Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 612
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Добре де, само моето ли се буди с рев около половин час след като е заспало?
Трябва постоянно да съм до него, защото ако не реагирам и се разбужда тотално.
Като съм до него и си сложа ръката на бузката му и се успокоява така понякога. А понякога си се разревава сериозно и трябва да стана да го понося, после да го сложа на гърда и чак тогава евентуално да се унесе отново.
Очите са му затворени, но реве.
Защо така не знам вече...

# 646
Мисля да купувам био месо и зеленчуци и плодове понеже в Англия всичко е гумено и пластмасово. Био продуктите са една идея по-добри. Единствено рибата ми харесва,но ние живеем на морето и има прясна на пазара.
Ррр страхотен плезльо си имаш 🥰🥰🥰.

# 647
Добре де, само моето ли се буди с рев около половин час след като е заспало?
Трябва постоянно да съм до него, защото ако не реагирам и се разбужда тотално.
Като съм до него и си сложа ръката на бузката му и се успокоява така понякога. А понякога си се разревава сериозно и трябва да стана да го понося, после да го сложа на гърда и чак тогава евентуално да се унесе отново.
Очите са му затворени, но реве.
Защо така не знам вече...
Може би плаче в просъница и търси близост. Гушкай го и му давай да суче щом това го успокоява.
Моя тази вечер едва изкара до 6 часа. Изкъпах го и докато го облека вече заспиваше. Нахраних го в полузаспало състояние и в леглото. Седнах да гледам фермата, обаче го чух че мрънка, което означава че си е изтървал бибата и аз сега с него в леглото. Не знам дали това ранно лягане не е причината за нощните му хранения, но колкото и да се мъча да го слагам да ляга по- късно просто не става.

# 648
G.Savova, какъв е дневният ви режим?
Знам, че най-вероятно не ти се ще да го будиш като е заспал Cry Sweat Smile , но може като заспи в 18ч това да стане като последна дрямка, да го събудиш в 18:30 например и после да го приспиш към 21ч.
Може да не е оптимален вариант, но това се срещам да предложа. Бях чула в едно видео от консултант по детски сън /всъщност лекция/, че няма страшно да събудим детето, особено ако се стараем да вкараме режим.

# 649
  • София
Лайка и моят е така. Ако не съм до него или ако той не е в мен/върху мен, няма дълъг сън. Дълго спи само в мое присъствие.
Вчера бяхме на ортопед и той доста порева там. Доктора ми каза да не го вдигам докато плаче, а чак когато спре. Няколко пъти ми го каза и подчерта, че е за мое добро. Хубаво е като идея, но засега не виждам как ще го осъществя. Smile

# 650
Дневния режим е не повече от 1.5 часа будуване и след това спане. И така отнася до към 4-5 вечерта. Това е режим който дам си е направил и насила никога не го приспивам. Тази вечер се събуди от дрямка в 4.30 и в 6 едвам гледаше.

Това за плакането не ми допада. Децата са малки и имат нужда от нас. Бях чела че като ги оставяш да плачат минават в режим на съхранение, докато ако се озовеш на плача им те знаят, че имат на кого да разчитат.

# 651
Туко що открих,че синът ми има атопичен дерматит. Коя козметика ще ми препоръчате и до колко време се оправя ? Някакви съвети за къпане също?

# 652
Пробвай с Childs farm.

# 653
  • София
Туко що открих,че синът ми има атопичен дерматит. Коя козметика ще ми препоръчате и до колко време се оправя ? Някакви съвети за къпане също?
A-Derma и къпането по-рядко, без сапуни, без SLS, навън задължително с бариерен крем. Може да мажеш и с кокосово масло.

# 654
И моята буба се буди с рев, писък някой път, към 30-така минута, ако е в мен, директно ставам да се разхождам, за да заспи. Ако съм я оставила на леглото, я взимам, като понякога се буди и няма заспиване, а понякога си заспива отново. В последно време съвсем ме уморява. Приспиването става все по-бавно и трудно, тя се разсейва от всичко наоколо.
Смехът е точно наобратно 😃 но съвсем съвсем рядко се е смяла с глас.
И пак относно съня-аз знам, спящо бебе да не се буди. Това при нас е лесно изпълнимо, защото 20-30 Мин толкова бързо минават и тя се е наспала, че не виждам причина и за нещо да я будя и да скъся предостатъчно краткия й сън.

# 655

На нас ни препоръчаха А дерма или Биодерма АБС, За сега сме доволни от Биодермата, но преди да излезем навън мажа лице и ръчички с Cold Creme на Юриаж и съм много доволна от него. Преди да започнем да го използваме се появяваха червени петънца като лишейчета от студеното време. Ако имате такива, педиатърката препоръча да се третират с цинкова паста.

# 656
Ние сме с A-derma Exomega - сутрин и вечер, а възпалените участъци мажем с един цинков разтвор, който ни забъркаха в аптеката. Все още обаче има сухи места по коленете, които са като изпръхнали. Къпя я с обикновената бебешка козметика на Uriage, но дерматоложката каза, че скоро ще минаваме на измивно олио, а през зимата ме посъветва да й мием само дупето вечер, а цялостно къпане на 2 - 3 дена. Дрехите трябва да са памучни и широки, за да не запарват. Не трябва да се претопля детето, защото дерматитът се обостря. Хубаво е дрехите да се изплакват 2 пъти при пране и праха често да се чисти. Аз минах и на диета, мисля, че има ефект.

# 657
И ние сме като kitty. Миех я с козметика на Uriage, но минахме на измивното олио на A-derma Exomega, както и мляко за мазане сутрин и вечер. Има подобрение. На коленцата и на нас ни е като изпръхнало.

# 658
Оказа се, че лишейчето на бузката на Антонио е лека форма на дерматит.
Ще снимам после какво ни изписа лекарката.
Каза също така отново да му вземем омнибиотик панда. И че можело да е и от липса на вит. Д, та мисля да му давам по 2 капки сутрин, а не по една, както досега

# 659
Ние сЕ къпем с Атодерм на Биодерма и кожата й е спокойна.  Не както беше преди месеци.
Последните няколко дни докато суче, се дърпа, поглежда ме и започва да ми говори 😀 ама толкова много, че забравя да яде.

Общи условия

Активация на акаунт