ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 36 862
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Виж колко са различни децата, моята щерка обожава философията, има тази година страхотна млада учителка и чака тези часове с нетърпение. Понякога надавам ухо да чуя за какво си говорят - миналата седмица беше за родителите, които наказват децата си, ако нямат отлични оценки, оказа се, че в класа има такива, споделяха си, обсъждаха, получи се интересно...

# 601
  • София
Тази сутрин съм се преродила като Fair Lady Grinning Почвайки от това, че съм баба и съм опустила всики празнуващи( Да са ни живи, здрави и спокойни!), минавайки през разни компютри и компоти и стигайки до скруполите ми относно философията. Само "летящо куче" си нямам, ама мога да се сдобия с летяща щерка, защото ми писна да си ляга след 1.00. Барем да лягаше тихо, а то вечно се спъва, тряска врати, изпуска чаши с вода. И не, не се е преучила, просто втора година не се научи да си разпределя задачите. Вчера и казвам, че е затънала до шията в задачи и няма право на почивка, което рязко улеснява графика - просто всички почивки до Коледа се изтриват. Тя мига насреща ми уплащено и пита: "Ти как знаеш какви домашни имам?". Отговорих, че само като гледам какъв безпорядък е в стаята ѝ, как си е занемарила лицето отново, как се е изгърбила отново и грам домашни да няма пак не ще ѝ стигне времето.
-----
Допълвам се сутрешно. Първи час по незнам какво си, по едно време се чува трясък и нещо се разпилява по пода. Следва тихичко ругане. Имам съмнения, че са хиляди моливи. Междучасие. "Мамоо, мога ли да ползвам метлата за изрезки от моливи?" Simple Smile Що пък да не може... Значи са били омешани моливи + изрезки от подострянето. Красота.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 09:14 от Gorg0nzola

# 602
Е айде сега. Не може само математици.

# 603
  • София
А би било чудно Joy Joy Joy

# 604
А би било чудно Joy Joy Joy

Тръпки ме полазват от мисълта Wink

# 605
Аз имам и от двете породи, пак не е лесно...малкото е решило да подобрява рекорда за редене на кубче Рубик и се е заровило в някакви стратегии и комбинации и само обикаля разпищолен с едно кубче в ръка и обяснява на всички, но никой не го разбира...философската натура пък се тъкми за първа среща с възлюбен и се рее из облаците, а на хоризонта има само контролни и класнА, но това не е причина да се стресне Simple Smile

# 606
  • София
Gorg0nzola, явно ти е време за куче. От 2 седмици режимът на всички ни се определя от малката космата топка, в т.ч. лягане в 20.30ч и ставане в 5-6  Smile
Предишното лягане в 23 ч след разправии, остана в историята.
Ето и причината за това:
Скрит текст:

# 607
Лейди, чудно е! Purple Heart
В клетка ли спи?

Горги, все едно от нас си правила репортаж! Joy
Стойка, навици - всичко.
Ляга след един, а вчера ми заяви, че денят и се влияел от тона с който я събуждам, съответно, очаквала да е по - мил! Тя започва да чува от десетото повикване - три минути преди да започне училище, милата част я пропуска. Не знам как ще се адаптира към нормален живот някой ден.
Правихме и тест за антитела, заради онова боледуване, но няма такива.

# 608
  • Варна
Ах, виковете, трясъците, порутения ми дом! Съседите около нас се молят да върнат децата, или поне моето, на училище.

# 609
  • София
Лейди, чудно е! Purple Heart
В клетка ли спи?
Перличке, да. В клетка, но не само спи там, но и през деня е там, когато няма никого у дома. Засега.

# 610
  • София
Лейди, много е сладко!

# 611
Работя си и слушам някаква учителка, как преодава от съседите от горе. Явно, все пак ще взема участие в дистанционното обучение. Жената много се старае.

Голямо бонбонче е кученцето, Лейди!

# 612
  • София
Лейди, голям сладур е. Вие пак поспивате до по - късно, а при нас съня е до 3:30 часа, когато съседската котка се разгони, защото нашият котарак застава до входната врата и започва дива комуникация с нея Grin
И у нас хлапетата много късно лягат, а аз гледам да свърша тази работа не по - късно от 22:30 и точно след този час се започва с блъскане на врати, караници, спорове между двамата,. Милион път съм ги молила, карала съм им се и каквото се сетя само и само да са по - тихи, но нищо. Много пъти ми е идвало сутрин, като стана в 6 часа да започна и аз да тряскам и да блъскам, но явно още не ми е прикипяло толкова много, защото сутрин съм все още по - тиха от водата Grin

# 613
  • София
А Марти, точно така съм и аз: вечер ме е яд и се заканвам, че на другата сутрин ще ги строя рано-рано и няма да им пазя никаква тишина, но на сутринта ми е жал за тях, нали са ми дечица.

Лейди, ама голям бонбон е този рошльо. Много искам ама все още им отглеждам котките на драгите ми деца. Като поемат по свой път в живота, ще си взема кученце да ми е утеха и да си раздвижвам кокалите с него. ММ вика: "Готова си за баба. Внучетата все при теб ще искат да седят". Това щото искам кученце, искам котенце, заглеждам се по разни детски играчки и вълшебни джаджи и все ме избива сладкиши да готвя.

# 614
Сега по новините на канал 1 казаха, че НЕ обмислят след празниците да връщат всички деца в училище. Това ще стане поетапно ,по области, в зависимост от обстановката.
Преди децата чакаха с нетърпение ваканциите, а сега връщане в класната стая.

Общи условия

Активация на акаунт