Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 63 687
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 900
Категорично съм против агресията във всичките и форми на проява, още повече от жени!
Много, много грозно от страни, да не говорим да си потърпевшата страна в конфликта! Агресорите са с психически проблеми - категорична съм в това твърдение!

# 901
Така си е, и образът на Мара малко прекалено се демонизира, и от Поли всякаква вина се снема. А нито дяволът е толкоз черен, нито ангелът толкова бял.
Поли как посрещна разярената Мария в кухнята? Спокойно ли? Не - на въпроса на Мария "какво да правя" Поли реагира зле - "прави каквото щеш" . Е, какво ѝ трябва Още на Мара, та да избухне. Вика я да спасява положението с госта, което и Поли си призна, пък вместо да я котка со кротце, со благо, Поли го игра обидена.
Разкъсайте ме, ако искате, но малко се прекалява с очернянето на Мария. Тя не е хукнала да преследва някого да го тормози, ответна реакция на силно афектиран човек беше.
Не я защитавам, опитвам се да бъда обективна.
Не толерирам агресията, не защитавам насилници.

# 902
Браво на Милена, че отстреля Тоца Косъма. Неевклидовия триъгълник с три тъпи ъгъла "Сезонът е наш" окончателно е в историята.
За дуела тази седмица. Дано Поли е мотивирана достатъчно, за да се бори здраво да остане в играта. Аз лично имам съмнения до каква степен иска да продължава да си причинява това.

# 903
  • Вестерос
Много сте писали два дни 30 стр. Grinning Няма да мога да ви изчета.
Тъкмо гледам от вчера.
Искам да ви споделя, че съм в ступор как реагираха за Мария Ванчето и ко. За Ванчето това, че Мария е агресивна по принцип е извинение, че е хвърлила по Поли нож и т.н. Защо не се споменава как хвана Дана за ръката като някой насилник...
Много ме разочарова Ванчето, не я ща на финал. Остават ми Боби и Кустев за сега.

Разбрах от фб, че Милена спечелила Grinning Keф Косъмът е аривидерчиии

# 904
Какво смирение.. Милена се завърна и  по нейн си стил създаде смут във фермата. То не беше Даяна и Данчо, Поли и Мария, Стоян. Яко смях,  поне живнаха интригите наново и даде матриЯл за обсъждане.

# 905
Поли до ратайство и дуел не я забелязвах, с Ваня ми бяха напълно безлични. Обаче после Поли наистина се опита да е добър фермер, потърси диалог с хората, партито след дуела беше приятно и поканата към стопанина ми хареса също. Насреща й нищо не се промени, дори Данчо като помощник подчертано пред камерите се дистанцира и каза, че не му пука за нея. Няма приятелство стабилно с никого вътре, а Петър, Ваня и Мария откровено търсят вражда. Продукцията я неглижира. Без да ми е симпатична като характер, оценявам, че е възпитана и уравновесена. В ситуацията с Мария напълно съм на страната на Поли, а ако беше Дана или друга от жените в същата ситуация - пак бих ги подкрепила. Планът на Надя беше в моите очи логичен и печеливш, но Мария я саботира като фермер, а приятел очевидно толкова и е била.

# 906
  • Другата България
Така си е, и образът на Мара малко прекалено се демонизира, и от Поли всякаква вина се снема. А нито дяволът е толкоз черен, нито ангелът толкова бял.
Поли как посрещна разярената Мария в кухнята? Спокойно ли? Не - на въпроса на Мария "какво да правя" Поли реагира зле - "прави каквото щеш" . Е, какво ѝ трябва Още на Мара, та да избухне. Вика я да спасява положението с госта, което и Поли си призна, пък вместо да я котка со кротце, со благо, Поли го изигра обидена.
Разкъсайте ме, ако искате, но малко се прекалява с очернянето на Мария. Тя не е хукнала да преследва някого да го тормози, ответна реакция на силно афектиран човек беше.
Не я защитавам, опитвам се да бъда обективна.
Е как да я посрещне?
Защо почваш оттук, а не от масата още, когато Поли каза, че избира Мария да замести Ваня?
Спомняш ли си тогава - началото, каква беше реакцията на Мара, още тогава? Как се озъби, че я болели краката и искала да не се натоварва, цялото ѝ поведение? Поредната, която като чуе за ратайство и откача.
Е, как да я посрещне Поли? С духовата музика? Самото поведение на Мара при влизането в кухнята беше арогантно - поза делва и въпрос : "Шефке, какво да правя?". Не само "какво да правя", а с ироничното "Шефке".
За каквото и да я е викнала, Мара е ратай, и трябва да се отзове. Самото ѝ поведение предразполагаше за реакцията на Поли.
И аз се опитвам да съм обективна, изобщо не съм фен на Поли, но в случая дори и самата Мара си каза, че нарочно е предизвикала Поли. Това помниш ли го?
Как да се прекалява с очернянето на такъв човек? Тя целенасочено предизвика това, което стана само защото е станала ратай за два дни. Или за един. И то за помощ в кухнята, не за носене на камъни.

# 907
  • София
А аз питам що Поли изцяло обвини нея? След като и тя е също толкова виновна? За завръщането на правилата питам.

# 908
Не, Мери, Поли можеше да си викне за ратай Даяна и да си спести целия цирк. Но иска човек, който може да готви, нали? Ами, ще му се подмазваш, като затова го викаш, знаейки, че го болят краката и какъв кибритлия е.
Дипломация се нарича, Поли обаче не я владее.

# 909
  • Другата България
Не, Мери, Поли можеше да си викне за ратай Даяна и да си спести целия цирк. Но иска човек, който може да готви, нали? Ами, ще му се подмазваш, като затова го викаш, знаейки, че го болят краката и какъв кибритлия е.
Joy
Стига, това е несериозно.
Да се подмазва? И защо? Защото е "кибритлия"?
Не мисля, че ти би постъпила така в реала с някого, "познаваме се".
Като някой нещо го боли или сърби - да се лекува.
Това не са оправдания, за да се скатаваш заради каквото и да било. А не я боляха краката да работи с мъжете на строежа? Болят я да бели картофи.
Ако стигнем дотам шеф да се подмазва на подчинен, за да върви работата....пиши производството "бегало".

# 910
  • Вестерос
Дипломация се нарича, Поли обаче не я владее.
Tе са в игра с правила. Какво ти подмазване.. от какъв зор ще се съобразяват, че Мария е кибритлийка. Тя не е повече в играта от другите.

# 911
Не,Мери, не ме познаваш, аз съм свикнала да съм изключително вежлива, работата ми го изисква. Какво си мисля и колко ми кипи кръвта, няма значение. Имам ли полза да съм вежлива, вежлива съм, колкото и да ме нервира някой. Дана би ми нарекла лицемерка, ами, да, налага се. Simple Smile

Тиф, игра с правила, но с хора, не с роботи.

# 912
  • Вестерос
Именно, защо ще се подмазва на някой? Нея избира, толкова. Така е преценила, защо, защото така. Тя е фермер.  Ако тръгнем да се съобразяваме, че някой щял по-агресивно да реагира и затова да му се подмазваме, ами те агресорите ще си живуркат.

Да и Поли преувеличава малко. Но Мария не реагира ок. Сто пъти показаха видеото, хвърли го. Ама им вика на другите, не е хвърлила, айде бе ..
Но Мария толкова ѝ е акъла ще ходи да се обяснява на Поли каква дребна душа била и накрая с такъв агресивен тон пак тип закана. Тази жена НЕ знае да общува.

# 913
  • Другата България
Не,Мери, не ме познаваш, аз съм свикнала да съм изключително вежлива, работата ми го изисква. Какво си мисля и колко ми кипи кръвта, няма значение. Имам ли полза да съм вежлива, вежлива съм, колкото и да ме нервира някой. Дана би ми нарекла лицемерка, ами, да, налага се. Simple Smile

Тиф, игра с правила, но с хора, не с роботи.
Не, не съм съгласна.
Няма как да се подмазвам на подчинен, дори и на колега, още повече, че получава наравно с мен това, което получава, за да си свърши работата някъде, където както казва Тиф има правила.
Както в едно производство, така и тук - ако не ти харесват правилата, напускаш.
Ама хем да седиш, хем да ти върви надника, хем да си аху-иху с мъжете на строежа, а в кухнята да си "болен" - не става. Реакцията на Поли относно това си беше съвсем на място.

# 914
  • Вестерос
И Мария  пак сметка от Надя търси защо е искала да я прати на арената, тази жена е просто WorriedRolling EyesRolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт