Фермата сезон 6 Тема 8 /26.10-01.11/

• 64 270
  • 1 826
  •   1
Отговори
# 1 425
И вчера стана дума, май Мери спомена, че в повечето сезони има участници, които използват личните си трагедии, за да извикат съчувствие у зрителя. И Калоян в трети сезон, и Дарина, и такива, случили се по време на самото предаване, тях самата продукция ги раздухва - Роман и Иван Сапунджиев... Не беше нужно да излъчват изобщо страданието на Сапунджиев, беше проява на много лош вкус за мене.
Много тъжни истории, много ми е мъчно и ме разплакват, но наистина се употребяват по този начин.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 11:57 от bubanka

# 1 426
Темата отива в лоша посока.Много е гадно да намесваме децата на участниците , и то по такива поводи,че и квалификации да правим.Нормална и ненормална майка!!!Моля?!Имам две деца, и съм ги оставяла да плачат,и съм ги наказвала,и от джобни съм лишавала,че даже една екскурзия платих,но хлапето се издъни и я подарих на друго дете.
   Аз не смятам,че който и да е вътре е лош родител.

Пецата направи добре-  егоист,незна си какво,беше се орисувал като писано яйце.Чул ги тези неща от бивши,ама Ич не му дреме.Може би така трябваше да направят и другите-малко по-лежерно, с майтап,защото е ясно,че продукцията ги кара да правят тези неща с цел,да извличат рейтинг.

# 1 427
Дорина, ако въпросът ти в спойлер е към мен, понеже си ме цитирала.
В живота всичко е възможно.
Но аз с темата кафето пия.
За мен беше чест.
О, не, Биляна! Въпросът беше по - скоро риторичен и се отнасяше за един трол!

# 1 428
Не одобрявам да се преекспонира с личния живот и драми в този род предавания!
Не ми е интересно да слушам за личните случки, в повечето случаи драматични, и да се набляга на тях и да се натрапват!
В случая не разбрах, защо ни ги разказаха на нас драгия зрител!

# 1 429
Не ми е интересно да слушам за личните случки, в повечето случаи драматични, и да се набляга на тях и да се натрапват!
И то не чухме всички истории!

# 1 430
Мен ми е ясно защо го правят - още на ниво кастинг се избират хора с подобни истории целенасочено. Да речем, че това придава плътност на образа - то и във филмите е така. Хората са склонни да проявяват емпатия и да се свързват с други хора на емоционално ниво и това става през споделянето.
Ако вкарат само участници, на които всичко им е подредено в живота, то няма да има никакъв съспенс. Отделно, че разни такива преживявания "чупят" хората по различен начин, което пък избива нанякъде.
Реално вижте - Надя е загубила дете, Ангел също, Петър - сестра си. Като сложим и архетипния подход, ето ти каст, който ще бъде коментиран.

# 1 431
  • Велико Търново
Skrekkelig, и аз те моля да видиш, че също не съм написала нищо такова, каквото твърдиш.
И престани да пишеш, че никого не си обвинила. Ако ще и да го подесетиш. Не е ли достатъчно, че правиш някакви лични квалификации. Кой колко опит има, кой в какъв свят живеел - не си ти, която можеш да определиш. И то само защото е написал, че не приема нещо си за нормално. Май наистина не се усещаш, че някои от постовете ти представляват именно това. Затова и ги трият.
И да, грозно е! Затова спирам да "храня" тролските ти наклонности... Imp

И на фона на тези житейски изпитания,сещате ли се как ми звучи драмата на Поли- едно момче казало , че е дебела и грозна.И това и е комплекс за цял живот и диктува еженевието й.Според мен тя изобщо не е окей със себе си.Не може да надскочи егото си и да погледне малко по-отгоре на нещата.И после на масата - кой къде седнал,пък предния път къде бил - момиче,огледай се,запомни за себе си,направи си изводите, иммай достойнмстовот да не коментираш точно това пред камерата.Дребнаво е,според мен.

Личните драми на хората винаги са предизвиквали съчуствие. Още от първи сезон се започна - с детето на Гуспата. Вярно, използват ги много манипулаторски и вероятно това е, което не ни харесва. Но все пак това са истински хора и тези неща им се случват наистина. Никой не може да е застрахован срещу жестокостите на съдбата, за жалост...
Like_Smoke го е написала много по-добре.

# 1 432
Целта беше да види драгият зрител, как всеки участник е изживял нещо, което го е белязало за цял живот. Да разберем, например, защо Поли се гримира.
Когато осъзнаем, че всеки има недостатъци е по - лесно да проявим разбиране към Мара. И накрая, след толкова сълзи и лична драма, идва като естествен завършек - Мариния катарзис и Полината прошка.
Хем сеир да има, хем да сме позитивни и добри! Абе, типично в стила на ИиА.

# 1 433
Надежда все по лицемерна и долна.
Заради такива дето си затварят очите или гледат да са в златната среда,за да се харесат на всички обществото ни е на този хал.Обръщаме глави в страни и се правим ,че нищо чак пък толкова не е станало.А когато нас ни нападнат се чудим защо никой не взима отношение
Това се отнася и за "Хепи" Ванче. Изключително глупаво, нагло и лицемерно същество е. Не мога да я гледам.

# 1 434
Сега, повечето хора живеем с вина, тъга, отчаяние, но за тези неща си има психолози, психиатри, лечения за душевни страдания, дори разговорите с близките хора и приятелите вършат добра работа!
Няма лошо, напротив, трябва да си съчувстваме, но в този случай, мааалко ми идва в повече тази показност на трагични преживявания! Нито му е мястото, нито му е времето да се изказват тези неща  и съпреживяват наново!
Не трябва, това което човек е преживял, да го оправдава за това което е! Пример...Мария, " Аз посегнах към ножа, понеже в детството ми съм била пренебрегвана от...т.н. ..." следват сълзи, сополи!

# 1 435
Skrekkelig , това,което написа относно Надя е абсолютно .....не знам кво да кажа.Изобщо не ми харесва.Знам,че всеки има право на мнение,знам,че това е твоето мнение,обаче всичко си има граници.
    Айде , сега Добро утро!
 За снощното разголване - що за идея?!Че ги разсъблякоха  и по бански.Някак си да си разголиш душата застанал в кръг,почти гол, ми е абсурдно.Продукцията,леко прекалявате.
    Иначе за драмите - това,което Надя и Ангел споделят ме трогна.Преживели са сериозни неща, дано на друг не се случват.
  Щеше ми се да чуем и останалите,Митко,Кустев,Боби.И на фона на тези житейски изпитания,сещате ли се как ми звучи драмата на Поли- едно момче казало , че е дебела и грозна.И това и е комплекс за цял живот и диктува еженевието й.Според мен тя изобщо не е окей със себе си.Не може да надскочи егото си и да погледне малко по-отгоре на нещата.И после на масата - кой къде седнал,пък предния път къде бил - момиче,огледай се,запомни за себе си,направи си изводите, иммай достойнмстовот да не коментираш точно това пред камерата.Дребнаво е,според мен.
   За Милена каквото и да кажа,все е малко.Изобщо цялата ми е само поза.За мен тази жена няма сърце , всичко което прави е единствено и само от интерес за нея.Ако има завършен егоист във Фермата,това е Милена.
    Ах,Митака какъв сладур е! Той наистина не е свикнал, може би, да не прави нищо.Даже и в свободния ден.НЕ познавате ли такива хора?Аз имам в близкото обкръжение, понякога реакцията е като на чичо Митко.Но ние не обръщаме внимание , и нещата утихват.
   Най-вероятно изолацията си казва думата и при него,емоциите избиват.
    Гледайки снощи откъса на скандала ,Ванчето дори не трепна при падането на ножа зад нея, да же не се обърна.
    Даяна ми хареса какво и как го каза на Милена.Изобщо нужно ли е всеки път да се заеме крайна позиция ?Нещата не са само черно-бели,винаги има нюанси.И спиред мен и двете страни са виновни,в случая.И това няма нищо общо с насилието,изнасилването на жени и така нататък.Малко прекаляваме .

В крайна сметка, Поли виновна ли е, че съдбата не ѝ е донесла такова страдание, като на Надя или Ангел? Всеки казваше какво най-силно го е наранило, за нея е това. Не е лесно да живееш с комплекси за външността си, нищо че звучи повърхностно.

И аз не мисля, че Даяна трябвя да заеме крайна позиция, но това изказване, че винаги има две страни... то е така, но не винаги има смисъл да се анализира страната на “агресора”. Както конкретно с Мария - родителите ѝ обичали повече брат ѝ, а тя сега за това се навира на Поли и се заяжда грозно-грозно. Те и серийните убийци не са имали стабилни семейства - да ги съжалявяме ли? (Не казвам, че Мария е такава, просто правя съпоставка.)

# 1 436
Аз си мисля,че дори да не искаш да си вадиш житейските преживявания на показ,явявайки се на каст трябва  да си наясно,че ще ги разчоплят.Най-вероятно работят с психолози,които да знаят какво да питат и как да го направят.А и живеейки дълго време в изолирана по някакъв начин среда, хората започват да си разказват, да си споделят,имат микрофони и хоп-сценарият за следващата седмица е готов.От друга страна ,понякога това помага на зрителя да си обясни поведение,реакции и постъпки на участник.
     Направи ми впечатление разказът на Даяна  от три деца, родителите да ти кажат,че не си се реализирал.И тя непрекъснато ,даже печелейки последния имунитет, каза,че го прави ,за да се докаже пред родителите си.И тук ми се струва ,че има сериозен комплекс и неувереност в самата нея.

Редактирам и се допълвам.Моля ви,спрете се !!!Skrekkelig , радвай се на децата си и това,че са до теб!!!
   И не ми казвай имам или не проблем да се поставям на мястото на другия.Нямам проблем!
   Пълна съм ,и като малка съм била.Тежи ми,но не до степен,че да ми остави следа в живота.На възрастта на Поли, една жена,която си знае цената ,би трябвало да си дава сметка,че красотата е субективно понятие.Хубава-грозна - колкото хора,толкова мнения.
   Magdalenatar , избощо няма нужда съдбата да сервира на Поли това,което се е случило на Надя.И не това ми е мисълта.Като човек с житейски опит и преминала през някакви изпитания, си давам сметка ,че това,което тормози Поли е по-несериозно в моите очи,от това,което се е случило на другите.И това е комплекс, който ако има желание тя самата може да отработи.Разбрах,че се занимава с бодибилдърство.
    Това,което са преживели Ангел и Надя ,няма как да се отработи и да се превъзмогне.Това ми беше мисълта.Както и Даяна-не се била реализирала.Ами тя може да работи по въпроса- да преосмисли какво иска да прави,да види къде греши,да направи  нужното.
    Пак да кажа,Пецата направи най-добре.Някакви бивши го нарекли някак си.НЕ даде повод да му нищим драмите.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:01 от марулета

# 1 437
И 500 епизода да са, не са ни я показали в семейната й среда, че да даваме квалификации колко е добра/лоша като родител. Не ми обяснявай за детайли, моля ти се, била немарлива и ти като наблюдателен човек я заклейми като лоша майка.

И аз спирам да ти отговарям, нямаш много връзка с реалността и няма смисъл да продължавам дискусията.

# 1 438
  • Другата България
Добро утро с кафето, второто за деня. Blush
Значи аз вчера написах за Мара, че предполагам предвид няколко фактори и обстоятелства, че е с повече мъжки хормон /тестостерон/, което може да е причина за агресията ѝ, и ми се размаха пръст веднага с още нещо, че съм прекалявала с коментари за лични и здравословни проблеми на участниците.
Цял сезон четем всякакви характеристики и навлизане в семейното и лично пространство извън предаването на участниците, за какво ли не. Включително и преди дуел, когато дават техни близки и приятели се коментират същите, и то далеч не лицеприятно. Което и за мен не е в реда на нещата, защото те четат тук после, макар и след време. Опитвам се да съм "мека", защото мога и да съм "остра" със забележките, но мисля, че определено се прекалява, вече. Дори и само да предполагаш, дори и да ти е минало през ума нещо толкова гадно като това за децата на Надя и Данчо, то въпрос на елементарно възпитание е да си го запазиш за себе си, не знам защо хората се чувстват длъжни да изпляскат тукк всичко, което им мине през ум. Толкова е ...гнусно подобно предположение, за непознат човек, че дори няма да го коментирам повече.
Моля, сложете си цип на устата за подобни коментари, майки пишем тук!

Иначе се подписвам под това мнение на Дорина, същото го писах и аз, много пъти.
Цитат
Чичо Митко реве в изповедалнята, жал да ти стане.
- ''Аз к'во мога да направя? Да ги обиждам, да се карам! Що да се карам аз, да си трупам черни точки?!''
Този Сезон това е стратегията на повечето мЪжове.
Що да се карам?  А,бе, я, прави се на ''ни лук ял, ни лук мирисал!'' Спотайвай се и ''со кротце, со благо'' - напред към финала!
Това е стратегията на Митко, на Боби, на Стоян, на Кустев.
Данчо е друга бира. Той е заложил на вечно актуалната тема за любоФта. Как пък баш сгоденият мъж се забърка в любовна драма?
-''Направо... Дайчето е голяма работа. Направо ...''
Направо... казвам ви... направо - хвани единия, удари другия!
А, Пешо от два дена е влезнал в ролята на падишаха. Хепи Ванче като вярна робиня  масажи му прави.
Ех, мъж да си във Фермата 2020!
И един Анго за цвят и свежест: ''Мара, ако беше толкова умна, колкото е силна..."Sweat Smile

На дуела не съм за никого, няма и да го гледам предполагам, че съм на работа, ще опитам да ви чета.
Но искам Ванчето да си тръгне повече, отколкото Поли. Както писах, според мен с тази наредба на битките предимството е за Ваня, Поли трион и брадва не е хващала във фермата, то и нямаше кога - беше твърде заета да се гримира, а когато се усети, вече беше късно.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:38 от Merri_An

# 1 439
Да, комплекс й е това на Даяна. Тя е имала някакво участие в някакъв си сериал някога. И оттогава нищо. А момичето очевидно се приема за актриса и то талантлива. Някакъв дисонанс има между представите й и реалността. На 25 очевидно живее с техните, те я издържат и тя нищо не прави. Освен, че се записва в риалити, за да напомни на публиката за себе си и току виж паднал някой ангажимент.

Общи условия

Активация на акаунт