Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Пробвай с обезмасляваща кърпа, аз с нея чистя кухнята, всичко светва, няма следи.

днес купих такава от лили - благодаря за препоръката. идеално почисти вратите, по които лъскаха пръстчета.ползвах я навлажнена.
За съжаление при мен  същата тази кърпа не сработи .Изобщо не изчисти мазното

# 466
Може ли снимка на тези отпечатъци?

# 467
  • Пловдив
Ох, разсмяхте ме Joy
Разбира се, че верото е на 4 години (е, на свършване е бутилката), но вкъщи освен въпросния тиган нищо друго не се мие на ръка.
Гъбата я сменям всяка седмица - за почистването на кухнята ползвам тази, която е стояла за чиниите и после заминава в кофата.
Vicky_P, не знам твоят тиган същия ли е... Моят е на Тефал, утре мога да го снимам

# 468
Хм, на тези, които ме наричат "маниак по чистотата", трябва да покажа последните постове. Гъба не сменям всяка седмица, но я пера на ръка със сапун и гореща вода след всяко забърсване.

# 469
  • София
И аз рядко ползвам гъба, но я пускам в миялната. Излиза като нова.

# 470
Здравейте, имам няколко гумени подложки за баня, с вендузи, много са удобни, но проблемът с тях е,че мухлясват много бързо- появяват се черни петна по горната повърхност и около вендузите. Чистя ги с Доместос( слагам да се накиснат и след това упорито търкам с четка). Но се тровя всеки път от парите. Опитах с Циф, нищо не изчисти. Дайте идея за друг препарат без тази силна миризма.
Съхранявам ги прави, навити на рехаво руло, така че да се отича водата. Понякога ги заказачам на една закачалка тип кукичка, но се едно върху друго и явно си остава пак влага и много бързо се появяват пак черни петна. Има ли как да намаля появата на мухъл?

# 471
Пера такава подложка в пералнята. Когато вече преценя, че не става, сменям.

# 472
Моите като станат с черни петна вече и доместос не помага и директно в кофата

# 473
  • Mediterraneo
Имам във ваната такава подложка, веднъж седмично пръскам с белина и търкам с четка, няма друг вариант. Ще взема да я пробвам в пералнята, но не вярвам да се изпере изобщо. Около всяка вендузка се натрупва мухъл и мръсотия, които се търкат здраво с четка, в пералня не виждам как ще стане.

# 474
С прах, ако имаш, не с течен препарат и на 90 градуса.

# 475
Азалея, тая гума въобще няма да издържи на 90 градуса.

demetra_, пробвай в пералнята с прах и дезинфектант за пране.

# 476
Моето е квадратно силиконово, но на прага на банята има пътечка, правоъгълна, която е гума. И двете ги пера, издържат и нищо им няма.

# 477
Извинявам се предварително. Нямам такава подложка в банята, нямам и съдомиялна, но от форума научих, че такава подложка се пере в съдомиялна. (повръщащо човече).

# 478
Е, не! Няма начин това нещо да го сложа в съдомиялната. В пералнята - да.

# 479
И в пералнята не бих го сложила. Успешно съм чистила с прах за пране- обикновен, не течен, и яко търкане с четка за зъби.

Общи условия

Активация на акаунт