Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 64 315
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 1 110
  • при късмета
Уважение и дипломация с/у възпитан и интелигентен човек. С/у агресора, само и единствено насрещна агресия има ефект или най-малкото да му покажеш, че не те е страх. Няма друг адекватен начин на действие, иначе вече го казах, си мисли, че е надделял и продължава в същия дух.
Разбрах, да, явно на повечето хора не им се налага да се съобразяват с никого.
Ами, аз се съобразявам, иначе ще... бъда безцеремонна като Мария... Simple Smile
На всекиго се е налагало да се съобразява в една или друга ситуация. Но когато отношенията са лични, а не служебни примерно, където съобразяването е задължително, не бива да се ръководи от същия принцип. Ако на работа ти се налага да си с хора,които не си избирал, то в личния живот избираш обкръжението си.
За Петър и Калоян, определението "младежи" нещо не ми се връзва.
Ако Дана наистина се е включила в темата ще се радвам, добре дошла и от мен. И към нея имах критики, но като върнаха четворката предпочитах тя да остане и съжалявам, че не се получи.

# 1 111
Тук отношенията са по-скоро служебни. И Поли имаше избор с кого да работи в случая. Или не?
Аз Не бих работила с Мария, ако имам избор да работя с нормален човек.

# 1 112
  • London
А, защо акцентирате на Поли? За мен лично е без значение Поли, Даяна, Дана, Ваня или някой друг е бил от ляво. В случая само Мария имаше агресивно поведение.....обаче понеже Поли е много неприятна за някои хора се почва нейното обсъждане, а в случая тя не направи нищо интересно което да заслужава дискусия.

# 1 113
Това къде го прочете, Кат? Я опитай пак.
Аз на мястото на Поли не бих си причинила ратай Мария, щом имам избор да Не е тя.

# 1 114
  • Вестерос
А, защо акцентирате на Поли? За мен лично е без значение Поли, Даяна, Дана, Ваня или някой друг е бил от ляво. В случая само Мария имаше агресивно поведение.....обаче понеже Поли е много неприятна за някои хора се почва нейното обсъждане, а в случая тя не направи нищо интересно което да заслужава дискусия.
Ето това е разковничето!
.....

Не би си го причинила защо? Защото е с някакви болежки ли, защото е агресор и да не ти агресира ли?
Защо трябва да се пази Мария? Нали е игра, всеки срещу всеки. Определено не са служебни отношенията в тази игра.

# 1 115
На мен ми е интересно Дана да се включи, защото добре помним как й налетя и на нея Мария, сбута ли я, дръпна ли я....имаше нещо.
Хвана я за ръката хипер грубо, тя ѝ каза не ме пипай или нещо от сорта.. Аз очаквах там да има нещо от страна на продукция, ама Ц!

Правела се на умна, Аврора, оо плиййззз. Rolling Eyes Някой път не знам как ги измисляте само и само да не паднете по гръб.

Или гледай не избирателно или не оспорвай. Сцената я има на запис , когато Мария я попита да беля ли още картофи , вместо адекватен отговор - да още 1, два , триста и върна с въпрос - ама наистина ли не знаеш .Преди това на въпроса - къде са картофите - коментара на Поли- как пък не разбрала къде са от толкова време е вкухнята. Така , че хайде моля ви се да не ми я представяте като хрисимо добро същество към което някаква агресорка скача, защото си имаме очи и уши и гледаме какво става и какъв тънък дразнител е с подмятания.
А Милена си е един такъв лешояд който надушва веднага слабите и започва да кръжи около тях. В много отношения я харесвам , но и в много ме дразни . Май ми идват на кантар с Надка

# 1 116
  • London
Какво значение има причинила или не си е ратай Мария? Това са някакви маловажни неща, важното само е че поведението на Мария е за санкция без значение Поли, Моли или Голи е насреща. Това хората осъждат, защо е нужно да залитаме в някакви странни посоки, които са ирелевантни.....

Аурора, значи 99% от зрителите гледат избирателно, а ти и още 1% гледащи него правят. Аз когато виждам, че голяма група хора мислят различно се чуквам по главата дали съм права.....замислям се, защото мнозинството винаги е право. Но явно не всеки мисли като мен.

# 1 117
Аз мразя простотията и бих стояла далеч от хора като Марето, особено Когато имам избор.
Не са маловажни тези неща, никак не са.

# 1 118
Ако Поли беше подходила на пръсти с Мария, щяха пък да я обявят за подмазвачка и “лицемерна”. Тогава щеше Мара да й лепне прякор като на Стоян или за друго да я подкара. В нея седмица Поли беше фермер, а Мара беше саботьор. Само че сега й ври кръвта, а тогава весело й беше.

# 1 119
И аз бих избягвала Мария,не от страх,а защото предпочитам да няма контакт с хора като нея.И реалния живот го правя.Аз лично коментирам Поли и обръщам толкова внимание и на нейните думи и реакции именно защото не я харесвам.
    Едни я харесват,други не.
  Дана,добре дошла и от мен!

# 1 120
  • при късмета
Аз мразя простотията и бих стояла далеч от хора като Марето, особено Когато имам избор.
Не са маловажни тези неща, никак не са.
Стоиш далеч, ако можеш. В случая - затворени са във фермата, няма как да стоиш далеч от когото и да е, т.е. избор нямат, макар и за мен отношенията им да не се доближават до служебни. Да, можеш да споделяш повече с когото искаш, може така да поемаш задачи, че да работиш с когото искаш с малки изключения, но когато си фермер, не можеш. Трябва да имаш контакт с всеки, независимо дали е ратай или трябва да му разпределиш задача или трябва за помощник на някого да го сложиш. И защо Мария да е привилегирована, да не отиде заместник на ратая? Сложили са я, изпълнява си задълженията, толкоз. Защото и Поли като фермер, можеше само да възложи задачата на ратая, защото е готвене и изобщо да не си прави труда да помага, нали? Отиде и тя да готви, защото беше отправила лична покана към Андрей

# 1 121
Липсва ми мотото от предишните сезони: "Думата на фермер на седмицата, е закон!"

# 1 122
Имаше ли избор Поли кого да избере за ратай? Имаше.
Ако трябва да работя с простак, защото имам нужда от него, ще се отнасям към него възможно най-мило, да. И да се опитва да ме провокира, както Мара в случая, ще продължа "милата линия" . И само ще спечеля от това.
 Пък нека ме нарекат лицемер.

# 1 123
  • London
Тя и Мария имаше избор как да се държи.....

Ензим, ти не си Поли, не знам защо постоянно казваш как би реагирала?! Поли не е наранила никой, може да е всякаква, може да не е реагирала като по учебник според твоите представи, но по никакъв начин не е навредила на някой. Тоест не заслужава отношението което получи от Мария. Оттам насетне какво точно се опитваш да кажеш и защо и с каква цел за мен наистина е непонятно.....

# 1 124
Поли е дразнител и това е факт. Аз и се дразня, че съм зрител, какво остава за колегите и вътре.
Не може един месец да спиш, да се гримираш и да си абсолютно безполезен. Единственото и усилие беше да пее химна. Аз не я видях да работи, да помага на другите. Имаше една сцена, когато избраха Милена за дуелист. Тогава Милена помоли да бъде освободена от ратайски задължения, за да може да се подготви за дуела. Косъма и Поли реагираха най - бурно, как това било несправедливо и т.н... И тогава ми хареса Калоян като им каза, че те имат най - малко право да оспорват това.
''Освен да спите, да си миете косите и да правите кафета, какво друго сте свършили?'' - нещо такова им каза Калоян.
После видяхме реакцията на Поли, когато я избраха за дуелист. На късмет спечели на Арената. Управлението и като фермер е нулево, добре че беше Данчо.
Та никак не е бяла и добра Поли и аз ще се радвам да отпадне в събота.
Това обаче не оневинява Мара по никакъв начин. Дразнители винаги има. Къде умишлено, къде не, все ще се намери някой да те провокира. Е, трябва ли веднага да скачаме на бой? Нали умението да мислим ни отличава от животните? Ами, ако всеки път, когато някой ме провокира, грабна ножа и тръгна напред? Какво би станало? Агресията ни залива отвсякъде. Бият лекари, бият учители, деца и съученици се бият. А, колко жени загинаха от домашно насилие!
Затова Мара не може и не бива да бъде оправдавана, по никакъв начин.Още повече, че тя е майка и възпитава деца. За мен, правилно е да се извини на Поли, вместо да да я стряска в тъмното. Дано да си вземе поука и тази грешка да е урок, от който да се поучи!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 13:51 от Dorina_10

Общи условия

Активация на акаунт