Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 64 322
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 1 125
Казвам, че Поли сама си го нахендри, като избра да работи с разярен бик.
Защото е тъпа. Иначе нямам нищо против нея, изключително безинтересен участник.

# 1 126
Така, мен ако някой ми заразмахва нож, което се е случвало, веднага съм в готовност да отвърна на удара.
Няма да стоя и да гледам дали някаква кукувица ще ме заколи или ще ме пощади.
Дядо, лека му пръст, като го хвана старческата деменция, ни е гонил с нож из къщи мен и майка. Майка се беше въоражила с дъската за рязане за всеки случай. Добре, че не се наложи да я ползва, но...в ситуацията с Мария, малко да беше забавила мятането на ножа във въздуха и можеше да изяде една дъска по кратуната. Пък после да реве и да се обяснява, че не искала да ме коли, а да й помогна да си пререже вените.

Сериозно ли мислиш, че Мария е потенциален убиец и винаги като държи нож трябва да се пази човек? Ако е така, значи си много лош познавач на човешката природа. И причината не е, че деметиралия ти дядо те е гонил с нож.

# 1 127
  • при късмета
Казвам, че Поли сама си го нахендри, като избра да работи с разярен бик.
Защото е тъпа. Иначе нямам нищо против нея, изключително безинтересен участник.
Мария се разяри като я избра за ратай за ден и половина. Преди това се държеше нормално и даже е имала реплики, че не се сърди на никой и за ратай да я пратят, което повтори и тази седмица на Надка. Преди това нямаше индикации, че ще се държи като разярен бик и това започна с избора ѝ за ратай, а не е започнало със сцената в кухнята. Поли, нямаше как да знае, че нечленоразделното така ще изпростее, както и нямаше как да знае какъв скандал Мара има намерение да ѝ спретва, защото не беше казано на нея. А и дори да е знаела какво ще последва, то само показва, че изобщо няма да се поддаде на манипулации. Изобщо не защитавам Поли, защото въпреки, че като фермер беше горе долу успешна, няма как да забравиш, че повече от месец преди това грам работа не пипна вътре и продължавам да смятам, че е от безполезните играчи

# 1 128
Уважение и дипломация с/у възпитан и интелигентен човек. С/у агресора, само и единствено насрещна агресия има ефект или най-малкото да му покажеш, че не те е страх. Няма друг адекватен начин на действие, иначе вече го казах, си мисли, че е надделял и продължава в същия дух.
Разбрах, да, явно на повечето хора не им се налага да се съобразяват с никого.
Ами, аз се съобразявам, иначе ще... бъда безцеремонна като Мария... Simple Smile
На всекиго се е налагало да се съобразява в една или друга ситуация. Но когато отношенията са лични, а не служебни примерно, където съобразяването е задължително, не бива да се ръководи от същия принцип. Ако на работа ти се налага да си с хора,които не си избирал, то в личния живот избираш обкръжението си.
За Петър и Калоян, определението "младежи" нещо не ми се връзва.
Ако Дана наистина се е включила в темата ще се радвам, добре дошла и от мен. И към нея имах критики, но като върнаха четворката предпочитах тя да остане и съжалявам, че не се получи.

Абсолютно съм съгласна с всичко казано! Човек може да се държи дипломатично, ако насреща му стои интелигентен човек, който осъзнава и разбира, че понякога може да има несходства в характерите/разбиранията/мненията и това е ОК. За мен Мария дори не знае какво значи "дипломация", тя си може само с рогата напред и досега това се е приемало от обкръжението й явно. За мен е жалко такъв топ поведение да не се наказва, а камо ли да се подкрепя. Знаете ли колко деца гледат тези предавания? Утре по новините като излъчат поредната новина за насилие между деца да не се чудите от къде черпят идеи.

# 1 129
Гледам промото и съвсем се обърках. Кое е предаването? Фермата или Брадъра? Там имаха мисии, в които познаваха, кое твърдение за кого е.
Явно за да си фермер е задължително, да те съблекат по бански и да напишат нещо гадно на тялото ти! Видях Боби с надпис ''Циганин'' на гърба, на Митака беше написано - ''Лош баща и тъпак", Пешо - ''Боклук'' и ''Егоист".
Кому е нужно това унижение и гавра???

Не знам какво и защо точно правят - предполагам ще разберем довечера, но четейки коментарите тук (и коментирайки самия аз) си мисля, че на нас, зрителите е изключително нужно да ги видим в такава светлина - разголени и уязвими . Нужно ни е да си припомним, че всеки един от тях е човешко същество със собствени чувства и мисли, страхове и надежди, слабости и силни страни, преживявания и опит. Предполагам и на тях самите им е нужно. Взирайки се в "играча", често не виждаме "човека" отвъд тази му роля. Всеки е раним и има своите белези и рани. Никой не е безгрешен или съвършен.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 13:52 от NessunDorma

# 1 130
Ей, сега нахраних сочно мъжа на Мара. Същия див селянин. Мара ''гитвила'' както нашите мъже можели само да мечтаят. Диалекта и правописа на Марино ниво. Плашещо е наистина какви люде ражда тоя Ямбол. ААА и той се казва ДИНКО.....Stuck Out Tongue Closed Eyes

Епа да - кръстен е на оня Динко свинската опашката Laughing

# 1 131
Ма Ко, помисли малко, преди да пишеш наизуст, де. Мислиш, че за толкова седмици Поли не е видяла какво представляват скандалите с участието на Мария? Не помниш ли, че Поли трябваше да раздава правосъдие между Надя и Мара в началото на мандата си? Не е видяла каква е Мара, като някой я нервира, айде, моля те...
Но, както и да е. Не казвам, че някой заслужава отношението на Мария, в никакъв случай не твърдя такова нещо. Но можеше да се избегне този цирк, ама откъде толкова акъл у Поли за такива сложни сметки... много сложни.  Trollface

# 1 132
Като огромен минус отчитам липсата на старите правила във Фермата. Не е въпрос на свобода изродена в слободия, това е шоу, в което 5 години Правилата го правят интересно и желаещите за участие са влизали за да играят по тях. С труден каст превърнали ги в първи експериментатори се провалиха и в движение се наложи връщането на каруцата в пътя. Вината не е само на участниците, вината в голямата си част е на Продукцията.

На масата бяха Дая, Мария и Надя, когато трябваше да се избере заместник. Продължавам да мисля, че Поля избра Мария, защото я чувстваше по-близка от другите две и абсолютно не очакваше подобен отпор.
Само, че в главата на Мара се завъртя мисълта как "тъпата, скучна, подигравана" Поля ще я командва - нея готината бойна Жена, вместо да си вее шортите край Кустев. Иначе казано симпатиите не са били взаимни и Хубавенска мнооого се е объркала. Wink

Полина, когото и да избере от Ваня и Мария все ще е лично, а после ще чуем техните коментари: "Знаех си! Нали ви казах!" Smiley
Дуела ще е скучен и мисля от страна на Поли маркиран, колкото да приключи по-бързо участието си. На предния дуел каза, че роднините ѝ се притеснявали и не били съгласни с участието ѝ. Та така, влязла е с надеждата за добро представяне, реклама и след някоя седмица достойно напускане. Уви, никой не знае как ще протече "стратегията" му.
(Миналата години го постигна Саня, за мен с позитиви и достойно участие. Дори заради факта, че при подобна агресивна драма, тя първа скочи да защитава Бети)

Момичета, темата допреди ножа беше много свежа. Аз от миналата година следя предаването и пиша, но тази ми беше супер приятно, че се включиха потребителки с жестоко чувство за хумор. Kissing Face Smiley В шоутата се карат и бият, а след краят им гледаме снимки с прегръдки, отрупани маси и весели събирания. Дано и тук запазим виртуалните усмивки и добър тон.Hands V

# 1 133
Гледам промото и съвсем се обърках. Кое е предаването? Фермата или Брадъра? Там имаха мисии, в които познаваха, кое твърдение за кого е.
Явно за да си фермер е задължително, да те съблекат по бански и да напишат нещо гадно на тялото ти! Видях Боби с надпис ''Циганин'' на гърба, на Митака беше написано - ''Лош баща и тъпак", Пешо - ''Боклук'' и ''Егоист".
Кому е нужно това унижение и гавра???

Не знам какво и защо точно правят - предполагам ще разберем довечера, но четейки коментарите тук (и коментирайки самия аз) си мисля, че на нас, зрителите е изключително нужно да ги видим в такава светлина - разголени и уязвими . Нужно ни е да си припомним, че всеки един от тях е човешко същество със собствени чувства и мисли, страхове и надежди, слабости и силни страни, преживявания и опит. Предполагам и на тях самите им е нужно. Взирайки се в "играча", често не виждаме "човека" отвъд тази му роля. Всеки е раним и има своите белези и рани. Никой не е безгрешен или съвършен.
Абсолютно не съм съгласна! Не ми е нужно да виждам никой, разголен и уязвим. По - важно ми е да гледам качествени дуели на Арената. По - интересно ми е да виждам стари обичаи и практики от едно време.

„Фермата“ по bTV е предаване, което мотивира зрителите да се завърнат към корените си и си припомнят какви са истински ценните неща в живота – семейството, родната памет, живот по-близък до природата.
„Фермата“ залага на градивното, на българската история и традиции, както и на любовта към земята и занаятите. Позитивният и опознаващият българското дух на предаването превърна шоуто в хит сред зрителите и го открои като единствения ТВ риалити формат с позитивно послание и мисия''.

Това ли е позитивното, това ли е връщането към миналото - да те съблекат по бански и да ''залепят етикети'' по тялото ти? Аз не знам в миналото да е имало такъв обичай във фермите! Не знам и за шест степенно меню, включващо суши и авокадо, не съм чула и за уасаби сос и пури, да са употребявали старите българи.
За мен това е Биг Брадър, предрешен като Фермата!
Продуцентите, виждам, че все ви тегли към другия формат. Въртите, сучете и все натам вървите. Затова ви давам идея, на година, направете Вип Фермата! Ще ми е интересно да гледам Петя Буюклиева и Къци Вапцаров( примерно), като ратаи!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 14:30 от Dorina_10

# 1 134
  • при късмета
Ма Ко, помисли малко, преди да пишеш наизуст, де. Мислиш, че за толкова седмици Поли не е видяла какво представляват скандалите с участието на Мария? Не помниш ли, че Поли трябваше да раздава правосъдие между Надя и Мара в началото на мандата си? Не е видяла каква е Мара, като някой я нервира, айде, моля те...
Но, както и да е. Не казвам, че някой заслужава отношението на Мария, в никакъв случай не твърдя такова нещо. Но можеше да се избегне този цирк, ама откъде толкова акъл у Поли за такива сложни сметки... много сложни.  Trollface
Смяташ, че само ти в темата си способна да мислиш ли?

# 1 135
Не, просто аргументите ти куцат в момента.

# 1 136
Аз не мисля, че Поли не е работела изобщо, а само се е гримирала. Просто не са я излъчвали много, защото дълго време беше в сянка и малко аутсайдер. Другите й се дразнеха, че се гримира твърде дълго време и оттам тръгна хейта. Основателите на движението "Анти Поли" - Антония, Петър и Калоян започнаха да я хейтват, защото уж била безполезна, но Антония и Жанета, лежейки на тревата и показвайки си бедрата и дупетата с вирнати крака, бяха много полезни явно. Аз все още не мога да си обясня всеобщия хейт срещу Поли. Тя никого не е засегнала на лична основа. Фермерството й беше добро, но пак я оплюха. Избра Ваня за дуелист и голям проблем се оказа. Ако беше избрала Петър, пак щяха да я плюят, че го е избрала за да му отмъсти. Просто каквото и да направи Поли, те скачат срещу нея.

Относно това, че избра Мария за ратай, тя го направи, защото искаше силна подкрепа в кухнята за да приготвят вечерята за стопанина. Но Мария е доста глупава и си мисли, че всеки с действията си иска да я прецака, и веднага скочи. А трябваше да бъде поласкана, че Поли я смята за добра домакиня и я вика в кухнята, защото от километър си личеше, че Поли наистина, съвсем искрено, искаше да приготви вкусна вечеря за всички, да посрещнат стопанина подобаващо и да стане малко по-позитивна обстановката. Но простакът винаги изхожда от себе си и начинът си на мислене, когато преценява поведението на отсрещния. Wink

Относно Данчо и Дая, вече ми е жал за нея. Толкова е хлътнала милата, а Данчо е изпечен женкар и я омайва със сладки приказки. И непрекъснато натъртва, че женско внимание не му липсва. Но разговорът за годеницата му вече преля чашата. Унижи нея и семейството й в национален ефир, само за да омае Даяна, че уж нещата между тях не вървят.

# 1 137
# 1 138
Гледам и аз гаджето на Дая и съм съгласна с някои от вас, които писаха, че би си подхождала с Петър. Странно, че нямаше такъв развой.

# 1 139
  • при късмета
Не, просто аргументите ти куцат в момента.
Това е само според теб, а не по дифолт, наясно си нали? И ти не даде аргументи защо трябва да стъпват на пръсти на Мария. Всички ли трябва да го правят, като са я видели как реагира, защото всички са, сакън тя да не извади някоя реакция? Защо? Това означава да се съобразяват с една агресивна простакеса и тя в крайна сметка да постига своето именно с агресия и простащина. Това ли е редното според теб, защото, ако ѝ стъпват на пръсти само това ще стане? И не само Поли, а всички трябва да го правят, защото всички са я видели. Няма разумни аргументи за това, ти също не даде такива, но никой не ти казва да мислиш

Общи условия

Активация на акаунт