ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 36 852
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз правех тежки менструални кризи почти при всяко идване на мензиса като момиче - с повръщне, с падане на пулс, колабиране. Забрави за естествени средства - докато не ми биеха един папаверин в дупето, не минаваше. Всеки път. От по-леки неща, като нош-па, не минаваше. Като започнах полов живот и намаляха значително, след раждането изчезнаха. Ей, го на - 3 деца родих. Малката ми дъщеря прави кризи от време на време, слава богу, по-леки от моите и баща й бързо я оправя с лекарства.

# 631
  • по Пътеката
Момичета, благодаря за съветите!
Но има разлика между неразположение и болката, която изпитва дъщеря ми.
Аз съм минала по този път. С припадъци и невъзможност да функционирам нормално с дни. И разбрах, че тази болка не е нормална. И не минава с раждането. Повярвайте ми, след като започнах комплексни холистични методи за разрешаване на цялостната картина, тогава имаше промяна. Това при мен.
За нея ползваме хомеопатия и други методи. Има повлияване, разбира се.
А АГ ми е необходим, за да изключим физиологична причина, например.

# 632
  • София
Аз се оправях само с течен аналгин. Страшно беше.
Дано откриете причината и да минават леко при детето тези моменти. Много майки се оплакват от силно болезнен цикъл при момичетата в тийнейджърска възраст.

# 633
  • София
Аз също възнамерявам да заведа щерката идното лято на АГ. Упражнението естествено не ми е приятно, но самата тя ме помоли да попитам моя лекар дали ще се съгласи да я прегледа само с ехограф и да си каже мнението (не води полов живот). Цикълът 4-та година не е съвсем редовен, пъпките трудно се подават на лечение, мярка се нещо като тъмен мъх над горната устна. Има болка, но не е толкова силна и все пак вече и двете смятаме, че няма за кога да се отлага, все пак след месец навършва 16 години.
Скрит текст:
Ходя при двама гинеколози - едната е д-р Елица Иванова, много внимателна и леко пипаща, ползвам я когато съм с направление, трябва ми болничен, следеше ми официално бременностите. Абе работи по ЗК
Извън ЗК посещавам д-р Динчо Георгиев. Той ми е израждал двете деца. Наясно е с хормоналните и репродуктивните проблеми, има хубава техника и в условията на пандемия няма да се завираме по поликлиники, а ще посетим частния му кабинет
.

# 634
  • по Пътеката
АГ трябва да има специализация детска гинекология, иначе няма право да преглежда лица под 18г. Моят гинеколог е отличен специалист, но не работи с деца. Затова потърсих тук лично впечатление.

# 635
  • София
АГ трябва да има специализация детска гинекология, иначе няма право да преглежда лица под 18г.
Няма такова нещо. Всеки гинеколог може да преглежда лица под 18 години и го правят. А при 15-16 годишни момичета, трудно можем да говорим за деца.

# 636
И аз смятам, че всеки лекар може да прегледа 16 -годишно момиче. Последно ходих при доц. Тюфекчиева ( на бул. Витошка има кабинет), питах я как преглежда млади момичета и тя сподели само с ехограф, ако се наложи изследване на хормони.  Доц. Тюфекчиева е изключителен специалист, но ви препоръчах другата лекарка, защото е по- лесно да се вземе час и по- модерно , няма обичайно чакащи жени с проблеми, а и дъщеря ми като я заведох се чувстваше много спокойно, приятно и остана с добри впечатления.

# 637
  • по Пътеката
АГ трябва да има специализация детска гинекология, иначе няма право да преглежда лица под 18г.
Няма такова нещо. Всеки гинеколог може да преглежда лица под 18 години и го правят. А при 15-16 годишни момичета, трудно можем да говорим за деца.

Може и да го правят, да. Това са думи на моя гинеколог и още няколко, при които опитах да запазя час.
Иначе съм съгласна за годините.

# 638
  • София
Те може и да не искат да преглеждат момичета на 15-16 /което е доста странно/, но имат право. Няма специалност "детска гинекология". Специалността е една - "акушерство и гинекология", която им дава право да извършват всички дейности в тази област и с всички възрастови групи. Вече, чисто практически, се специализират в отделни сфери на специалността: някои в акушерството, други в оперативната гинекология, ендокринната, детската, патология на бременността и т.н. Но това е фактическа специализация, като при юристите /могат да работят във всички области на правото, но рядко някой се опитва да го прави/, а не формална и документална.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 23:44 от sanaka

# 639
  • София
Благодаря и аз за информацията, ще трябва да си я запиша, че ще утече някъде из мрежата. Моите планове бяха  първо да попитам и да разпитам, а не просто да се завлека с дъщерята. В общи линии идеята ми беше като отида на моя рутинен преглед, да попитам склонни ли са да я прегледат и как. Първоначално възнамерявах да проуча по телефона и при съгласие да запиша двоен час и да се мъкнем по женски. После обаче прецених, че дори след толкова години за мен това също си е неприятно задължение (недай си Боже да има неприятни новини), а бих искала да съм спокойна, за да мога да съм подкрепа за детето и да мисля само за него, а не и за себе си в този момент. Ако ми откажат да я прегледат, не знам. Може и да отложим с някоя и друга година.

# 640
  • София
Аз не виждам причина защо някой гинеколог би отказал да прегледа 15-16-годишно момиче, честно. Освен ако не разполага с коремен трансдюсер на ехографа.

# 641
  • София
За д-р Динчо Георгиев и аз съм чувала и чела добри отзиви.
Никога не съм чувала твърдението,че даден гинеколог не може да преглежда момичета под 18.
В МД знам че има детски гинеколози,но те вероятно са се насочили основно към такава дейснот и затова се наричат така.А не че са завършили детска гинекология.
anhesa щом сте решили да търсите причината,дано я намерите и да се преодолее,така че девойката да не страда ежемесечно!

# 642
Д-р Георги Коларов

# 643
Искам да взема на малкия (11 г.) ръчен часовник, моля за предложения от батковците! Мислех си за някакъв Swatch.. но нямам никаква представа! Досега е имал само по-детски.

Fair Lady, бонбонче си имате! Two Hearts Чак ме размисли и мен, защото наистина ми е много трудно с измисляне на подаръци тази година, но.. не.. няма да си го причиня! Simple Smile

# 644
На Лейди бонбончето няма да коментирам, че съм влюбена в него Heart
За часовниците: така се чудих и аз. Накрая взех Q&Q спортен модел, подобен на външен вид на G-shock. Струва около 50 лв и изкара 3 години с дребни поправки и много експлоатация Grinning Понеже е водоустойчив, дори се гмурка водолазно с него в морето. Накрая му скъса каишката на тренировка по кудо и едвам намерих нова (със специално закачане са), а той не я харесва и вече не си носи часовника.
От тази гледна точка G-shock има богат набор от възможности за подмяна на всичко (каишки, цветове на тялото) и са на практика вечни, но цените им започват от 150 лв и ако го изгуби това предимство не може да се използва.
Затова преценете по детето и отношението му към вещите си. Понеже моят син си разглобяваше часовниците от любопитство, аз избрах по-евтин вариант. Той пък взе че оцеля повече от очакваното Joy

Общи условия

Активация на акаунт