. Сам казахте, че сте наясно колко са ограничени местата в ДГ.
Относно разходите по делото.... Ниски са определено. Не се ядосвайте излишно, а имайте обеца на ухото!

# 5
 • Мнения: 5


Благодаря за мненията.
Да прави сте, трябваше да се приберем и да проверим преди да превеждам пари. За другото обаче не подлежи на свободни тълкувания, юридически фактите са

- парите са такса за Септември - не са капаро, което не подлежи на въстановяване. Има ясна писмена комуникация и банков превод, които са проследими и доказуеми.
- не се издава платежен документ насреща и е дадена лична сметка а не фирмена
- до подписване на договор/споразумение не се е стигнало, услугата не е ползвана

Адвокатът ми не е взимал хонорар, заведе дело с условието, че като осъдим г-жата измамник Ани Дамянова и детска градина Питър Пан ще си ги вземе от нея като разходи по делото. Случаят е наистина правен куриоз, ако беше за над 5000 лева Касационен съд щеше да реши в моя полза. Не съм губил време да ходя на дела, това е го поел адвокатът като ангажимент.

Съдиите не са безгрешни и всеки има, знае и се е сблъсквал с очевадни съдебни несправедливости в ежедневието си. Което не е темата на този пост.

Беше ми просто интересно колко други измамени има от същата г-жа освен мен и упомената по-горе жена.

 Също така се надявам други хора които търсят подходяща градин за децата си да попаднат на темеат и да не минават през моя опит с г-жата измамник Ани Дамянова и детска градина Питър Пан.

# 6
 • Мнения: 2 564
Чудно ми е как изпращате пари, по независимо каква сметка, без никакъв документ насреща?
Тя твърди, че са капаро, вие такса, а без документ са точно нищо - може и дарение да сте направили, както е станало.

# 7
 • Мнения: 476
Добре сте направил, че не сте оставил измамницата на мира. Трябва да се разказват такива случаи, иначе и други хора ще изгорят. И аз бях ходил да гледам въпросната ясла миналата година, но беше трагична и се отказахме.

# 8
 • Мнения: 802
Поздравления, че противно на българския манталитет не сте замълчали и сте потърсили правата си.

Лошото е, че на справедливост от български съд не може да се разчита, но пък Вселенският явно действа.

# 9
 • София
 • Мнения: 424
Сигнализирайте и на НАП да направят проверка.

# 10
 • гр. София
 • Мнения: 334
Поздравления, че противно на българския манталитет не сте замълчали и сте потърсили правата си.

Лошото е, че на справедливост от български съд не може да се разчита, но пък Вселенският явно действа.

Т.нар. "манталитет" е култивиран от второто Ви изречение.

И да, вярно е, че в държавата ни са на почит изманиците, насилниците и поради това сме тъжен и нещастен народ.

Не съм позвала услуги на частни детски градини, но знам, че е честа практика капарирането на място в градината. Почти дарение.

# 11
 • Мнения: 5
Чудно ми е как изпращате пари, по независимо каква сметка, без никакъв документ насреща?
Тя твърди, че са капаро, вие такса, а без документ са точно нищо - може и дарение да сте направили, както е станало.


Ами както е при всеки нормален бизнес - има комуникация, трансакция срещу която се очаква и платежен документ. Липсата на който в последствие представлява нарушение. Проформа фактура не съм чувал да е общоприета и задължителна при плащане на такса за детска градина Simple Smile

И няма нищо за твърдене - всичко е в писмена комуникация конкретно упоменато за какво е плащането - такса за месец септември. СГС решава делото в полза на крадлата защото беше след химиотерапия и става въпрос за 400 лв, независимо че тя е в множество нарушения. Да си ги ползва със здраве и пожелавам. Най-вероятно ще загуби мн повече от хора които ще попаднат на моята и на предишните теми за бизнес практиките и, в следствие на което ще запишат децата си в нормална детска градина.

Дори и "дарение" да съм направил и очакванията ми към бизнес средата и съдебната система в БГ да са неоправдано високи, това не променя факта че Ани Исаева Дамянова и детска градина Питър Пан са измамници.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 7 989
Особено трогателно е убеждението ти, че СГС е решил в нейна полза, защото е болна. Grinning

# 13
 • Мнения: 5
Особено трогателно е убеждението ти, че СГС е решил в нейна полза, защото е болна. Grinning

1. Не е убеждение, а факт. Делото е инициирано от адвокат с достатъчно практика с презумпция, че ако има правораздаване безспорно ще си вземе хонорара от ответника. Ти конкренто не си и в позиция да изказваш мнение - не си запозната с фактите и не си и юрист най-вероятно, запази дървеното философстване за фризьорката си.

2. Злорадстваш на чужди несгоди и несправедливости, доволна от себе си с усмивки на края на поста. И то по теми като българската съдебна система, за която има достатъчно негативни примери. Това говори достатъчно за теб. Mалоумията в по-тесен кръг, не под на хората постовете.


Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 18:50 от Stefan Lalov 679638

Общи условия

Активация на акаунт