Хитринки за всякакъв случай - 25

• 45 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
"препарата за варовик..."

киселината в него ще ти прецака дрехите за 3-4 пранета и после ще ги вадиш на парцали от пералнята. За съжаление личен опит.
Содата е ОК, но пак не е за честа употреба.

# 211
Някоя СФ тук каза препарат за варовик....Както и да е.
Трите вещества са сложени по отделно на всяка блуза. Беше ми любопитно кой трик ще даде резултат. 😘

# 212
Как ги докарвате тези неизперими петна и даже кори под мишниците не знам. Направо се пуля като чета. Хем у нас дезодоранти не се ползват, а такъв проблем изобщо нямаме.

# 213
  • София
ЧС, те петната стават точно заради антиперспирантите. Виж, за корите и аз нямам достатъчно въображение да си ги обясня, но петна съм имала по разни тениски и съм сменяла тениските с нови. Трикът със содата примерно би им удължил живота (някои са ми били любими, а съм ги хвърляла вместо да ги понося още).

# 214
  • Mediterraneo
Обсъждахме го това нееднократно( не знам в тази ли тема точно). За мен всичко е до потта, не до липсата или какъв дезодорант ползваш. Има пот и пот, няма какво да се залъгваме. Ползвам дезодоранти, никога досега не съм имала тениска с кора или петна под мишниците, ама никога!

# 215
  • София
Тарталета, не оспорвам мнението ти, но лично при мен се получава така - имам мои тениски с така наречените кори и други тениски , които имат просто потъмнели подмишници. Говоря за тениски горе долу на една и съща възраст ако мога така да се изразя. Според мен проблема е в стиковете които използваме, а явно и до материя. Макар че от материи нищо не разбирам и не се наемам да разпознавам коя каква е. Потта ми не мирише и дори смея да твърдя, че се потя изключително рядко и най-вече през лятото. Така че тези 'кори' са си мистерия за мен.

# 216
  • Mediterraneo
От материите със сигурност зависи също. Аз не нося нищо друго, освен чист памук на тениски, цялото ми семейство също( просто не купувам друго), няма поражения при никого. Стикове никой не ползва вкъщи, дезодоранти ползваме еднакви( Dove от години).

# 217
Тарталета, не оспорвам мнението ти, но лично при мен се получава така - имам мои тениски с така наречените кори и други тениски , които имат просто потъмнели подмишници. Говоря за тениски горе долу на една и съща възраст ако мога така да се изразя. Според мен проблема е в стиковете които използваме, а явно и до материя. Макар че от материи нищо не разбирам и не се наемам да разпознавам коя каква е. Потта ми не мирише и дори смея да твърдя, че се потя изключително рядко и най-вече през лятото. Така че тези 'кори' са си мистерия за мен.
същото е и за мен. Кори никога не съм имала. Но тъмните петна досега нямаха решение освен един препарат срещу петна на Изи. Ама ми свърши и открих содата, пастата и бакпулвера. 👌 Между другото ММ не използва диздорани, а няма петна .... Доредактирам се - изпробваните вещества са не само върху бели, но и цветни блузи.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 21:25 от Vicky_P

# 218
На ММ се появяваха кори подмишниците, когато ползваше "Жилет"гел против изпотяване. Той се поти изключително много, това му е спасението. Но имаше навика да сложи блузата и тогава да се намаже, уж за да избегне петната при обличане. Естествено е да се получи кора, като е сложено обилно количество и то не е изсъхнало, полепва по блузата. Наистина му помагаше този гел, не му се налагаше да се преоблича по 3-4 пъти на ден. Проблемът го решавах с разкисване -> вениш -> търкане и после високи градуси и дълга програма. Понякога съм ползвала и домашен сапун, майка ми пази  1 калъп голям, останал от времето на баба, безотказано действа върху петната.

# 219
Аз пак да повторя един мой по-ранен пост, а може и от друга тема да е бил - дезодорантите и прочее помагат, но те карат да привикваш и накрая става по-зле, ако не вдигаш дозата. Аз не се потя много, но още в гимназията за около седмица ползвах дезодорант ей така, да съм като другите, и усетих как рязко се влошават нещата. Спрях и се оправих и си живея съвсем добре без никакви антиперспиранти - нито имам мокри кръгове под мишниците, нито се вмирисвам. Да не говорим за тъмни петна и кори.

# 220
Това все едно ММ го е казал. Неговата логика е същата.

# 221
Важното е да работи. Ние сме така цялата фамилия.

# 222
Чак съвсем да спра да ползвам - не бих, но наистина ако се сложи дезодорант и веднага се облече човек, си остава от него и по дрехата. Отделно че така и не си върши работата както трябва и потенето е повече и някои дрехи трудно се изпират. Като бързам, ми се е случвало и на мен. Под каква форма е дезодорантът не забелязвам да играе роля, ставало е и със спрей, и с течен рол-он, и със стик... иска си просто да му дам време да попие в кожата и да изсъхне ако е течен.
Всеки си намира вариант, който му е приемлив и си кара с него.

# 223
  • Mediterraneo
Хитринка тогава- пръскаш и се обличаш след 5 минути. Не си цапам дрехите, нямам кори и петна, ползвам само дезодоранти( винаги съм ползвала, при мен няма такова нещо за вдигане на дозата).

# 224
  • София
Това с неизпотяването важи при жени под 45г.  После се чудиш какво да ползваш,не е приятна гледка влажно петно под мишницата на жена. Содата върши чудеса, но против миризма. Мъжките рол-они са по-трайни, те са с повече алуминий и не предизвикват  толкова изпотяване. Но лятото  е страшно,къпеш се и се потиш. Не случайно продават подложки за под мишници.

Общи условия

Активация на акаунт