Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 682
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
Без да твърдя кой предава повече инфекция, но наистина ли учениците говорят само от време на време? В случаите, в които съм била в някое училище в междучасието, е имало невъобразими крясъци, смях и надвикване.
Лятото водих три девойки до зоопарка. То бяха плюнки и чудо в колата  от надпревара кой да се изкаже първо и по-високо Grinning

Чудя се ако бяха осигурили наистина балони, дали щеше да има толкова заразени?
Аз, честно казано, изобщо не очаквах, че в нашето училище мерките ще са толкова вяли.

# 361
  • София
Дъждец, дълго търсих точно определение на мерките в училищата и мисля, че наистина е вяли. Да, има изключения, но общото усещане е да се отчете дейност, колкото да добутаме до ДО-то. Без да се сметне, че ако са по-активни ДО-то може поне малко да се поотложи. Още в началото настроенията масово бяха "Тъй и тъй до средата на октомври ще минем на ДО".

# 362
  • софия
Преди малко разбрах, че във Вирджинския университет изследват студентите на всеки 9 дни. Пък тук нека си говорим за мерки...

# 363
  • София
Изобщо не смятам, че нашите мерки са вяли. Но вярвам, и видях още на 16 септември, че според масата родители са ненужни и те самите не ги спазват. Какво остава за децата. Та, колкото и организирани да са в училище, като повечето деца носят пренебрежителното отношение отвкъщи и нищо не спазват, няма как да има стриктно спазване на каквото и да било.

# 364
  • София
Родителите не спазват мерки, един куп мероприятия, ресторанти, рожденни дни, и какво ли не се организира и сега - изненадааа - много болни. Ма как няма да има болни, бе, Како Сийке Joy

Само да ми затворят училището и да оставят куцо, кьораво и сакато да се ръга по заведения, конференции, митинги и насам-натам! Rage

# 365
Аз нямам представа какви са настроенията на родителите, но видях още в началото,  че маски в бусовете не се носеха от всички и шофьорите не следяха. Бус на друго ЧУ минава покрай нас и шофьорът е без маска. Децата не се виждат. Класовете също не бяха разделени.
Ако наистина е имало рождени дни и мероприятия, то със сигурност са допринесли много за разпространението.

# 366
  • София
Дете от вашето училище каза на майка си и на мен - на отиване се возим с маски, защото има учителка в автобуса, на връщане без маски. Grinning
Няма значение кое е училището всъщност - то навсякъде е така. Учителите масово са с маски на брадичката в клас.

# 367
  • София
Днес, за разлика от вчера, не съм оптимист. Много ми е мъчно за децата, че се налага ДО. Особено като гледам как всичко си работи, провеждат си се събития, турнири, хората се събират и т.н. Някак пролетта ми беше по-лесно. Вече ми се иска поне до 11-ти да успеем да изкараме за прогимназията и малките, колкото и да знам, че вероятно не е добре. А като знам и че, сигурно няма да е само 2 седмици... Не ми обръщайте внимание, както казах, днес просто ми е тъжно. Simple Smile

# 368
  • софия
Лейди, споко, ще мине тъжното. Има си и плюсове Simple Smile  И аз мисля, че ще удължат онлайн обучението.

# 369
  • София
Прочете как Израел за  месец са успели да свалят бройките новозаразени от 9000 на ден на под 300 https://www.bbc.com/news/amp/world-middle-east-54569772

# 370
Дете от вашето училище каза на майка си и на мен - на отиване се возим с маски, защото има учителка в автобуса, на връщане без маски. Grinning
Няма значение кое е училището всъщност - то навсякъде е така. Учителите масово са с маски на брадичката в клас.
Друг случай. Дете не си е сложило маската и шофьорът му казва да се качва и че той на маски не държи.
Пак казвам, че едва ли е само това е причината за увеличението щом родителите, съответно и децата, не спазват в останалата част от деня , но впечатлението е, че мерките са проформа.

# 371
  • София
А в буса на дъщеря ми всички са с маски, и сутрин, и вечер. И с тях не се вози учител, поне не и когато я взимат или оставят (в седата на маршрута сме). Много ми е странно как сочите децата, все едно са терористчета излезли от вкъщи с единствената цел да ръсят зараза.
Съжалявам, но не децата са виновни, а възрастните, в случая шофьора на буса.
Мислех, че тази пандемия ще ни направи по-добри, но уви.
Бясна съм, защото това няма да е седмица или две, няма и да е месец, а поне до Великден. Но пък заведенията, моловете ще работят

# 372
  • София
Че кой сочи - просто коментираме живия живот и това, че на думи е лесно да се спазват мерки, но наживо - не толкова. Виждах и как при синхронното дистанционно учители са с маски под брадичката срещу децата в клас - не мога да се сърдя, знам колко е трудно постоянно да си с маска. Към децата пък най-малко може да имаме изисквания - те обичайно се стремят да спазват правилата, но и те се нагласят по пътя на най-малката съпротива.

# 373
Росита, сподели как трябваше да опиша случката, за да не си помислиш, че соча деца все едно са някакви терористчета?
Написах, че мерките са проформа и че бях разочарована, че училището не си е свършило работата.

# 374
  • София
Напротив, превръщате изключенията в правило. Учителите на децата ми спазват мерките, получаваме напомняния от класния децата да имат резервни маски, да разговаряме с тях да спазват мерките и т.н.
За Колежът дори не искам да отварям дума - що подигравки и обидни коментари отнесоха родителите на ученици там, защото видиш ли не вдигнали бунт срещу задължителното носене на маски.
И понеже няма воля да се приложат мерките навсякъде, най-лесно е да затворим училищата за 6 месеца. Чудно!

Общи условия

Активация на акаунт