Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 566
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Веднага пробвай с прясно мляко на тампон. После с влажен швамтух.
След това вече, ако има нужда, има мокри кърпички за кожа, продават  се и в суперите, и в бензиностанциите.

# 196
Дивана ли? Пробвай се с мицерална вода? Мокра кърпичка?
Имам въпрос как се изчистваха подмишници на блузи от цветово потъмняване?

# 197
С препарат срещу варовик. Пръскаш, престоява малко и след това в пералнята.

# 198
Един прост трик, мое изобретение. Когато готвя или мия все падат капки вода по пода и като ги настъпя и размажа после остава мръсно замазано. Затова вземам едно парче домакинска хартия (20х20 някъде), сгъвам го през средата да стане двойно и ги пускам на пода. И после като капне нещо само застъпва с крак и забърсвам без да се навеждам или затруднявам. Лесно е да се влачи и забърсва и на метри разстояние, без никакво навеждане. И после всичко е чисто. А като свърша - хартийката в кофата.

# 199

При мен действат безотказно. Има ги в магазините за препарати, Метро, Била...големите вериги, но и в квартални магазини. Мисля, че и в ДМ и Елитис съм ги виждала
П.С.
Пак сме писали заедно с Азалия Smile

и аз имам въпрос относно тези кърпички за избелване на Хайтман - само с чисто бели дрехи ли могат да се ползват, или мога да поправя синкав оттенък и по раирани дрехи (бяло и синьо; бяло и черно)?

# 200
Наскоро видях един съвет от шеф готвач - когато използвате зеленчуци, не изхвърляйте изрязаните части като пънчета на гъби, обелки от лук, части от чушки и т.н. Събирайте ги в пликче във фризера и когато съберете достатъчно, ги сварете и прецедете - получава се чудесен зеленчуков бульон, който можете да съхранявате в хладилника и да използвате за различни супи и ястия.Hands Ok Hand Grinning

# 201
Здравейте!
Бях сложила стикер на хладилника. Омръзна ми и го отлепих. Но останаха петна от лепкавото на стикера. С какво мога да ги почистя, пробвах със спирт и препарат за прозорци, но не се почиства, остават следи.
Дайте идеи как мога ги отстраня.

# 202
  • Пловдив
Здравейте!
Бях сложила стикер на хладилника. Омръзна ми и го отлепих. Но останаха петна от лепкавото на стикера. С какво мога да ги почистя, пробвах със спирт и препарат за прозорци, но не се почиства, остават следи.
тампон с олио?

# 203
Аз съм махала подобни с обезмаслителя или оцет.

# 204
Има спрейове за целта, които са направо магически. Но и с мазно става, казват.

# 205
Здравейте!
тампон с олио?
Глас за тампон с олио и от мен.

# 206
  • оттам, откъдето започва България
Още един глас за олиото. Smile (изпробвано е)

# 207
Ако не се маха с памуче, напопено с олио, мажеш с дебел пласт вазелин или по-мазен крем и забравяш за една седмица. След това изстъргваш без усилие с пластмасова шпатула или с нокът даже.

# 208
Идвам да споделя моите открития за премахване на оцветяване на подмишница. Да поясня - говоря за бели тениски и цветни блузи, където подмишниците са станали тъмни от изпотяване и дори белина не е помагала - т.е. стари, минали няколко пранета.  Намерих  няколко начина  из темите на БГ Мама - паста за зъби, сода бикарбонат и бакпулвер. Те се дават и за прясно петно с образувала се кора отвътре на подмишницата. И при трите начина съвета бе да се нанесе веществото върху предварително намокрен плат, леко да се разтърка с няколко капки вода и да се остави за възможно най-дълго време. И петте ми дрешки, които бях прежалила, станаха като нови. 🤩
П.с. следващият път ще  събера сили да пробвам препарата за варовик...

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 21:23 от Vicky_P

# 209
Идвам да споделя моите открития за премахване на оцветяване на подмишница. Да поясня - говоря за бели тениски и блузи, където подмишниците са станали тъмни от изпотяване и дори белина не е помагала - т.е. стари, минали няколко пранета.  Намерих  няколко начина  из темите на БГ Мама - паста за зъби, сода бикарбонат и бакпулвер. Те се дават и за прясно петно с образувала се кора отвътре на подмишницата. И при трите начина съвета бе да се нанесе веществото върху предварително намокрен плат, леко да се разтърка с няколко капки вода и да се остави за възможно най-дълго време. И петте ми дрешки, които бях прежалила, станаха като нови. 🤩
П.с. следващият път ще  събера сили да пробвам препарата за варовик...
Трите неща едновременно ли?

Общи условия

Активация на акаунт