Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 639
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
  • София
мммм, съжалявам, че ще те разочаровам, понеже си мислиш, че Бърди преувеличава, но не, грам не е украсила
Познавам половината от споменатите - да, заразени са и не, не са хипохондрици или от тия дет много се стряскат, плашат и панират. Около мен положението е сходно - да поясня, че ако и да сме приятелки с Бърди, професионално никъде не се засичаме, а точно сред колегите всеки ден научавам за все повече и повече хора  сположителни тестове, за съжаление, доста със симптоми.

Точно това си говорихме с Бърди сутринта, че сякаш изневиделица за някакви си 4-5 дни около нас се напълни с болни Ill Включително и в училищата на децата сякаш рязко скочиха карантинирани деца и учители.

# 226
  • София
Ужас е, Нот, да, аз така спокойно си пиша вече, защото минаха 10 дни от срещата с познатите ми , а с колегите не се срещаме и нямам контакт.
Но си ми беше инфарктно: излизам по-миналия уикенд на кафе с 2 колежки, с които се виждам буквално 2 пъти годишно. Два дни по-късно едната ми се обажда, че са положителни с мъжа й, а двете им деца не са тествали, ама най-вероятно са в кюпа. На другия ден каза, че и майка й е положителна, а също и семейството на сестра й - с мъжа и детето тествани.
Тази седмица и другата кафеджийка потвърди, че са болни с мъжа й и двете деца, пратили са на тест само голямото, което е с Т, другите са с по-леки симптоми. Според нея те са се разболяли от тренировките на децата, защото треньорът се е идентифицирал, че е болен.
10 дена всяка сутрин се завирах да душа кафето и дишах дълбоко със задържане на дъха за 10 сек.
Вчера един колега отиде на тест със симптоми, днес сутринта - друга колежка, хем със симптоми, хем с положителен тест на баща й, с когото живее.
Буквално накъдето се обърна са, както сподели вчера и Аш.

# 227
  • София
Точно това си говорихме с Бърди сутринта, че сякаш изневиделица за някакви си 4-5 дни около нас се напълни с болни Ill Включително и в училищата на децата сякаш рязко скочиха карантинирани деца и учители.
И моите скромни наблюдения са точно такива. Да не говорим, и че моите деца са си контактни с доказано болни деца (незащитен контакт), ама да видим.

Просто мерките според мен не трябваше да се отпускат така през лятото и сега щяхме да си учим присъствено, но с това иху-аху навсякъде няма как да очакваме, че училищата ще са чисти като сълза. Училищата просто отразяват вирусната картина - в пълния ѝ блясък каквато е, без нищо скрито-покрито.

Бърди, Hands Plus1

# 228
Привет и от мен на...16 стр.
Няма ме напоследък по никакви и в никакви теми.
Аз бях от тези, които вярваха, че "вирус няма", че не е нищо особено и че с лятото ще отмине...

В момента около нас няма нито приятели, нито роднини, които да са болни или поне не знам за такива. Обаче четейки фейсбук, тук, новините, започва да ме тресе притеснението.
Най-вече ме е страх за възрастните ми родители, за които се грижа ежедневно.
Нямам дори мнение за мерките, които се въвеждат-правилни ли са, не са ли.
Не искам ДО, но, ако по този начин ще запазим учителите, съм ОК.
Но ДО ме побърква заради стоенето на едно място пред един компютър в домашна обстановка часове наред.
Знам, че животът, който предстои на нашите внуци няма да ми харесва и се радвам, че поживях/ме/ в едни добри времена. Heart

# 229
  • В офиса
Аз гледах, че скоро ще минат една страница карантинираните деца при нас, било защото са болни, или контактни.
И се отмятам от думите си, че училищата не са разпространител. И малките деца също.
Но Аш, аз пък си мисля, че отпускането на мерките лятото бе важно, за да не изперкат една част от хората. Лошото дойде оттам, че и когато стана студено, продължихме да живеем все едно няма нищо. А най-голямото лошо е, че половината народ още не вярва. Да, от една страна, ще станат толкова много болните, че всеки скоро ще познава по няколко, вкл. и прекарали го тежко и така ще повярват емпирично. Но много късно ще стане, защо трябва да стигаме до там не знам.
На нашите ПУК-чета програмата им за ДО са я направили супер - 3 уч. часа сутринта и 3 следобяд. Като понеже имат и рисуване, психолог и т.н. изобщо не изглежда натоварващо. Така че аз съм много "за" дистанционно обучение точно в момента.
Анкетата на СМГ не можах да я попълня, обаче.
Иначе аз днес съм почти като репичка. Не ще да е било ковид, ами прост коронавирус, или риновирус...

# 230
Ще мине утре списъкът една страница. И ние сме в карантина. Ще изчакаме 3 дни и ще се тестваме и ние.

# 231
  • в страната на чудесата
Никой не може да стои заключен ей така без нищо. Хората са преживели и Ленинградската блокада ама е било война.
И да имаше мерки, те нямаше да се спазват като няма болни. Така си върви, ще обиколи кълбото. Това му е хода. С мерки, без мерки, това е. Хората ги спазват ако им е до г*за и това е в цял свят. И в Китай, ама щото ги стрелят.
Лошото е, че сме по бели гащи, може би само Корея, Япония, Сингапур не са...
важно е ако имате симптоми да спрете имуностимулантите, да запазите спокойствие и ако ви трябва морална подкрепа, да ми пишете Simple Smile Wink
Мъж ми вика да се преквалифицираме - да си стане един поп, вика че щял да е по-полезен на хората от докторлъка Simple Smile
Така ако се представя като попадия някой ден Simple Smile да знаете Simple Smile

# 232
Радвам се много, че всички сте добре💐

# 233
  • София
Аз продължавам да смятам, че училищата (или поне картинката в нашето) показва, че децата внасят "отвън" вируса - има карантинирани деца от почти всеки клас заради "положителен член от семейството", над 20 са, и едва 4 класа заради дете с положителен тест. Не казвам, че децата не са разпространители, но сегашният ни хал за мен категорично не се дължи на "децата в училище", а на слободията (тъпотията) и безхаберието на дъртите от лятото насам. И затова ми се иска, колкото се може да се удържи присъственото - че аман да си жертваме децата заради дефицитите ни по всички направления кат уж-възрастни.

# 234
  • София
В Испанската ни пуснаха анкета дали подкрепяме идеята на ръководството да минат на ДО за 3 седмици

# 235
  • софия
Да си кажа честно се чуствам голямо мъниче. Не мога да преценя къде е здравословната граница на страхуване. Като че ли около мен всички хора се държат сякаш всичко е по старому. Спазват мерките както е разписано, съобразяват се, но насторението е на ниво и темите са различни от Ковид. Споменва се, но не е основна тема. Ключовото е, че засега няма или поне не знаем за положителни случаи сред нас.  Изключвам приятел  за който научих от фейса , но не съм виждала от 10 г., а и доколкото знам при него няма никаква симптоматика.
Просто се моля да не опознаем ковид с гръм и трясък. Пожелавам бързо възстановяване на всички. И като/ако ни настигне да преминем с лекота през него! Амин, Амин Амин.
/Лейка, изпреварих те Simple Smile /

# 236
  • София
И аз продължавам да мисля, че заразата в училищата идва отвън и разпускането им няма да реши въпроса. В Испанската има общо 7 заразени деца и нито един учител. Повече деца са карантинирани заради болен член на семейството. С разпускането на училищата децата няма да спрат да излизат и да се събират, съмнява ме и че учителите ще го направят. Масово се постват снимки от разни учителски семинари в момента. Стаматов е първа писта там.

# 237
  • в страната на чудесата
Ще намали малко обмена, който е неминуем. Но няма да ги реши, както го решава при грип.
И това е нещо де
Аз също мисля, че идва отвън. Но имайте предвид, че ние сме с bias - в кварталните училища никой никого не спира ако е болен, има болен у дома и нетестван,  с кашлица и пр. Има все повече нетествани симптоматични болни.

# 238
  • София
Лейка я назначавам за Министър на здравеопазването на темата! Heart

# 239
  • в страната на чудесата
Лейка я назначавам за Министър на здравеопазването на темата! Heart
Хихихи. Бърди, не отговарям на критериите Simple Smile Wink
Айде по едно вино да изпием.

Аз се надявам здравия бг ген все пак да свърши работа, както досега. Плюс това може би аспиринът помага Wink

Общи условия

Активация на акаунт