Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • ту тук, ту там
О, чак до такива методи абсурд да стигна. Благодаря ти  😁
Искам просто почистване.

# 391
  • софия
Опитай с вълшебна гъба и след това с парцал.

# 392
....
Сетих се хитринка, която ползвам за подправките в яденето. Вкъщи мразим да намираме зрънца черен пипер, бахар, дафинов лист, а на мен ми беше досадно да ровя да ги вадя. От няколко години слагам всички подобни подправки в парче марля или бинт, връзвам с конец и когато яденето е готово, много лесно махам всичко. Виждала съм в чужбина пликчета за подправки, но с марлята е не по-трудно.
Реших да проверя и намерих за стотинки. Поръчах и като пристигнат, ще ползвам марлите по предназначение, ако се налага Simple Smile
Скрит текст:

Аз ползвам празни торбички за чай
Скрит текст:
  от Алито са моите

# 393
Аз бих пробвала с обезмаслител. Щом петната стоят мазни- най- вероятно е да е мазнина.

# 394
  • ту тук, ту там
Не става с обезмаслител. 🙁
С магическа гъба е една идея по-добре, но пак не постигам желания резултат.
Благодаря ви.

# 395
Пробвай с обезмасляваща кърпа, аз с нея чистя кухнята, всичко светва, няма следи.

# 396
  • ту тук, ту там
Такава не съм виждала. Откъде се купува? 😊

# 397
  • На брега на реката
И аз се интересувам, от обезмасляваща кърпа!  Кухненските ми шкафове, са бял мат и много трудно ги почиствам идеално, все накъде има останало мазнеещо петънце.

# 398
Купувам ги от магазин за препарати, около 2 лв струва. И е идеална за следи и мазни петна.
Също така, ползвам и кърпата за мебели която така обира праха, че една седмица след това няма прах по мебелите. А цвета ми е венге и най - малкия прах се вижда.
Изобщо тези кърпи не са като микрофибърните, които само разнасят праха и замазват.

# 399
  • София
А как се ползват? С препарат (и какъв, обезмаслител ли) или само с вода?

# 400
  • Mediterraneo
за първи път чувам за такава кърпа. Не намирам онлайн.

# 401
  • София
Аз търся по "обезмасляваща кърпа" и намирам. Но ми е интересно как се ползват, преди да дам пари за доставка само на една кърпа.

# 402
Момичета, направих беля. Сложих вода на котлона в стоманена тенджера и я забравих. Водата извря, а тенджерата поизгоря. Мога ли да я оправя някак?

# 403
Момичета, направих беля. Сложих вода на котлона в стоманена тенджера и я забравих. Водата извря, а тенджерата поизгоря. Мога ли да я оправя някак?
На мен въднъж ми се случи с едно мляко и се изчисти във съдомиялна на програма за тави и тендржери на 70 градуса за 2 часа . Може и интензивна да се води на някой машини .

# 404
Аз търся по "обезмасляваща кърпа" и намирам. Но ми е интересно как се ползват, преди да дам пари за доставка само на една кърпа.
https://shop.lillydrogerie.bg/ezmasljavascha-30-30-sm
В Лили дрогерия ги намирам, там ще потърся първо, на външен вид е същата показана по-горе. В описанието пише, че не се ползват почистващи препарати.

Общи условия

Активация на акаунт