Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 63 784
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 750
Ох, дожаля ми за Надя.
Отървала се е от кошмара на домашното насилие, а ето че трябва да понесе подобно отношение и от "приятелката" си.
Мария е насилник. Викове, крясъци, навиране в лицето, хващане за раменете... абе, кръвта и кипи. Само врещи и нищо не чува.
Надя много, ама много ми хареса. "Мария, ти знаеш ли правилата на играта?"

Не съм съгласна, че Мария не изслушва. Изслушва и се опитва да разбере. Че говори високо, нечленоразделно и многословно не е същото, като да не изслушва. Виж - Поли НЕ изслушва и НЕ разбира и НЕ иска да разбере - държи си да си каже нейното си, колкото и да е тъпо, за нея си е важно.
Надя с типичното си манипулаторско кротко и уж приятелско обяснение  "Заколвам те, ама е  за твое добро - вервай ми".  И после с грустната и плачеща физиономия се жалва, че не била разбрана от Мария.
Мария е една идея по-темпераментна от общоприетото, но в пъти ми харесва повече от тихата и зла манипулаторка Надя и от пак тихата и дразнеща психодеспотка Поли. Мара е естествена, казва си кво си баш кво си мисли и ако си слушал с разбиране много бързо ще я опознаеш и ще знаеш как да се държиш с нея за да има мир. Защото тя без причина не изпада в истерии.

# 751
И друго ще кажа. Браво на Надя. Само тя каза че за нея това е агресия. Можеше спокойно да извърти нещата, че не е била там, не е видяла. Явно като човек живял в такава среда е съпричастни. Тя си знае какво е преживяла, но поне не се опита да се измъкне

# 752
  • London
И друго ще кажа. Браво на Надя. Само тя каза че за нея това е агресия. Можеше спокойно да извърти нещата, че не е била там, не е видяла. Явно като човек живял в такава среда е съпричастни. Тя си знае какво е преживяла, но поне не се опита да се измъкне
Джолева, ама  Мария и срещу Надя агресира. Говореше през нея нападателно пак от няколко епизода насам. Накрая беше показателно как плаче и Надя и Поли....всичко провокирано от едно неприемливо поведение. Това беше посланието гледайки го, но......кога ще има все пак някакво възмездие?! Ще видим....

# 753
  • София
Аз съм изненадана от толерирането на агресия (защото такава имаше, тръгването с нож в ръка, пък макар и с някакво друго намерение уж и неговото последващо хвърляне без да се съобразява, че има хора и е в малко пространство), била тя физическа или вербална, както от страна на другите участници, така и от страна на продукцията. Защото Поли е права, че това в западните държави няма да се толерира. А уж част от участниците са именно хора, работещи в "международна" среда. Поли може и да не представя случката абсолютно точно, и да не забравяме, че и тя е била в състояние на афект и тогава възприятията са различни.

Евала на Надя, че го каза. А драмата на Мария ми идва в повече. Вместо да се замисли малко и да изслуша, тя тръгва пак с високия тон, но иначе слуша внимателно тъпите съвети на Антония. Жалко е, но Антония представлява точно днешното младо поколение и не случайно агресията сред младите, вкл. сред момичетата е толкова голяма.

# 754
Аз не отричам, че Мара се държа много агресивно и продължава. Просто съм сигурна, че когато пуснат видеото на другите фермери, Поли ще се срамува, че изкара, че Мара я е нападнала "с гол в ръката нож" , това просто не е вярно. Иначе заканите, заплахите, крясъците и заплашителната поза на Мара са чиста агресия, никъде не твърдя друго. Защо продължавам да чета, че някой толерира агресията? Кой, аз ли? Не, просто нападение с нож Не е имало, не и както го описа Поли. А Иван и Андрей нарочно не пуснаха видеото веднага, да има повечко съспенс, но скоро трябва да го пуснат.
Мара мутрата сега фучи, че щяла да измете арената с всяка жена там, а е ясно, че иска да помете Поли. Но пропусна шанса си, щото е тъп добитък и орева орталъка, че Надя иска да я праща на дуел.

А ако Поли е на дуел тази седмица, избере Мария за втори дуелист и вземе, че я победи, както стана с Чъки Косъма, ще се радвам много. Но ме съмнява, Мара е яка като мъж...

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 10:38 от Ензимче

# 755
Няма как да знаем дали е така.
Може да е чакала да се намеси продукцията. Някои жертви на насилие мълчат с години. В момента вероятно е признала, защото е усетила подкрепата на поне един човек - Милена.
Поли, ако беше толкова уплашена, нямаше да чака до сега, за да сезира продукцията. Уплашените хора не се заяждат излишно и не предизвикват насилниците си. Не оправдавам действията на Мария, но Поли просто търси съчувствие и съмишленици в момента, нищо повече.

Поли е пределно наясно, че реално нищо не се е случило и затова не се е оплакала на продукцията - просто няма от какво. Нямаше и на кой да сподели и затова си трайкаше. Но сега като се появи любопитната Милена готова да изслуша и анализира всичко и Поли си намери душеприказчик и шанс да се оплаче от агресия пред целия свят. Което не беше нужно, защото зрителя видя всичко и че реално нищо не се е случило. Поли я е яд, че Мария си позволява такова отношение към нея, яд я е че не успя да и затвори голяма уста и иска да я накаже изкарвайки я агресор.
И наистина в реалния живот положението е същото - когато те мразят хората, дори да има несправедливост към теб ще си трайкат и злорадстват. Освен това виждат, че Поли преиграва и драматизира. Радвам се, че не и се връзват на фишките - така трябва да се реагира точно в тоя случай - с игнор на психонасилника. Накрая ревна от безсилие, че нескопосаната и манипулация не е минала. Ами няма да мине - или се научи да манипулираш като Надка или хич не се и пробвай само да се излагаш.

Леле, какъв психонасилник, боже... тя я сложи ратай - това ли е психо насилието? Направо изтръпвам като чуя такива мнения. 🤢

# 756
Само аз ли видях, че Поли през цялото време на спора й с Мария държеше и размахваше вилица в дясната си ръка?
И двете в цялата ситуация се държаха зле – Полина провокираше, драматизираше, тя потърси конфликта и си го получи. После явно забрави и Милена влезе, и тя се сети за Мария. Надя не знам как така категорично защити Поли без да е видяла нищо от случилото се. Не беше права да дава пример със себе си – нещата са съвсем различни, още повече и като не си бил пряк свидетел на случката. Не оправдавам поведението на Мария, особено снощи, като се размина с Поли и изгрухтя.

# 757
Поли търси внимание. В началото дружеше с "готините", ама бързо я отсвириха, после се надуши с Милена и се обърнаха срещу нея. Почти всеки си дружи с някого, освен тя. Всеки я смята за безполезна, мрънкаща и натоварваща. Вижда шанс да се хареса, макар и да е жертва, и се възползва. Щом ѝ е ок.

Абсолютно същото усещане имам за Поли - пробва кво ли не, не се получи и сега се опитва да движи напред предизвиквайки съчувствие у околните. Самото и излъчване натоварва - погледът и демонстрира перманентно неодоборение, критика, несправедливост към нея, усещаш че квото и да кажеш, което не гали ушите и вътрешно не го приема и не разбира нищо, на което тя самата в дадения момент не е подложена, не може и не иска да се постави в положението на ближния и всичко което за нея лично е ОК е и принципно ОК, както и всичко, което не и е ОК съответно принципно също не е ОК.... Но същевременно когато тя изпадне в ситуация да посочва фермери и дуалисти си прави точно квото и е кеф и никой няма право да се сърди защото такава била играта. Двоен аршин според как на нея и изнася.

# 758
  • London
Няма как да знаем дали е така.
Може да е чакала да се намеси продукцията. Някои жертви на насилие мълчат с години. В момента вероятно е признала, защото е усетила подкрепата на поне един човек - Милена.
Поли, ако беше толкова уплашена, нямаше да чака до сега, за да сезира продукцията. Уплашените хора не се заяждат излишно и не предизвикват насилниците си. Не оправдавам действията на Мария, но Поли просто търси съчувствие и съмишленици в момента, нищо повече.

Поли е пределно наясно, че реално нищо не се е случило и затова не се е оплакала на продукцията - просто няма от какво. Нямаше и на кой да сподели и затова си трайкаше. Но сега като се появи любопитната Милена готова да изслуша и анализира всичко и Поли си намери душеприказчик и шанс да се оплаче от агресия пред целия свят. Което не беше нужно, защото зрителя видя всичко и че реално нищо не се е случило. Поли я е яд, че Мария си позволява такова отношение към нея, яд я е че не успя да и затвори голяма уста и иска да я накаже изкарвайки я агресор.
И наистина в реалния живот положението е същото - когато те мразят хората, дори да има несправедливост към теб ще си трайкат и злорадстват. Освен това виждат, че Поли преиграва и драматизира. Радвам се, че не и се връзват на фишките - така трябва да се реагира точно в тоя случай - с игнор на психонасилника. Накрая ревна от безсилие, че нескопосаната и манипулация не е минала. Ами няма да мине - или се научи да манипулираш като Надка или хич не се и пробвай само да се излагаш.

Леле, какъв психонасилник, боже... тя я сложи ратай - това ли е психо насилието? Направо изтръпвам като чуя такива мнения. 🤢

Това е трол, не се научихте за толко сезони значи..... винаги пише наопаки нарочно да е различна и да дразни пишещите. Игнора помага!

# 759
Като за начало да кажа,че не подкрепям поведението нито на Мария,нито на Поли.Мария ,според мен,освен че е невъзпитана / да не кажа проста/ ,има сериозен проблем с нервите.А поли си е мижитурчица по характер.Вие представяте ли си,това тази примадона,как ходи след вас и дудне,че заради вас еди какво си....При положение,че видяхме,че Мария съжаляваше заради думите си за ратайството.Ако просот се изправи срещу нея,и изкаже мнение,точно,ясно и категорично,еднократно е друго,ама да ходи и да мърмори и да дудне, сигурно и доста от нас ще се изнервят.
   Абслютно не оправдавам реакцията на Мария.И не само сега-и в ситуацията с Дана,и всеки един път , когато врещи и кипи.
   Обаче,защо чак сега,Поли?Защо не веднага,ако толкова си се изплашила, или след час време?Защо трябваше да влезе Милена,адвокатката,че да ти отвори очите?И тя нали,щото чистосърдечно и съчувствено разпитва  и разнищва случката.Опасна е Милена - влезе и за два дни разбуни кошера.Играч е.
    Аз пък за пръв път да харесам реакция на Ванчето-  ми тя може и така да ги усеща нещата,ама поне си отвори устата и каза,че не  е видяла,чула е,защото е била на вън.А Даянчето,милата ,като беше вътре и стана свидетел на случката,защо си мълчи ???И Петър? Айде,за него е ясно,той е толкова против Поли,че Мара и да я ошамари пак ще си мълчи.Но Дайчето???

# 760
  • Варна
Само аз ли видях, че Поли през цялото време на спора й с Мария държеше и размахваше вилица в дясната си ръка?

Само ти. Щото Поли държеше лъжица.

# 761
Не е добро утрото, дори след веселите коментари за секса над и под 40.Sad

Нагла и проста жена си е Мария. Кажи, че си прекалила, била си афектирана, извини се. Все едно е на ученически лагер далеч от родителите, в случая от семейството. Хубаво я пита Надя, дали знае правилата на играта.

Има тестове/екперименти при които, ако тръгнеш или размяташ дори макетен пластмасов нож, съзнанието отчита заплаха от хладно оръжие.
И преди писах Мария рендосваше ябълки, ножа беше встрани на масата, тя обикновено слага ръцете на Ф или сочи в лицето/гърдите на човек с пръст (в разговора с Мария, за пример), но тя взима ножа, извърта се и прави крачка към Поля. Дори мисля в някакъв секунден проблясък и хрумва да каже думите "вземи ножа и ми режи венита като съм виновна" за да замаже действието си.

Ваня не видяла, но чула, ама била сведетел на провокация, то пък какво толкова - Мария била Жената Мъж, няма лошо, тя е силна и борбена Rolling Eyes Че и крещи после в подкрена на "Давай Тонче!", която ѝ каза да се разкара, докато се прощава с Бабанката.
А Петър, който мелеше в помещението, когато се разигра случката - ни гък, ни дума. Мълчание и ехидна усмивка.

Милена с чудесен разбор за мижитурките този сезон. Супер, че се стегна и остана. Поне от нейната уста може да чуем две изречения, без да пръска и плиска.

На Надя, която принципно ми е безинтересна, след снощи и връчвам чека за 100 000 и да се свършва тази мъка. Даже ми се ще да опука Мара на Арената. Поне акъл има, очевидно и хладнокръвие.

# 762

Лъжица да е, няма да споря. Важното е, че я размахваше постоянно пред Мария.

# 763
На Ването, ако Мара “шгипращамвкъш’и” ѝ се набута така в лицето, подавайки нож, ще си глътне граматиката и ще загуби съзнание. Пък сега тръгнала да защитава, тя не била там само слушала и не станало кой знае какво. Изумително е тези хора колко  избирателно чуване и виждане имат.

А пък по отношение на това Поли дали е трябвало да каже по-рано моето обяснение е, че тя е сама, а за да се изпълчиш на такъв агресор и всички негови сподвижници, ти трябва морална подкрепа. Освен това на цялата ситуация имаше свидетели и те нищо не казаха отгоре на всичкото после го споделяш на масата и другите го обръщат на майтап. И започваш да се чудиш само аз ли видях и разбрах  какво стана? И в един момент се появява някой (Милена) казва ти, че не е било правилно и те побутва да се опълчиш. Това е класическа ситуация и не виждам нищо странно, долно, лицемерно и не знам си какво в случая от страна на Поли.
Неведнъж съм го казвала - не харесвам Поли, всъщност не харесвам даже никого от Фермата, но за разлика от хората вътре винаги съм се старала да бъда обективна и което си е така, си е така без значение колко не харесвам човека.

Така си е ама и Поли е дразнеща провокаторка и това си е така. Щом дразни всизки там явно има причина, въпреки че продукцията съзнателно не ни показва всичко за да създава интриги и дебати. Не понасям глезанки свикнали и държащи всички с перце да ги галят и да им викат "Да права си кралицо, кажи какво още искаш да направя за теб за да ти угодя". И това е единственото условие за да те хареса Поли. Не го ли правиш както на нея и е кеф се пуска в действие психонасилието - целта е да ти е гадно и да се чувстваш виновен, че си натъжил височайшата.

Скрит текст:
Разбира се че е агресия. Поли малко повече украси самата ситуация , но въпреки всичко не оправдавам Мара.
Заплахите че ще и навре главата в печката , и видиш ли ако нямало камери и били отвън ....какво щяла да направи.
Коментирали сте за тези които си мълчаха и дори се подхилваха....Ужас.
Марчето се изложи доста , с тези нервни изблици. И тя накъдето е духне вятъра , и защо само ходи или да се разправя с някой , или да шушука и коментира , само врещи и не изслушва. Заради нея и аз започнах да харесвам Надка....
Добре че поне косъма отпадна , това ми хареса най много от епизода.

За всеки малоумник е, ясно никой на никой и никога няма да навре главата в печката, а просто Мара така си се изразява като се е развихрила. Ама Полито що да не приплаче, че някой я заплашил да и навира главата в печката - па ако мине...

Преживяла го е първо, защото сама си е избрала насилника, второ - защото го е търпяла да я насилва, и трето - защото го е провокирала да я насилва. Аз също живея с насилник. Не съм си изпатила от него още, но съм прозряла що за стока е и много внимавам в картинката да не го предизвикам щото кел файда, че ще иде в затвора след като аз вече съм умрела или най-малкото без зъби. Всеки човек има слабо място където ако го удариш реагира бурно по неговия си начин. За да има мир трябва да се съобразяваме с особеностите на другия. Най-малкото защото ние също имаме своите и не обичаме да ни настъпват по мазола. Ами ако ти се падне синът ти да е насилник какво правиш? Ще продължаваш ли да го провокираш да вкара някое круше или ще го толерираш и ходиш на пръсти за да не го дразниш. И това не само за да не си го отнесеш, а просто от любов - защото не искаш любимите ти хора да се чувства зле. Моите деца и трите са истерични, а големия е огромен и ми се струва, че вече е станал по-силен и от баща си (който е МНОГО силен). Затова гледам все с добро, иначе гаранция ще има трупове.

психонасилието е в погледа и реакциите на Поли. Нищо не си схванала от написаното

За съжаление не съм никакъв трол - просто излагам другата гледна точка. От която вие не искате да погледнете поради ограниченост и щото така по-лесно. Но ако живеете с насилник ще сте пределно наясно с тия неща. Освен това не съм единствената тук, която подкрепя Мария и недолюбва Поли

# 764
  • London

Лъжица да е, няма да споря. Важното е, че я размахваше постоянно пред Мария.

Нали се шегуваш?

Общи условия

Активация на акаунт