Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
На моята дунда тази хавлийка с глава й е любимата играчка. Мачка я, дърпа я, ближе я, дъвче я, не мога да ги разделя една от друга 😀
И балончета си прави с едни странни пискливи звуци.
Забелязвам, че страшно много Се смее и радва на баща си и на дядо си. Чак ревнувам, че за мен няма такива усмивки. Но явно й омръзвам.

# 601
Днес се замислих колко много неща има на спалнята и др чудя как има място за спане: 3 стандартни възглавници, 3 за кърмене, една антирефлуксна, една бебешка ортопедична, една голяма плюшена мечка.... да ме казвам колко броя различни завивки ха ха ха. Малко като принцесата и граховото зърно.

Не съм привърженик на бебешки бижута, кончета и др Обаче се замислям дали да не до взема за мен бижу за дъвкане. Много са симпатични, макар да не са ми много в стила. Някоя има ли, отзиви?

# 602
Мале, ако те чуе някоя от тукашните акушерки кво имаш на спалнята и веднага щеше да се обади на социалните.
Тука ако спиш с бебето на спалнята не трябва да имаш възглавници и детето не трябва да се повива с одеало ... познай колко от правилата им спазвам.
Същи така казват, че ако детето е на АМ не е безопасно да спиш с него в едно легло ...

# 603
Каква е логиката да не спиш с бебето като е на АМ? Моето пищяло няма любима играчка, бързо губи интерес към всички, а заекът кърпа ѝ е най-безразличен 😐 Почвам да се чудя дали всичко ѝ е наред. Смях - слабо, опити за обръщане не прави... Притеснявам се

# 604
BonniBonn, Lusisita,

Ще ви споделя моя опит от спане на една страна. От това могат да възникнат два проблема - 1. да се скъси мускулът на врата от страната, която е предпочитана и главата да клюма в тази посока като почне да я вири и 2. да се изкриви формата на главата. При нас се прояви проблем 2 и въпреки, че го въртях, слагах настрани и т.н., бебо все гледаше на дясно. В крайна сметка направихме преглед при ортопед и той потвърди, че засега нямаме скъсяване на мускула, но ни даде упражнения да правим и да ползваме ортопедична възглавница. От тогава има значително подобрение на изкривяването, но има още какво да се желае.

За упражненията може да видите тук: http://orthopedica.bg/2020/09/16/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b8% … 0%b0%d1%82%d0%b0/. На сайта има и гимнастика, и масажи.

# 605
Съжалявам за тъпия въпрос, но...ако се храни с адаптирано мляко може ли детето да е легнало или трябва да е полуизправено?

Нашата животинка-кърпа (еднорог) играе съществена роля в заспиването. Говори и' в леглото докато заспи. Имат интересна връзка,много са сладки Heart само в леглото си стои и май ще взема някоя друга за през деня за игра, тази искам да я свързва със заспиването Simple Smile

# 606
Каква е логиката да не спиш с бебето като е на АМ? Моето пищяло няма любима играчка, бързо губи интерес към всички, а заекът кърпа ѝ е най-безразличен 😐 Почвам да се чудя дали всичко ѝ е наред. Смях - слабо, опити за обръщане не прави... Притеснявам се

Казват че майките които кърмят спят по леко и те заемат такава поза докато кърмят, че дори и да задпят е безопасна за бебетата.
Аз не кърмя но от първия ден спим заедно.

Ролли, когато е на АМ трябва да е в изправено положение или най много 45 градуса наклон и бутилката водоравно на земята.

# 607
G.Savova,забравих да спомена и котката хахаха...добре поне ,че кучето не спи на спалнята.
Винаги съм спяла леко, дори и без да имам деца....
Никога не съм харесвала декоративни възглавници, но моите да функционални-коя за изолация, коя за краката, главата, гърба.....

# 608
И котките са забранени, но ако имах котка и тя щеше да спи с мен в леглото.
Ето тук можеш да им видиш препоръките за спане с бебета.
https://www.lullabytrust.org.uk/safer-sleep-advice/co-sleeping/

# 609
Кучето ми 10г. спеше с мен в леглото, че като се роди малкия и си казах, че аз кучето не съм си гонила, че детето си ще гоня.
Спи си с мен и така.
Тази вечер май той ще ме приспи, а не аз него 😂

# 610
С тая ваксина направи ни върнаха в 1 клас! Цяла вечер мятане и ръмжене. Не съм спала повече от 10мин.

# 611
  • София
BonniBonn, Lusisita,

Ще ви споделя моя опит от спане на една страна. От това могат да възникнат два проблема - 1. да се скъси мускулът на врата от страната, която е предпочитана и главата да клюма в тази посока като почне да я вири и 2. да се изкриви формата на главата. При нас се прояви проблем 2 и въпреки, че го въртях, слагах настрани и т.н., бебо все гледаше на дясно. В крайна сметка направихме преглед при ортопед и той потвърди, че засега нямаме скъсяване на мускула, но ни даде упражнения да правим и да ползваме ортопедична възглавница. От тогава има значително подобрение на изкривяването, но има още какво да се желае.

За упражненията може да видите тук: http://orthopedica.bg/2020/09/16/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b8% … 0%b0%d1%82%d0%b0/. На сайта има и гимнастика, и масажи.
И ние сме в същата ситуация, но имаме и двете отклонения- има скъсяване на десния вратен мускул и леко деформиране на главата отдясно. Поради тази причина от 3 седмици идва кинезитерапевт вкъщи и прави гимнастика и специални упражнения. По 45 е гимнастиката, но явно жената знае как да я подхване, защото нашата кокона стои и се кефи Smile Има значително подобрение на вратлето, откакто се прави гимнастиката, лошото е, че аз колкото и да се старая, не мога да съм толкова ефективна, колкото жената и съответно трябва да идва през ден, за да се подобри по-бързо.

# 612
Малееее, как ме нафилмирахте 😬😬 Цяла нощ съм я мислила и съм се борила с нея да я обърна на другата страна. А до времето за консултация с ортопед има още половин месец. 😑

# 613
loewin, и при нас има проблем с вратлето. Засега ни поставиха диагноза тортиколис, клюмва главата на едната страна и брадичката е по диагонал някак. Иначе спи както го поставиш, върти наляво-надясно, но на ляво е малко по-ограничено откъм завъртане, не е плътно до повърхността, да го кажа. На нас ортопедът ни каза, че не е проблем, но ни даде направление за физиотерапевт, според който има проблем и тя ни прати на рехабилитатор 😔 Тя пък ни наплаши как щяла едната буза да му е по-малка, цепката на окото и тн 😭 При нас е вродено, не знам как се е образувало, вероятно вътреутробно е бил кривнат, раждан е секцио, няма как да е травма при раждане. Ние минахме едноседмичен курс, сега 3 седмици правим упражнения и масажи вкъщи, не знам колко добре ги правя, но ми се вижда, че има голяма разлика. Ще видим какво ще каже лекаря като ни виид другата седмица пак, за още 1 курс.

Бонибон, слагай играчки откъм страната, където искаш да гледа, трудно е, бъди упорита. Иначе не знам дали имаш повод за притеснение, много деца просто предпочитат да спят на едната страна, да гледат към нея и тн. При нас той като легне, не може да държи равно глава, а я килва настрани. Плюс това има изпъкнала жила на вратлето, откъдето идва и проблема. При нас още от раждането, сме спазвали много стриктно накъде да гледа бебето, постоянно ги редувахме и пак ми сервираха, че му била несиметрична главата, дрън-дрън. Аз досега голям човек с крива глава не съм видяла, обясниха че в последствие ще расте мозък и тн и неизбежно ще си стане нормална глава.

# 614
И аз това си мислих, Маджарова, къде къде има да расте още тая глава, а възрастен е видимо деформирана глава не съм видяла.
Ново 20- както до онази вечер искаше постоянно да я гушкам, за да спи спокойно, така снощи цяла нощ мърдаше като червива, щом се доближа до нея. Накрая така беше застанала на средата на леглото с разперени ръце, като се доближа до нея се буди и започва да мрънка и да шава, че се наложи аз да спя в краката й свита на 16 😃

Общи условия

Активация на акаунт