Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Кажете за смеха сега 😃 Вашите бебчета с "ха-ха-ха" ли се смеят, или с цвилване, или с леко кикотене? И колко често и на какво? Не ме игнорирайте така, че ще се разрева 😭🤣🤣🤣

# 616
Боби се смее с глас и широка усмивка на климатика 😂 вече знае думата и когато го разсмивам без значение дали сме в стаята с климатика или навън, като му кажа климатиииик и той почва да се смее. Иначе има много гъдел навсякъде.

# 617
  • София
Алетея, моята се смее безшумно . Опъва усмивката от едното ухо до другото, но не издава звуци. Иначе си "говори" на играчките и от време навреме изцвилва нещо, но "ха ха" няма в никакъв случай Grinning Опитва се да казва "агу", когато съм надвесена над нея и й го повтарям и тя се опитва да имитира и понякога се получава Yum

Маджарова, моята също е секцио , но скъсването на вратния мускул се е получил след това, не е от раждането и като е изправена съвсем леко кила главата за над и надясно. Но тя преди да започнем сериозната гимнастика и разтягане то не искаше да си върти главата изобщо на ляво. Сега вече я върти свободно, но още се килва като е права. Ако имаш нужда, мога да дам координати на нашата кинезитерапевтка и да направите една консултация. На нас ни я препоръча д-р Фурлакис и съм изключително доволна.

Бони, щом ползвате вече тази ортопедичната възглавнички би трябвало процесът на деформация да се стопира, така че не се притеснявай. На нас д-р Фурлакис ни обясни, че след време като започне да расте главата, ще се изравни и деформацията би трябвало да изчезне.

# 618
Алетея, няма да те игнорирам, а ще те пренебрегна и оставя за последно Wink

Главичките са много меки още, то  за това вит.Д се дава редовно до навърпване 1 год.....дори при спането на предпочитана страна главичката може да се деформира, за това е хубаво ако може да се редува ако детето не може да се завърта хубаво само. Освен съветите с играчките, ако трябва въртете ги в кошарите. Ако е свикнало все да ви вижда от едната страна на кошарата, го слагате с главата на мястото на краката.... и такива други, при стоене в шезлонг или в активната гимнастика.

Снощи и двете с бухта такива газове имахме, все едно слушам фойерверки по Нова година...

След като вчера колата се развали днес трябваше да сме с автобуса, баткото много обича. Ей, голям кеф му беше. А пък аз бях приятно изненадана, че кондукторките не искаха да таксуват бебето. На връщане жената много настояваше да ме ескортира до "изолатора" след въженцето до шофьора, с бебето да сме далеч от хората Simple Smile И 1001 мили пожелания:)

Добре, че говорите за ортопеди, физиотерапевти и т.н., че щях да забравя да запиша час за бухта. Чак на 4ти декември има, но пак ме устройва.

Та, Алетея, за смеха, зависи колко ѝ е смешно. Смее се с "Хъаъхъа" с отворена уста и ухилена до уши, някой път е като пискун, със серия от бързи звучни вдишвания и издишвания.... Simple Smile Някой път се смее "на обратно" дори не мога да го опиша и "безшумното"

# 619
  • Denmark
Алетея, ние не се смеем с "хаххаха", ухилва се и излиза някакъв звук, най-често е пищене, сякаш е мнооооого развълнуван Sweat Smile
За обръщането тренирате ли?
Само един ден му помагах и на следващия започна сам. На килимче на земята го слагам по гръб и едното краче върху другото и леееко побутвам гръбчето. И така сам си почна. Но сега е кошмар, никъде освен на земята не мога да го оставя, защото ще се търкулне. Sweat Smile Отделно го оставям върху една възглавничка, която му е под гърдите и започва да си вири дупето - направо ще паролази. Flushed
Ще го кача за малко да му се посмеете.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 19:52 от Marayah

# 620
Да....точно това стана...смях се! Какво го ошашка това дете, че така изненадано гледа Wink
Имаме няколко различни възглавнички малки, но не от тези "подкови". Сега за коледа от леля ѝ и поръчах Лама:
.  С баткото подпъхвах големи възглавници под края на матрака, за да не може да се търкулне Wink

# 621
Моя таласъм се забавлява на няколко неща, но трябва да е в добро настроение, иначе забрави да получиш усмивка, издава пискащ смях като е на люлката и аз се правя, че му ям крачетата, усмихва се и се кефи на кокчето ми вързана коса като го клатя над него и като го съблечем за баня и е топнат във водата, другото са кратки усмивки.
От вчера прави ново нещо - вдига кратката на 90 градуса и след това се извърта на едната страна и така се върти в активната гимнастика, много е смешен от зор да ги вдига си хваща дрешката.
Мисля, че почват зъбките да го тормозят, понеже се опитва всичко да дъвче дори и мойте пръсти, освен герданчетата нещо друго превантивно имали?

# 622
Нашия смях е поемане на въздух през устата, но звучно.. Не знам как да го обясня😂 Може би както казва Harista, на обратно 🤷🏼‍♀️😁
Пръстите и ние яката ги смучем, двата палеца едновременно. Случвало се е и моя пръст да налапа и тогава става страшно-стиска с такава сила и злоба чак боли. Има си една играчка октоподче пеещо, много си го харесва и му се усмихва и го хваща вече и подмята насам натам 🎉🤭 Вчера почти сама се обърна по корем обаче не й харесва да стои много много. Но пък обича легнала по гръб да ме хваща за пръстите и да се надига до седнало положение. Малко клатушка още главата ама здраве да е.

# 623
Моя се смее сутрин рано когато е наспан и още не е изнервен Simple Smile.
Издава някви звуци и ако не знам, че се смее ще си помисля че крещи или, че нещо му правят Simple Smile.
Преди правеше опити да се обръща, но с тия 8 кила, дупето му натежа и му е много трудно.
Ужасно мрази да лежи и все иска на ръце. Показвам му играчки, пея му, правя се на маймуна не ще и не ще да лежи. Играчките му омръзнаха бързо и единствено проявява интерес към една кърпа на точки.

# 624
Добро утро 🥰!
Моят миш пък постоянно го въртя и то неволно. Понеже спи при нас и в зависимост от коя цица яде ,на нея страна е обърнат и така свикна да спи на една страна. Иначе издава там някакви звуци, смее се постоянно,но не мога да кажа ,че е с глас. Ааа ама пищи от кеф, ако това се води смях 😁.
Марая Ричито още по-голям сладур е станал бе. Малък двойник на мама 🥰🥰🥰. Пращам ви целувки 💋
Абе да ви питам как сте с гукането? Преси много ама много гукаше, имам клипчета по 10 мин как си говорим .. и то много изразително , сега от няколко дена какво му стана .. почти не гука. На какво ли се дължи.. да не би да спира окончателно? 🤔

# 625
Моето чудовище много гукаше, казваше "агхх, агххх, гу, гууу" като гълъб беше и сега спря. Започна да пърди с уста и да хвърля лига навсякъде,после почна да пищи, когато е на кеф и за сега пищенето като че ли най-много ѝ харесва. Според мен просто непрекъснато откриват, че могат да издават някакви звуци и новите са им по-интересни от старите.

# 626
Тъкмо го написах този коментар и като започна едно гукане + други нови звуци чак на висок глас и се кара 😁😁. Така,че си връщам думите назад хаха

# 627
Антонио се смее на опашката ми. Има някакъв глас, но не е като смях на голям човек. Иначе сутрин задължително ми се смее като се събуди.
Днес усещам, че пак нещо не сме натамънили съня и ще е крив.
Много късно започна да заспива вечер.
И все едно му се включва някакво копче и започва да си се занимава сам на спалнята, когато се приспива вечер.
Говори си, яде си ръцете, прави си гаргара, прави балончета с лигите. Гали се сам по главата, за да заспи, ама не може от тия магарии. Все едно брои овце вечер.
Излязло му е нещо като лишей на бузката.
Днес ще звъня на кожна лекарка, която ни е комшийка, за да мине през нас да го види, че не искам да го мъкна из кабинети точно сега. Дано да се съглади жената.

# 628
Нашият също се смее сутрин, като стане. С глас, нещо като хаха, но само след като го целувам по голо коремче и може би го е гъдел. Вечер започна да се смее като му свалям памперса за къпане, не знам откъде го измисли това 😃 Иначе през деня се смее с разширена усмивка, и издава звуци на радост, ауааа, нещо такова 😃 Понякога, като е много щастлив, примерно ако го вдигна нагоре, издава едно изпискване, като цвилене, много смешно. Но като цяло много трябва да се постараем, за да даде някоя усмивка.

Loewin, ще ходим засега при нашата, пък ако продължава да ми дава апокалиптични прогнози за детето, ще търсим други мнения...

Марая, голям сладур 😂 😍

Моят наскоро го научих да държи глава по корем, та за обръщане не мога да мисля още 😂 Всеки ден го обръщам с крачето и ръчичката, за да го преобърна по корем, но не съм забелязала да може сам. Иначе често си забива главата в леглото и се гърчи и по случайност се обръща.

За гукането, доста гука. Ау-гу и такива. Много е смешен, някак го е сякаш срам да не обърка и доста плахо го прави, но опитва. Като кажа да каже МАМА-ТАТИ и такива, само гледа и мълчи. А като кажа агу, веднага се усмихва, вече е в негови води и повтаря 😃

За пищенето, онзи ден като почна да пищи, никога не е пищял, ама пищииии, имам чувството, че преоткри че може да пищи и го правеше ей така, ама много беше зловещо 😃

Да питам и аз въпрос. Видях че някои от вас четат книги на бебетата си. Как четете, имам предвид... То лежи до вас и вие четете ли, аз си представях да започна като може да сяда, например, да седне до мен и да чета 😂 Така идилично си го представям, понеже сега като лежи, няма да ми вижда лицето зад книгата и не знам дали би седял кротко да слуша 🙄

# 629
С книжките смятам да изчакам малко. За сега наблягаме на говорене и пеене и всичко с времето си. Всичко му омръзва толкова бързо че се чудя как да го залъгвам.
Скоро обяснявам на акушерката, че нямам време да си измия лицето и тя ми казва, че за всичко имало време , да съм го оставела да лежи и да правя квото трябва, или пък да съм го вземела в банята докато се къпя! Да има такива деца, но моя не е от тях. Абсурд да го оставя да лежи и той да се занимава сам.

Общи условия

Активация на акаунт