Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 549
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, имате ли някоя бърза и изпитана хитринка за лесно почистване на етикетите от буркани? До момента ги кисна във вода и после на ръка махам размекнатата вече хартиена част, а лепенката търкам с грубата страна на гъбата, понякога се налага да сложа и обезмаслител.
Знам хака с олиото, но пак си иска киснене и яко търкане. Надявам се да има препарат, с който пръскаш, отлепваш и после измиваш.

# 241
Намажи с олио и лепилото ще се махне лесно.

# 242
  • София
Да, въпросът е дали има нещо, с което да третирам още хартиената част, тя ме бави.

# 243
Има препарат в опаковка като коректор, с четчица, но не си спомням как му беше името. В аптеката където работех махахме етикети от опаковките на лекарствата с него, такива от принтер за самозалепващи етикети.

# 244
Здравейте момичета , ММ купил едни дълги чушки ужасно люти , знаете ли за някакъв трик , да махна малко от тая лютивина

# 245
Здравейте момичета , ММ купил едни дълги чушки ужасно люти , знаете ли за някакъв трик , да махна малко от тая лютивина

захарта намалява лютото, освен да ги мариноваш като лютите чушлета - вода, захар, сол, оцет.

# 246
Знам хака с олиото, но пак си иска киснене и яко търкане. Надявам се да има препарат, с който пръскаш, отлепваш и после измиваш.

Има. Аз ползвам този долу, само с него успях да си махна етикетите от стъклопакетите (престояли дълго по моя вина):

https://markita.net/sprej-abro-za-pochistvane-na-lepilo.html

Иначе:

https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9+% … rc=_u-LaivHYtQ9lM

# 247
  • София
Знам само за отстраняването на семената.

# 248
  • München, Deutschland
Момичета, имате ли някоя бърза и изпитана хитринка за лесно почистване на етикетите от буркани? До момента ги кисна във вода и после на ръка махам размекнатата вече хартиена част, а лепенката търкам с грубата страна на гъбата, понякога се налага да сложа и обезмаслител.

Преродих се откакто започнах да ги изстъргвам със стъргалките за керамични котлони, ето такава е моята. Все пак преди това намокрям буркана с топла вода и сапун да постои малко, ако има как, че не се стърже толкова:

# 249
За отлепване на етикети ползвам етерично масло от портокал. Накапвам и разнасям по етикета, отлепва се почти веднага. Ако има упорито остатъчно лепило капвам още малко и разтърквам с пръсти.

# 250
  • пловдив
Здравейте, дайте идея с какво да почистя добре велурени ботуши. Детето има такива ботуши, долната част е кожа, а горната светъл велур, който от носенето се е захабил и е станал сив.

# 251

захарта намалява лютото, освен да ги мариноваш като лютите чушлета - вода, захар, сол, оцет.
Режеш на половина по дължина и изрязваш семките + жилката.

# 252
  • София
Мили момичета, с какво да накисна престояло петно от кръв?

# 253
Има спрейчета за почистване на велурени обувки.

# 254
При мен се получава с веро и търкане преди прането.
Мили момичета, с какво да накисна престояло петно от кръв?

Общи условия

Активация на акаунт