ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 37 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Да се посмеете малко -.ММ ми звъни сутринта от работата и вика- имам две новини, едната не е добра.. и аз вече си викам край..някой се е разболял.
А той - от два дни забравям да кача тубата с виното от колата и се опасявам, че е замръзнало.
Понеже нямаме асансьор и багажникът често е междинна станция до петия етаж.

Изварата я знам от Д-р Атанас Михайлов, хомеопат е. Джейди..(латиницата нещо даде фира) добре я е описала.
Аз я слагам на парче марля, отдолу и отгоре марля, отстрани обаче я връзвам, защото иначе ще сте сиренявото чудовище но сутринта, прозрачно домакинско фолио не откъм кожата,  от другата страна и накрая шал.
И от сливица до сливица да ляга, плътно се стяга с шала и поне 8 часа с него. Най-добре през нощта.
Апропо с такъв компрес казва в книгата си, че сам си е лекувал пневмония. Изварата обаче е и на гърба и отпред, на възпалението, като сандвич.

Джейди, не е ли гранофурин, едно зелено?
Моя близка винаги го има в аптеката си, прави го. Днес и с такова се мазах, въпреки че му е минал срокът.  Ефикасно е и то.

С подаръците мисия трудна..много трудна.. Направо не ми се мисли.
Но им купих някакви милка броящи календари.. да се радват.  
Айде наздраве!

Ааа, Сънчо, направо ме разбуди....

Чета ти писанията с премрежен за сън поглед и си викам "абе таз жена какви марули, какви салати слага на домочадието за компреси"...щот нали пишеш така " Аз я слагам на парче марля, отдолу и отгоре марля"...и то сънено какво да прочета...маруля

Другият път напиши и ракия за разтривка и направо сме готови за сбирка.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 22:31 от Ceco1

# 511
  • София
Като каза сбирка се сетих, че На Веси патето ми се губи, дано да са добре!

# 512
  • нейде там, където ....
Като каза сбирка се сетих, че На Веси патето ми се губи, дано да са добре!
Дано всички, които не пишат активно, да са добре.

Няма грешка, гранулин ползвах. Като гранофорин от едно време, но по-лесен за набавяне, от ветеринарните аптеки. Гранофоринът, който забъркват в аптеките, ми се струва по-слаб, а и с по-малък срок на годност. Чувала съм, че някои стоматолози и лекари ползват като стария, но не съм се сетила да питам познати дали е така.

# 513
  • София
Като прочетох среща и ми светнаха очите....ама друг път. Simple Smile
Надявам се покрай предстоящите празници повече участници в темата да се разпишат.
Бъдете здрави и се пазете!

# 514
  • Варна
И аз чакам доставка до 21ви. Ще со получи тежестите диването. Тези джуджета били много яки Grinning
Физически съм добре, но психически.. Къщата ми е чиста и подредена. Веднъж се изкъпах със студена вода, а след като не реагирах на двойка, синът ми се уби да ме пита дали съм добре.

# 515
  • нейде там, където ....
Като прочетох среща и ми светнаха очите....ама друг път. Simple Smile
Надявам се покрай предстоящите празници повече участници в темата да се разпишат.
Бъдете здрави и се пазете!

Може край някоя кучешка полянка да си направим срещата. Кой с куче, кой с диване край оградата ...

# 516
Привет, момичета!
Скорошно оздравяване на всички болни, да минават и да се забравят всички неволи!
Никакво настроение нямам напоследък, но за кучешката полянка се размечтах. Ще нося каишка, че нямам куче, а наборката така дразни, че не бих я взела.
У нас чакаме две напасти да отминат - за едната май ще има ваксина скоро, но за тийнката нищо не може да се  измисли и ще трябват здрави нерви!
Оплаках се.

# 517
  • София
Я, май на всички светнаха очите при споменаване на среща пък макар и на кучешка полянка Smirk
Много съм ЗА, но ще мога да извеждам кучо чак през януари.
Дотогава, ако решите, вземам каишката, връзвам едно плюшено кутре и ида (silver pearl, това е идея и за теб Grinning)
Я кажете, ще се престрашите ли да празнувате Нова година на кръчма, хотел или изобщо някъде извън къщи. Мен си ме тресе шубето и ще я чакам у нас Grinning

# 518
  • София
Силвър, ако трябва ще ти намерим и на теб едно куче Wink
За тинейджъра не мога да помогна. И аз ги тегля едни с набора... От известно време от скука, а и за да го проконтролирам, го карам да си пуска звука и аз да слушам уроците. Много се дразня на това, че не пише мързела, били елеметарни неща. Ами като са лесни, защо не виждам в дневника 6-и? Поне засили вниманието по мат и по НЕ, а вчера му скрих шапката по литература - още ме бива Wink Леко, полеко ако той се предаде малко , ще успея да го свикна да работи ползотворно по време на ДО, с надежата, че ще му остане и за ПО.

# 519
Селена, завиждам благородно!
Моите са такива инати, че нямам шанс. Не пише и това е! Нещата минават с много добри резултати, но нивото е .... не ми се коментира.
Каишка си имам от моето кученце, от едно време - това и щях да правя, да дойда с празна. Blush
Греяно вино правят ли в парка?

# 520
Аз смело и безотговорно резервирах полети и почивка от 20 декември... всичко е с право на анулация, обаче такава еуфория настана у дома, такива грейнали и щастливи очички...за нова година ще сме си вече у дома и ще я отбележим вкъщи!

# 521
  • София
Лейди, сигурно имаш своите основания, но аз ако бях от полу-боговете, щях да се разпищоля от ходене и празнуване! Joy

# 522
  • София
Лейди, сигурно имаш своите основания, но аз ако бях от полу-боговете, щях да се разпищоля от ходене и празнуване! Joy
Слънце, бих се разпищолила на драго сърце, ама двама 80-годишни у нас и НИКОЙ друг от приятелите ми неминал го. Ами.... скучничко ще ми бъде да си купонясвам само с щерката. За нея да не говорим Joy

# 523
  • София
Славенка, за къде сте се стегнали да пътувате? Вас вече нищо не може да ви спре. Друго е да си изкарал тази гад.

Ние също сме запазили за Нова година още от лятото. В един хотел заедно с много голяма група приятели, както по принцип си правим. Засега плановете си остават. Някои от приятелите ни  изкараха вируса, други не. Ние се надявам да сме от тези, които са го минали, без да са разбрали.

# 524
  • София
Нищо не сме резервирали.
Славенка, дай насам инфото, да почерпя идеи!

Общи условия

Активация на акаунт