Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 833
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Явно на тази възраст всички не искат да лежат и само искат да са на ръце и прави. Моя дори да го държа в ръце трябва да е прав!
Все още се будим през 3 часа за ядене! Снощи ака два пъти в 11 после в 3. Сутринта към 5.30 се размрънка, смених му памперса и взе че заспа и така до 8! Това не беше се случвало от 100 години! Нямам нищо против да се буди на 3 часа, ако всяла сутрин ми спи до 8.

# 511
И аз съм на Коледна вълна. Ами идея нямам какво да му купуваме! С парите от погачата ще му купя ергономична раница, столче за хранене ще ни дадат. Освен това бабите и дядовците също ме питат и не знам и на тях какво да им казвам. Дрехи има в изобилие, играчки все още е малък.. Дайте някакви идеи Sad
Иначе за едно приятелско детенце ще поръчам интерактивната книжка на Fisher price сега от черния петък.
Имаме проблем с акането ние.. от 1 седмица не е акал без помощ. Преди си акаше след всяко хранене. Педиатърката каза, че не е толкова притеснително още, ама ако още 1 седмица е така май ще посещаваме гастро.

# 512
При нас на 2ри месец сложиха 6 валентната и пневмококи наведнъж + прием на ротавирусната, 3ти месец само 1, 4ти месец ще са пак 2. Живот и здраве всички да сме добре! Simple Smile

С приспиването що годе сме добре, обаче имаме проблем с храненето Stuck Out Tongue Closed Eyes Не мога да разбера гладна ли е, не е ли...като почне да се извива докато я храня с шишето направо полудявам. Върти се нон стоп, едва и' уцелвам устата. Ако спра - мрънка. Все си мисля, че ако се беше нахранила, щеше да си бута с език биберона(преди така правеше). В един момент се предавам и преставам с храненето... Пак ще съм на тръни до следващата консултация да видим как наддава.

И моята има проблем с акането. Уж смених пробиотика, давам и един чай на Белевит, но още не са се оправили нещата Sad А преди си акаше всеки ден, какво стана не знам... Всеки с драмата си...

Jamily, аз този компрес с риванол го правя като лепвам такава водоустойчива лепенка (марля, найлон и отгоре лепенката), че с бинт не ми се получиха нещата, компреса падаше най-много след 1час. Подуването от убождането минава с времето, не се притеснявай.

За телевизора....в началото поставях една възглавница пред очите й, за да не вижда докато я храня. Както споменах по-горе вече така се върти при хранене, че спирам ТВ поне и това да не я разсейва. Иначе през останалото време е завъртяна така че да не вижда. Обаче...като гледам как всеки ден има нещо ново и как расте, скоро и това няма да е спасение.

# 513
  • Denmark
Аз мога да се присъединя към всички драми Joy не стига, че спим ужасно - с въртене и търсене на гърда постоянно, ами и 20 минути след ставане започва да мрънка. Спи половин час, събужда се и след 10 минути пак мрънкане.... Снощи пищя до 2 часа. Само в количката заспиваше за някакви дрямки и баща му седеше с него и ми го носеше на спалнята като се разбуди, та уж да си спим, но неее. Sweat
Роли, нашият също се върти като шило докато яде ОСВЕН когато е умрял от глад, тогава яде много бързо. Чудим се и ние защо прави така...
За акането не знам вече. Купих сиропче, но чак на 3тото даване станаха нещата. После сам успя и после пак затишие с дни. Пък го мъчи, то си личи. Голяяямо пръцкане пада. Sweat Smile

# 514
Ние акаме на 3-4 дена, нее запечена, но сме само на кърма.  Иначе и ние си меним настроението за секунди, и тя иска да става и да е права.  Всеки ден сме с нови номера, от няколко дни ме и гризе докато я кърмя и то все дясната гърда..
Появи ли ви се белега от БЦЖ ваксината, ние имаме.
Ако не сте разбрали в Хиполенд има 25%намаление на всичко ,а на някой неща и тройно намаление.

# 515
Да, появи му се белега

# 516
При нас на 2ри месец сложиха 6 валентната и пневмококи наведнъж + прием на ротавирусната, 3ти месец само 1, 4ти месец ще са пак 2. Живот и здраве всички да сме добре! Simple Smile

С приспиването що годе сме добре, обаче имаме проблем с храненето Stuck Out Tongue Closed Eyes Не мога да разбера гладна ли е, не е ли...като почне да се извива докато я храня с шишето направо полудявам. Върти се нон стоп, едва и' уцелвам устата. Ако спра - мрънка. Все си мисля, че ако се беше нахранила, щеше да си бута с език биберона(преди така правеше). В един момент се предавам и преставам с храненето... Пак ще съм на тръни до следващата консултация да видим как наддава.

И моята има проблем с акането. Уж смених пробиотика, давам и един чай на Белевит, но още не са се оправили нещата Sad А преди си акаше всеки ден, какво стана не знам... Всеки с драмата си...

Jamily, аз този компрес с риванол го правя като лепвам такава водоустойчива лепенка (марля, найлон и отгоре лепенката), че с бинт не ми се получиха нещата, компреса падаше най-много след 1час. Подуването от убождането минава с времето, не се притеснявай.

За телевизора....в началото поставях една възглавница пред очите й, за да не вижда докато я храня. Както споменах по-горе вече така се върти при хранене, че спирам ТВ поне и това да не я разсейва. Иначе през останалото време е завъртяна така че да не вижда. Обаче...като гледам как всеки ден има нещо ново и как расте, скоро и това няма да е спасение.
Това с извиването докато яде по всяка вероятност е просто му е заседнало на гърлото. Моя прави същото и след като го оригна продължава да яде нормално.

# 517
  • Denmark
Какво мислите за naninanibebe? Чудя се да не направя ли една консултация. Rolling Eyes Имате ли отзиви?

# 518
Ох, ами оригвам я по няколко пъти, но не... Sad
Както каза Марая,само като е мнооого гладна се случват нещата без проблем.

И ние имаме белег от БЦЖ-то.

# 519
Намаленията са до днес: Хипото -25%, Комсед -30%. Има и др. онлайн магазини, Вис Виталис също, някои с повече дни промоции. Аз купих подаръци за малката предимно интераквини играчки- бухал с коремче лампа, пеещо мече, дрънкалка...За баткото обичайното- разни неща с Пес патрул, големи метални коли, Плей дох пластилин с пожарна искаше  и него взех, мек пъзел....Общо взето през годините така процедираме, бабите дават пари, ние избираме големите неща, а те ако харесат още нещо взимат. А и като знам какви луди пари искат да харчат, избирам по-нормални подаръци, не че после си взимат рестото.....Сега се чудя дали да не взема един шезлонг,а стария да го ползваме за пикници  и за плажа.

Бухтичка и тя се мята тези дни повече.

Белег има още от началото и то силно изразен.

Вторник сме на ваксини, дано всички сме здрави, че не ми се пропуска и отлага.

# 520
Това акане е проблем при доста деца явно.. Вече на 2-рия ден започвам да св притеснявям и нямам търпение да изчаквам до 3-тия.. Ще пробваме масаж със зехтин, пък дано помогне.
Аз гледах какво има по намаленията ама почти нищо не набелязах, засега май от нищо няма нужда.

# 521
  • София
Срам - не срам, да ви се похваля, че днес бебко ме остави да спя до 11:20ч.!!! Накрая вече не ми се спеше (което за поспалана като мен е нечувано), а той продължаваше. Вчера бяхме на гости и той явно се измори повече. Трябва по-често да обикаляме по приятели Satisfied И през нощта не ставах, защото имах предостатъчно кърма, а той се събуди чак в 5 и нещо за ядене. Единствения проблем е, че май стана някаква бучка и сега ме боли и ме притеснява да не стане по-зле. Днес още не съм му давала АМ с надежда толкова да огладнее, че да изцеди всичко до дупка.
Rolly__, мерси за съвета Relaxed Другият път така ще процедирам.
Белег има отдавна, но една вечер докато го къпехме леко го одрасках (понеже съм с две леви ръце) и оттогава хич не ми изглежда добре. Чудя се дали не е станал някой фал. Persevere

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 15:57 от Jamily

# 522
  • София
Какво мислите за naninanibebe? Чудя се да не направя ли една консултация. Rolling Eyes Имате ли отзиви?
За нанинанибебе нямам отзиви, но братовчед ми пролетта ползвах услугите на "мамо мамо спи ми се" и са доволни. За 2 седмици я вкараха в релси тяхната госпожица, но и тя тогава беше по-голяма на 8 месеца. До колкото знам се прави една първоначална консултация и след това момиичето е изготвило план за всеки ден по часове какво и как да правят и за 2 седмици всичко се е променило. Аз също се замислям за евентуално консултация със специалист по дествки сън, защото знам, че колкото по-рано се коригира нежелано поведение, толкова по-лесно ще стане.

# 523
За нанинанибебе нямам отзиви, но братовчед ми пролетта ползвах услугите на "мамо мамо спи ми се" и са доволни. За 2 седмици я вкараха в релси тяхната госпожица, но и тя тогава беше по-голяма на 8 месеца. До колкото знам се прави една първоначална консултация и след това момиичето е изготвило план за всеки ден по часове какво и как да правят и за 2 седмици всичко се е променило. Аз също се замислям за евентуално консултация със специалист по дествки сън, защото знам, че колкото по-рано се коригира нежелано поведение, толкова по-лесно ще стане.
Аз звънях на тази консултантка по детски сън, но ми каза, че е препълнена и ми предложи час за еднократна консултация чак след 2 месеца. Отказах й. Пък и видях, че е бременна отново, може би скоро ще се оттегли временно.
Тя ми беше последната надежда...

# 524
Какви са им тарифите? Гледам английските експерти и там цените са ужасни.
Ще ми се да оправим малко вечерното спане.

Общи условия

Активация на акаунт