Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 343
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Не остават ли фини драскотини? Виждала съм такива по тенджерите на майка ми.
Аз това го правех преди да взема съдомиялната . Вече не но не се драскаха тиганите тогава .

# 451
Не помня много, но това се правеше като телта се натърка със сапун, а не на голо. И сигурно зависи от телта - трябва да са стружки от мека, а не твърда стомана.
Днес използвам нещо подобно когато имам позагоряло по тенджерите (не обичам да ги слагам с налепи и да ми цапат филтъра на миялната) - смачкано топче станиол. Идеално забърсва залепнало по тенджерите. А топчета дал господ - остатъци от станиола при печене.

# 452
Това само за стомана или и за покрития?

# 453
Това само за стомана или и за покрития?

Само за стомана. Може би и за покритие ще стане, но не съм пробвала. Ако не е качествено (по-твърдо от алуминия) ще се повреди. Но за добър тиган с покритие не е и нужно - малко вряла вода и всичко си пада само от забърсване с хартиена салфетка. Ако не падне, значи покритието е менте или износено.

# 454
Не помня много, но това се правеше като телта се натърка със сапун, а не на голо. И сигурно зависи от телта - трябва да са стружки от мека, а не твърда стомана.
Днес използвам нещо подобно когато имам позагоряло по тенджерите (не обичам да ги слагам с налепи и да ми цапат филтъра на миялната) - смачкано топче станиол. Идеално забърсва залепнало по тенджерите. А топчета дал господ - остатъци от станиола при печене.
И аз го правя по този начин с повече веро защото загорялото остава по филтъра на миялната . Най ми харесва телчицата на Фино и е най мека .

# 455
Жената питаше за почистване на тиган с керамично покритие и ѝ предложиха тази тел...
Нямам какво да кажа повече! Аз такъв атрибут вкъщи нямам.

# 456
  • Пловдив
По принцип съм човек, който не робува на посудата - бухам всичко в съдомиялната, независимо тефлон, бамбук, керамика... Съобразявам само, да слагам гел вместо таблетка, когато има тефнонови или керамични съдове, но имам точно един такъв бял тиган - него си го мия само аз, ръчно на мивката и само с неграпавата част на гъбата.
Не загаря и не залепва нищо по него и в изключително редки случаи слагам някоя друга капка мазнина - точно в тези случаи ми се появяват същите петна като показаните от съфорумката.
Тогава го накисвам с вряла вода и веро, оставям докато изстине водата и мия с гъбата, както обикновено.

p.s. И аз нямам нищо различно от една гъба и бутилка веро, (която използвам вече почти 4 години Stuck Out Tongue Winking Eye )

# 457
Благодаря за съвета за обезмаслител. 🌼🤗
Тел използвам при първоначално изчистване на  изгорено в метални съдове. Даже и без препарат то излиза. После слагам препарат и си го измивам.
Колкото до тигана, Sweet_maniche,  искаш да кажеш че не трябва да слагам мазнина? Аз в него пека разни месни аламинути - карначета, шишчета и т.н. и по съвет на майка винаги слагам малко мазнина. Значи въобще да не слагам доп.мазнина?

# 458
Момичета, а как чистите дъното от външната страна на тефлонов тиган, като остане загоряло по него?. Тигана ми за палачинки уж се води тефал, но дъното не успявам да изчистя добре.

# 459
По принцип съм човек, който не робува на посудата - бухам всичко в съдомиялната, независимо тефлон, бамбук, керамика... Съобразявам само, да слагам гел вместо таблетка, когато има тефнонови или керамични съдове, но имам точно един такъв бял тиган - него си го мия само аз, ръчно на мивката и само с неграпавата част на гъбата.
Не загаря и не залепва нищо по него и в изключително редки случаи слагам някоя друга капка мазнина - точно в тези случаи ми се появяват същите петна като показаните от съфорумката.
Тогава го накисвам с вряла вода и веро, оставям докато изстине водата и мия с гъбата, както обикновено.

p.s. И аз нямам нищо различно от една гъба и бутилка веро, (която използвам вече почти 4 години Stuck Out Tongue Winking Eye )

Мале как така една гъба 4 години . 

# 460
  • Mediterraneo
Или бутилката веро е на 4 години...

# 461
За което и от двете да е... е приказно...

# 462
За което и от двете да е... е приказно...
И повече от  приказно !  Според мен е невъзможно . Аз моята гъба на всяка седмица я сменям нищо че почти не се ползва.

# 463
  • Mediterraneo
Гъбата и аз на седмица- две я сменям, въпреки че ползвам миялна и нищо не мия на ръка. Веро половин литър търкалям половин година и отгоре, вярно, ама 4 години...

# 464
Гъбата и аз на седмица- две я сменям, въпреки че ползвам миялна и нищо не мия на ръка. Веро половин литър търкалям половин година и отгоре, вярно, ама 4 години...
И аз съм така само че моето веро свършва за около 3 месеца защото с него мия и мивката всяка вечер .

Общи условия

Активация на акаунт