🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 4

  • 46 479
  • 884
  •   1
Отговори
# 735
  • Майничка
  • Мнения: 13 821
В сезона, когато спечели Станислав, цялата група беше доста слаба, само той изпъкна не толкова с начални кулинарни умения, а със стабилна психика и последователност. Иначе имаше и по-креативни, но разхвърляни и непостоянни. Отделно имаше непрекъснати драми "мъжки" срещу "женки" и мръсни номера.
Радка всички я подцениха (ясно защо). Тя имаше проблем с количествата и естетиката на презентациите, но не и с вкуса, който винаги е бил основен критерий. Първите две са преодолими с предварителна подготовка и тренировки, третото - не.
Помните ли колко пъти се е случвало журито да направи забележка за недостиг на определена подправка и  оценяваният да се изрепчи, че той (или семейството му) така го харесвали? Ами в това си личи асъл майсторът - като му опиташ яденето, да кажеш поне: "Много е вкусно, може би с още малко сол или чесън ще ми е перфектно.", а не "Абе, не е много ок, ама като му сложа сол и чесън, ще стане вкусно." Презентирането се учи, както се учи рисуване - може да не си самороден талант, но с овладяване на някои техники, ще стигнеш над средното ниво.

# 736
  • Мнения: 14 917
На Ангелов скарите работят, откъде това инфо, че е фалирал, миналата седмица си взимах за вкъщи.
Ей тук, сега се разрових, на доста места го пише. Явно заведението поне не е отворило, за другото... https://m.fakti.bg/life/530594-shef-angelov-falira

 Ресторанта му е затворен, но скарите му работят и не са спирали.
http://www.bdsfood.bg/

Всеки ресторантьор тази година е закъсал, независимо дали е Ангелов или друг.

# 737
# 738
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Сега се сетих...в един мастер клас го имаше този фонтан с костта от риба...може да не е от този сезон.
Иначе на всеки един финал, всеки избухва с термини и техники...и з се чудех как става, но явно много неща не виждаме. И участниците допълнително се подготвят и имат време за проби.

# 739
  • София
  • Мнения: 13 241
Не знам как е било тази година, но някоя от предишните години, ако не ме лъже паметта, бяха казали, че имат един месец да се подготвят от последните снимки до финала. Някой, ако знае дали е така и дали и тази година е било така, ще ми е интересно да сподели? Също бяха казали, че шефовете са им давали съвети, не подробни, но някакви основни от типа на за какво да внимават при приготвене на еленско, рак и тн. Дали е така?
На мен ми се струва резенно да им дават време за подготовката, за да видим наистина красиви чинии, гледали сме ги вече с импровизации цял сезон.

# 740
  • До морето
  • Мнения: 7 780
И аз да съм на Митко и аз щях да плача! Готов, заклан петел..... и избяга!
За мен Митко ужасно, ужасно подцени съперниците си. Толкова очевидно е по-добър от тях, че въобще не се е напънал. Сори, ма не се прави така!
Въобще не вярвам в конспирации и заговори. Ивайло беше ли извънземно по-добър снощи? Беше! Димитър издъни ли се с тва було? Издъни се. Ма и да не беше, цялото му меню изобщо, ама изобщо не е за финал на МШ! Както каза някой тук, той по време на сезона направи по- сложни и оригинални чинии, баш тука реши да готви както си готвел всеки ден у дома.
Честито на Ивайло, вчера заслужено спечели. А това, че трябвало да даде пари на Неда, дето го качила на балкона, ми че тя Севда значи трябваше един лев да не вземе от наградата, а да ги разпредели на всички дето постоянно я спасяваха и я качваха на балкона, докато тя подсмърча разстроена.

# 741
  • Мнения: 16 635
Честито на Ивайло.
Пуснах една сълза за краха на Митко, но той е млад, живота е пред него, ще има още възможности. Младо, креативно момче, харесвам го и му пожелавам успех.
Ивайло на финала беше безкомпромисен. Представяне без вайкане, без драма, целенасочено, просто следване на линията. Хареса ми и бях за него след като Митака се издъни.
Виолина е сладка, но преекспонира. Добро представяне, но не беше за първо място. Инак добра конкурентна роля. Поддържаща. Там може да и се даде Кулинарен Оскар.
Хареса ми, че нямаше злобеене и свръх спортен хъс, просто всеки заложи на това, което е избрал.
Приятен финал, не съжалявам, че го гледах. Успех на всички участници, заслужават го, заради смелостта.

# 742
  • Мнения: 14 832
Доволна съм от резултата Simple Smile
Дюнерджийницата продължава да не ме вдъхновява, но щом на него си му е мечта, да си я прави. Може пък да отидем да му пробваме великите дюнери Wink
Това, на кого какво трябвало да дава и връща са глупости. Човекът си работеше сериозно и доста успешно през цялото време, а вчера наистина се представи по-добре от другите двама финалисти и заслужено спечели титлата и парите!
Митко също беше далеч от идеален във всички епизоди. Дори имаше моменти, в които забравяхме за присъствието му там.
В началото ми се очертаваше доста посредствен сезон, и наистина беше такъв. Повечето обаче се оказаха добри ученици, към края разгърнаха целия си потенциал и състезанието стана оспорвано!
Хареса ми и това, че тази година всички бяха възпитани и добронамерени хора, нямаше грозни изцепки, лагери и вражда между тях.

# 743
  • Мнения: 2 131
Няма да си губя времето да гледам финала даже..Ивайло? Серизоно?  Той и Виолина трябваше да са отпаднали много отдавна .

# 744
  • тук и там
  • Мнения: 13 568
Гледай,гледай. И аз  бях за Митко през цялото време и продължавам да му симпатизирам,но е факт-че не беше убедително представянето му точно на финала,за разлика от това на Ивайло. Съгласна съм - че предястията им бяха на едно ниво,но после основното..На Ивайло беше по-атрактивно представянето ,и на Виолина чинията (за мен), изглеждаше  по-интересна.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 16:13 от Kaisia

# 745
  • Мнения: 19 722
Утре в "Преди обед" след 10ч. ще гостува Виолина и този, който ще отпадне от Фермата тази вечер.

# 746
  • Мнения: 6 100
Аз съм раздвоена. Ивайло се справи по-добре на финала (за мен спорно, въпреки, че не съм фенка на Виолина бяха на кантар), но представянето му като цяло в предаването не беше от най-добрите. Единственият човек, предал празна чиния по време на предаването. Категорично не заслужаваше победата, мое мнение. Че на финала всички показват топ неща е ясно, вече сме го виждали. Дават ли им или не съвети, не знам, но се вижда как при нищо и никакво представяне накрая си "уау". То по тая логика който и да беше стигнал до финала щеше да се справи успешно. Митко просто подцени противниците си, иначе по време на цялото предаване се видя, че е най-добрият. И да, колкото и да отричаме, ако не беше Неда Ивайло щеше да бъде аут още тогава. Жената заслужаваше поне една-две добри думи при благодарствената реч накрая, ама тц.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 16:26 от Ambrosia

# 747
  • Майничка
  • Мнения: 13 821
Е, и? Стигна до финал, нали? И сбърка. Човешко е да се греши, а умният човек се учи от грешките си.
По тази логика, Ивайло и Виолина също са се поучили от грешките си в по-ранните етапи.

# 748
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 416
Тая година абсолютно разочарование.Предните от кастингите още познах,че ще са победители Станислав и Радка(почнах да гледам от края на сезона с Божана) ама тази изобщо не очаквах да е Ивайло.Детето беше до последно за Виолина,аз за Димитър,ама нищо де.Когато победителят отвори дюнерджийницата си с удоволствие ще ида да пробвам.Ресторанта на Севда в Плевен го посещавам при всяко ходене в града и кухнята ѝ е страхотна.
Севда и в Плевен ли има ресторант? Как се казва?
Мислех, че заведението и е в София.
Май съм объркала участничката.Но в Плевен срещу медицинския университет има малък вегански ресторант на участничка в един от първите сезони на Мастър шеф.Нямаше да го разбера ако веднъж не се бях зазяпала по снимките на стените...

# 749
  • Испания
  • Мнения: 37 503

Естествено е, че ще затвори гурме ресторанта и ще развива бързо оборотната търговия (БДС - Българска дървена скара) - това се прави по време на криза.

Нито е българска, нито е дървена. Балкански деликатеси на скара.

Общи условия

Активация на акаунт