Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 626
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Аш, имат ли симптоми или заради положителните деца/дете в ПУК?

Тинки, бързо оздравяване!

# 181
  • София
Дъждец, оказа се, че сме контактни с няколко болни от Ковид деца/възрастни. Неслучайно писах, че чувството ми е, че навсякъде около мен има Ковид. Може и да е просто усещане, но така го чувствам. Симптоми - какво да ти кажа. По-скоро нямат, но може да са заразни.

# 182
Не си само ти с такова усещане, контактни колкото щеш, и аз си имах в петък. Цял час си контактувах с един приятел. А те карти да играли през седмицата и се изпозаразили цялото каре. Днес цъфнали четири парчета положителни в офиса и ми съобщават. 

Късмет на Тинки, Аш и на всички.

# 183
  • София
Ужас! Очевидно на повечето хора изобщо не им пука, или не вярват...

Стискам палци на всички - ако е това, поне да го изкарате леко!

# 184
  • софия
Тинки и Аш, бързо да отминава каквото и да е! Не падайте духом, всичко ще е наред!

# 185
  • в страната на чудесата
Опасността е свързана с развитието на васкулит и автохтонните тромби.
Лечението трябва да включва антиагрегант (аспирин, хепарин, някои дават клопидогрел) и противовъзпалително средство (НСПВС или кортикостероид по преценка).
Който може да спре за три седмици, горещо му препоръчвам.
И все пак, макар и тежко, смъртността не е много висока.
Пазете се и не се отчайвайте. В крайна сметка и по- тежки времена е имало. Ама без фейсбук не сме разбрали Simple Smile Ще се справим, но дано не загубим хумора.

# 186
  • София
Лейка, как без хумор - гледай каква е снимката на темата Wink.

# 187
  • София
Изи, КО и ОТ май имаше и други от ЧУ също предлагат синхронно в момента. Писа се още в началото на другата тема, но нали тогава беше по-спокойно...и някак не ни се струваше толкова важно. В нашето училище има заразен учител и карантиниран седмокласник, заради болен родител. Поне за тези случаи знам, може и още да има. Моите деца в момента също се наложи да са вкъщи.

Мецане, не е въпросът искаме ли ДО, а дали се налага. Аз съм сигурна, че и Шарки не иска да се налага, ама вижда, че няма как. Петима учители има вече починали в страната. Има и болни. Някои ще се уплашат. Накрая да не стане ни присъствено, ни ДО... На Лейка имам в пъти повече вяра отколкото на Мангъров.

Аш, супер е снимката на темата. Joy Аз чак сега я видях, понеже гледам от телефона. Дайте някоя задача да разнищим. Вече отметнахме малко БЕЛ с тези диалекти и древногръцка митология Grinning

# 188
Ужас днес, над 2200 заразени!

Вече и аз съм за ДО.

Шарки е много права. Шарки, стихчетата са една закачка само, а до вчера и аз подценявах ситуацията, но вече над 2000 случая дневно - това е апокалипсис. Трябва вече всички да минат на ДО, няма как.

# 189
  • София
И СС са със синхронно ве! Grinning

Днес сутринта - краш курс на малкия: "Гледай, маме, тука - това е браузър, това е приложение. Няма да отваряш приложенията - тях само Мама; Гледаш в браузъра, ето това тука ти е класната стая." Той, важно: "Знам за класната стая"; Аз: "Гледаш тука, това е бургер меню. От там отваряш потоците" Той: "Обичам хамбургери, обичам хамбургери" Joy

# 190
Аз звънях в КО и не предлагаха синхронно обучение на деца от вкъщи. В ОТ ми казаха, че е само в гимназиалната им степен, а в долния курс само за едно дете, минало през операция, и ОЕСР щяло да бъде само 2-3седмици или нещо такова. Това беше преди 2-3 седмици, след като излезе заповедта за ОЕСР по медицински причини и по желание. Сега може и да са размислили.

Аш, голям е сладур!

# 191
  • София
В Прогресивно също има синхронно обучение. Някои от децата по желание на родителите останаха вкъщи още от миналата седмица, имахме 2 случая на деца с Ковид.

Тема за размисъл:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/10/26/4131419_prouchvaneto_pis … ovoto#comment-140

# 192
  • Русе
   да бе. У дома се слуша само рап и се любува на арабели и черни. Много рядко на някой украинец ,добър в спорта мога да видя изображението. Тези проучвания са .....  Част от агитката с която тренира са от етноса. Ако се изтърва с някой по-остър етно каментар, веднага ми се прави забележка. 

При нас още няма вест за дистанционно. Половин клас от випуска си ходи на училище. А точно те са във профил, който има часове в университета, който е на дистанционно в момента.Не е ли по-разумно целият випуск да си минат на дистанционно докато се стабилизират, а не преподавателите им да се разконцентиррат на двата типа обучение за има няма десетина деца от випуска  . Имат учителка , в пенсионна възраст с онкозаболяване, която миналата година се лекуваше , но е на училище зарази десетина.

# 193
  • София
И в ТЕ имат синхронно от самото начало - децата, които отсъстват, се включват онлайн в часовете.

Притеснителни са вече нещата с бройката заразени. СМГ пуснаха анкета сред родители/ученици/учители за преминаваме към ОЕСР за гимназиалния етап. Срокът за попълване е днес, така че предполагам до ден-два ще се вземе решение според нагласите.

# 194
Соник, Олив, благодаря за инфото!

Трудно ще е решението на директорите:
Таня Михайлова: Има много молби от родители против онлайн обучението

Общи условия

Активация на акаунт