Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 64 311
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 1 065
Боби, засега, не е моят човек. Докато не слезе от скелето и не покаже, че е в игра, а не на строителен обект.
Добряк е, спор няма, носи на шеги. Но! Едното бомбастично разкритие, за мен не е достатъчно, да го изпрати на финал.
Колегите му във фермата са се втурнали през глава, да влизат в роли, да са интересни. Ножове хвърчат, любовни драми се разиграват, списъци се премятат, масажи се правят... Даже Стоенич влезе два - три пъти в кадър. Така че, Боби, имаш време и потенциал да влезеш в играта.
Моята класация за мъже, на този етап, е - Анго, Кустев, Боби, Митака.
От жените в този ред - Поли, Мария, Ваня, искам да отпаднат.
Надя, Милена, Дая, са жените, на които симпатизирам. Първите две не ми харесват като личности, но като играчи са добри. За Дая е обратното, доста положителни качества виждам в нея, които тя не разви, покрай фокусите на Данчо.
Вчерашната игра показа, че няма непобедима жена. Уж, най - силна Мара, а първа падна. Играта е късмет, шанс и 50 % резултат от играта на участника.

# 1 066
А мъжът на Мария къде е писал-във фейса ли?

# 1 067
Който го е страх от мечки не ходи в гората. Това е последното ми изказване по въпроса Поли -Мара , защото много странно някой се опитват да изкарат становището (на тези които го поддържаме) че едва ли не е за насилието срещу жени и обявяване на жертвата за виновник.
Първо винаги поддържам жените , заради всеобщото женомразко отношение което е населено у нас и го ненавиждам. Още повече, се дразня когато е поддържано от жени. За това и изборът на Поли за дуелист жена - ме настрои срещу нея (а беше почнала да ми харесва с фермерството си)Т.е за мен Поли е от тези жени, които да се харесат на някой мъж (имала приказка с Петър?????Scream) хвърли веднага в огъня друга жена.Вярно е че е игра, но въпросът е принципен, и другите до този момент момичета там спазваха правилото да се пазят.
Второ, ако тръгна да дразня и нападам словесно някой с обвинения - то си давам сметка, че може да ескалира и съм готова да си водя битката до край (както съм кинта и малко и 45 кила мокра) , никакви Марийки не смеят да ми се зъбят, защото оказвам отпор сериозен, а не ходя да се оплаквам на класната .Или за да се правя на жертва. Което ми е много неприятна и долна стратегия. Като съм много отворена или ще си нося последствията, или ако нямам смелост ще си свивам ушите.Против физически разправи съм , и битката там беше чисто словесна, да и беше отвърнала , да я затапи , не да ходи да реве.
Агресията на Ангел /Ваня не я оправдавам - нито Ваня беше провокирала словесно Ангел, Нито Асен -Петър , за да се сравняват ситуациите.
Дая много ми хареса след оплакването на Даю , как горкия седял на сухо. Един куп патки , биха му се заУмилквали и го съжалили за Ужасната Студена ЖИна , а тя си му рекна - че вина има и той и ако мисли , че няма, просто не я е открил.

# 1 068
  • при късмета
А колко от близките на Мария са във ФБ и кой точно е мъжа ѝ? Аз уж попреглеждам коментарите, но не разбрах кой ѝ е мъж, да не говорим за други близки. Вчера имаше тук дадени цитати, явно от там, ми и за него не може да ми направят добро впечатление неграмотни и неаргументирани драсканици. Но пък там не съм ги засекла, че да видя целите диалози.
А иначе, съм на мнение, че на агресия и простащина трябва да се реагира. Защото иначе агресорите стават все по-агресивни, защото си мислят, че надделяват като няма  реакция, а простаците мислят, че тяхното е норма и става така, че го налагат като такава, което също не е добре.
На Мария м/у другото знае ли се колко са големи децата. Надали са се включили във ФБ, но все пак до тях по някакъв начин достигат коментари за майка им. Ако са достатъчно големи, че да ги осмислят, ще се чувстват много зле. но пък никой друг не е виновен, освен майка им. Затваря се много кофти кръг. Как после да не ти е жал за децата на този или онзи участник?

# 1 069
  • London
А колко от близките на Мария са във ФБ и кой точно е мъжа ѝ? Аз уж попреглеждам коментарите, но не разбрах кой ѝ е мъж, да не говорим за други близки. Вчера имаше тук дадени цитати, явно от там, ми и за него не може да ми направят добро впечатление неграмотни и неаргументирани драсканици. Но пък там не съм ги засекла, че да видя целите диалози.
А иначе, съм на мнение, че на агресия и простащина трябва да се реагира. Защото иначе агресорите стават все по-агресивни, защото си мислят, че надделяват като няма  реакция, а простаците мислят, че тяхното е норма и става така, че го налагат като такава, което също не е добре.
На Мария м/у другото знае ли се колко са големи децата. Надали са се включили във ФБ, но все пак до тях по някакъв начин достигат коментари за майка им. Ако са достатъчно големи, че да ги осмислят, ще се чувстват много зле. но пък никой друг не е виновен, освен майка им. Затваря се много кофти кръг. Как после да не ти е жал за децата на този или онзи участник?

Мако, аз засякох само мъжа с някакъв коментар под на нормално коментиращи, че Мария гитвила по-добре от тях и тн. Някакви безмерни тъпотии и накъсани включвания като на пиян под различни постове за агресията й. Общо взето почти не е имало размяна на реплики с него. Аз поне не съм видяла..... аз лично му писах, че за мен е глупаво да идеш в състезание за едни пари, да си почти сигурен финалист със физически дадености заради слабата конкуренция в тази насока и да си посипеш пепел с подобно поведение и да си загубиш шанса за голямата награда. Не го считам за избухване, не го считам за нещо лошо, а за нормален диалог. Не съм и видяла нещо което да наподобява поведението на Мария, но...... тук всичко очаквам да прочета от няколко профила ей така за да има провокация, уж гледам да прескачам, но уви не винаги...., а трябва.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 15:13 от Не се сърди, човече

# 1 070
  • Велико Търново
Ще стане като миналата година, за едната няма да има кой знае какъв вот. Много се изкефих как Маргарита си го получи с вота.
То май така стана и с Виолета в трети сезон. Доколкото си спомням - загуби точно след зрителския вот. Или се бъркам?

Стори ми, че Милена мернах в ратайски дрехи. Ама то от толкова нескопосан монтаж май не се разбра кой е на мястото на Поли.
Точно така. Даже го излъчиха преди избора за първи дуелист, а хронологично не би трябвало да е така. Аз също се изненадах, че Поли готви ориз, но при толкова объркана хронология на излъчване как да се ориентира човек кое след кое е. Калоян пък как го сипваше - както сипват на затворници оная гадната каша по филмите Satisfied

Все още Боби ми е фаворит на мен. Нищо че по-малко го дават и не са му "развили" образа докрай. За останалите трима просто си мисля, че ще с ате, без да горя от такова желание - Петър, Надя и Мария. Кустев и Ангел също може да са.

# 1 071
Фаворитите ми са :
1.Милена - умна, напориста, дейна, семейна дама!
2. Боби - работлив и мълчалив!
3. Ваня - просто ми е симпатична, по женски, влюбена в неподходящия човек!

# 1 072
И аз смятам,че имаше агресия и не извинявам постъпката на Мария,но според мен Милена още с влизането си създаде интриги и то съвсем умишлено (разделяй и владей)
Ако не беше разговора и с Поли,тя нямаше да събере смелост и да говори с продукцията.Ако Милена не беше посъветвала Даяна,то Даяна нямаше да се отдръпне от Данчо.
И на финала Милена стои от страни,ни лук яла,ни лук мирисала.
Определено я предпочитам пред Антония,но поведението и е отвратително

# 1 073
Погледнах във фейса и както очаквах, отношението на съпруга е същото каруцарско, като на Мара  плюс бонус плачевна неграмотност! Какви са тези обвинения, че някой си бил хранил роднините? Поглеждаш за какво става въпрос, имаш възможност и си изказваш мнението, получаваш, като отговор неандерталско отношение и си принуден да паднеш на нивото на същия, за да те разбере. 99% от зрителите са възмутени от поведението на Мария, така че хейт се очаква и е нормално. С тази разлика, че изразяваш мнение /грубо или не/, но не вадиш ножове и не дишаш в лицето на отсрещния.

# 1 074
  • при късмета
Ще стане като миналата година, за едната няма да има кой знае какъв вот. Много се изкефих как Маргарита си го получи с вота.
То май така стана и с Виолета в трети сезон. Доколкото си спомням - загуби точно след зрителския вот. Или се бъркам?
Ясно е, че на зрителския вот един ще надделее над друг. Но миналата година Маргарита имаше 4% от него или нещо такова, толкова малко гласове не е имал нито един финалист, от всички сезони, които съм гледала. Даже напротив, повечето пъти се различават с не повече от 10-20 десети. Затова казах, че се изкефих, защото Маргарита хем отиде на финал без битка, хем много си беше повярвала, хем се излагаше до без край. Изобщо не го очаквах от детска учителка

# 1 075
  • Велико Търново
А в коя сцена Данчо говори, че са съквартиранти? Изпуснала съм го и искам да го изгледам.
Има го като отделно видео в сайта им - https://fermata.btv.bg/videos/kakvi-sa-otnoshenijata-na-jordan-i … odenicata-mu.html

И само да отбележа, че не заради направеното "бомбастично разкритие" съм за Боби победител. А и изобщо не изпитвам необходимост да има някакви интриги около победителя, хвърляния на хладни оръжия и драми, най-малко пък любовни. За мен все още най-достойният победител от всички сезони е Стойно. Мисля, че това е достатъчно красноречиво.

Edit: Разбира се, че Райно е името. Вероятно съм го сбъркала заради "най-доСТОЙНия" Grinning

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 12:11 от DamaPika

# 1 076
  • London
На финала обаче вече знаеше, че няма да има вот за нея. Някак примиренчески хах, а и самия Краси и Сами сякаш се бяха предали без бой.  Беше им направо неудобно да се борят срещу жена. Ще ги видим тази година.....

# 1 077
  • Mediterraneo
Гледах Дана в Преди обед. Ами много кухичко, милото!
Данке, чети малко книги! Много за умна и прозорлива се мислиш, ама две думи на кръст трудно връзваш!

# 1 078
Гледам промото и съвсем се обърках. Кое е предаването? Фермата или Брадъра? Там имаха мисии, в които познаваха, кое твърдение за кого е.
Явно за да си фермер е задължително, да те съблекат по бански и да напишат нещо гадно на тялото ти! Видях Боби с надпис ''Циганин'' на гърба, на Митака беше написано - ''Лош баща и тъпак", Пешо - ''Боклук'' и ''Егоист".
Кому е нужно това унижение и гавра???

# 1 079
Събитията последно време доста ме отблъскват и напрягат. Повечето участници си показаха истинската същност и се оказахс доста дребни душици. Разочарована съм. Надделява простотията над интелигентността. В този ред на мисли, Милена колкото и да е дразнеща на моменти, тя превъзхожда повечето от участниците по интелект и се радвам, че се върна.

Мария е представителна извадка на простоватия първосигнален българин, който заради липсата на речник, аргументи и мисъл, налита на агресия. И да, поведението й спрямо Поли си беше агресивно и премина границата на обикновения скандал. Първо започна да й крещи и се приближи много близо до нея с агресивна поза и тон. Думите на Поли след това бяха за да се защити и да отвърне по някакъв начин, след което Мария отиде с ножа до нея. Но това, което в следващите епизоди се повтаря, е само финалната част, в която се карат и Мария хвърля ножа. За мен, границата беше премината още с приближаването на Мария. Това беше провокация. Още, когато излъчиха епизода бях потресена, че продукцията не взе отношение, нито някой от участниците обърна внимание. Хората вътре подкрепят агресията, дори се възхищават на Мария и я смятат за силна жена, само защото е мъжкарана и крещи постоянно. Тотално сбъркана ценностна система е това.

Фаворит за победа засега ми е Кустев, но съм разочарована, че подкрепя Мария. Ангел също е симпатяга, макар и на моменти да прекалява с някои неща. От жените фаворит ми е Дая. Симпатизирам и на Поли и Милена. Не са идеални, но на фона на останалите, са по-приятни.

Относно какъв тип човек трябва да победи, абсолютно не смятям, че задължително трябва да победи човек от село, на когото този вид занимания са му ежедневие. Фермата е многокомпонентно предаване и от значение е цялостното поведение, умения и надграждане на себе си, а не само кой колко може да работи и да прави кисело мляко. Затова и интересен е, например, победител от градски тип, който е надградил себе си, научил е много неща и се е постарал. В този смисъл се учудвам, че толкова малко хора сте гласували за Даяна. От началото тя не е спряла да участва в строителните дейности и показва интерес към всички, непознати за нея занимания. Отделно, показва добра физика и хъс. Според мен, на дуел ще бъде много силна.

Общи условия

Активация на акаунт