Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 643
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Лейка,защо да се спрат и кои имуностимуланти?
Признавам си,че аз съм от спокойните хора,но това не означава,че не оценявам значимостта на случващото се.
При нас има един карантиниран клас,но мисля,че нещата са много динамични и това няма да остане така.
В екипа,обаче, от 20 човека имаме 3ма болни от днес. Та ни забраниха да припарваме до офиса...

# 241
  • София
Фран, и това ще мине. Някак. Пази себе си и близките си колкото може и това е. Аз в тази тема успявам да се настроя много по-положително, за което благодаря на всички Heart

Нормално е да има повече внесени засега, те вирусите не се пръкват в училищата от нищото. Ако повечето хора бяха си наложили някакви ограничения картинката щеше да е друга. Не става въпрос да се затворим и да не излизаме, но поне всеки да се съобрази доколкото може. Много, много се надявах, че ще се удържим повече време да е по-спокойно. Младежите, обаче са най-трудни (разбираемо). Сестра ми има приятелка, студентка в Шотландия. Още миналия месец са имали 600 карантинирани в общежитията. Обаче си правят партита и си ходят на гости на положителни, защото "Аз и да се заразя, на мен нищо няма да ми се случи". И с полиция едва ги разгонвали. Та не е само у нас да сме "безотговорни". Даже нашите били най-стриктни на фона на останалите Simple Smile Сигурно и аз да бях на 20 щях да гледам отгоре-отгоре. 

Лейка, за темата не само отговаряш на критериите, но и ги надвишаваш Simple Smile Та официално  обявявам, че тук си имаме Министър Лейка! Може да приемем, че вече си встъпила в длъжност. Не се приемат самоотлъчки Simple Smile

# 242
  • София
Лайкнах те, Лейке, за виното, ама по-нататък, сега, честно да ти кажа, даже ми се и отпи.

# 243
  • в страната на чудесата
Имуностимуланти докато си здрав.
Ковид прави васкулит на малките съдове в тежките си форми. А васкулитът не харесва имунна стимулация. Т.е. ако ще се стремим да избегнем свръх-отговор на имунитета (крайна степен е цитокиновата буря), по-добре да го подтиснем, а не да го стимулираме. Затова на хоспитализираните и тежко протичащите дават кортикостероиди.
Все пак тежко боледуват за щастие по-малка част от хората.
Цинк, витамини, витамин д са без някакво особено значение според мен.

Лайкнах те, Лейке, за виното, ама по-нататък, сега, честно да ти кажа, даже ми се и отпи.
Бърди, сакън!

# 244
  • София
Лейка, моля те, не ни прецаквай плацебо ефекта на витамините Joy
На мен по принцип ми е изписан аспирин протект заради вените и аз все забравям да го пия. Сега покрай Ковид по-често се сещам. А на децата нищо не забравям. Голяма съм патка. Joy Сещам се за един приятел, който си купил Гинко Билоба, че много забравял. И ...забравил, че си го купил Joy

# 245
  • в страната на чудесата
Ох а аз за вица за гинко билоба, дето беше актуален покрай ЧЕЗ
Отишъл един в аптеката и поискал нещо за подобряване на паметта, че усетил оглупяване. Фармацевтът му предложил Гинко.
И човекът изумен: “тая Гинка и аптеките ли взе?”
Simple Smile

# 246
  • София
Лейка Joy Бях я забравила Гинчето Joy

А Гинко билобата дали има ефект срещу Ковид, че си бях купила, забравих по какъв повод вече Joy Поне да я оползотворя Simple Smile

# 247
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/nova-zapoved-gimnazistite-minav … v-tsyalata-strana

Заповед.. От последните минути
Гимназистите и ВУЗ-овете минават дистанционно....
Школите също, с изключение на началните и прогимназиите.... Има и още

# 248
  • София
И тук https://btvnovinite.bg/bulgaria/zatjagat-merkite-gimnazistite-pr … na-obuchenie.html

Трябваше да се случи поне преди три седмици. И нямаше да сме на тоз хал...

# 249
  • в страната на чудесата
Нали сте чели Талеб - как щяхме да сме не е ясно Simple Smile от сегашната ни гледна точка винаги е различно.
Ще мине, ще го запомним, ще се справим.

# 250
Аз, обаче, съм ултра, мега, яко любопитна дали ще се правят проверки, така щото да се види аджеба тез гимназисти стоят ли си вкъщи.... Защото аз съм 1000 % сигурна, че масово ще са по улици и молове, както и по купони...

# 251
  • София
Как тълкувате, че се допускат изключения за клубовете по интереси и занималните в начален етап и прогимназията? Аз го разбирам, че се допускат по изключение само тези дейности, провеждани в училищата, а не във външни школи и курсове. Или?

# 252
  • София
Аз, обаче, съм ултра, мега, яко любопитна дали ще се правят проверки, така щото да се види аджеба тез гимназисти стоят ли си вкъщи.... Защото аз съм 1000 % сигурна, че масово ще са по улици и молове, както и по купони...
Е защо да си стоят по домовете,  те не са под карантина, могат да излизат. Във вкъщи ще са когато имат часове, и пак не е на 100% сигурно, дистанционно могат и от парка да си го карат

# 253
  • София
Как тълкувате, че се допускат изключения за клубовете по интереси и занималните в начален етап и прогимназията? Аз го разбирам, че се допускат по изключение само тези дейности, провеждани в училищата, а не във външни школи и курсове. Или?

И аз това исках да попитам. Според мен се отваря широко вратата така за присъствена работа на всички школи.

# 254
  • София
За външни школи става въпрос. Малките така или иначе си остават в училище.
Външни школи за ученици до 7 клас, да не бутаме бизнеса на школите за подготовка за матури

Общи условия

Активация на акаунт