Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 11 231
  • 128
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12 487
Добре дошли в новата тема! Тук е мястото за споделяне на рецепти, хитринки при готвене с уреда, начин на поддръжка и... каквото ви интересува по темата.  



Полезни линкове с рецепти:
https://www.pinterest.com/explore/air-fryer-recipes/

Видео рецепти:
https://www.youtube.com/watch?v=Mfm7wsZ4xCw&list=PL152bjytsM … 831xaiY9xFMFXzD9m
https://www.youtube.com/watch?v=GXYKj9ZAITE&list=PLbS3TV-T6n … 7QA8qwaDz46OwrfA-







Линк към старата тема -
https://www.bg-mamma.com/?topic=1091841

# 1
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 6 022
Има ли допълнителни съдинки/поставки за тия уреди и какво ползвате вие? Чувах за правене на баница и подобни, обаче си трябва допълнителна тавичка нещо.

Някой готвил ли е замразени неща, такива дето се продават готови, примерно тарелка лазаня, да се сложи вътре?

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 6 715
Ако пробваш лазаня ще ми е интересно да чуя как е станала и за колко време. Преди време се канех да пробвам с единична порция лазаня от Лидл, но така си остана само като идея...
Иначе всякакви съдове които стават за фурната, стават и за фраера - гледаш само да се поберат вътре.
Другото което съм се заканила да пробвам е гювече, че не съм правила отдавна. А с тия драматични сметки за ток сега зимата, съвсем не ми хрумва за 1 гювече да загрявам нормална фурна Grinning
Наскоро цвекло пекох увито във фолио, идеален ми е за такива малки неща, а и става по-бързо.

# 3
  • Мнения: 1 304
Пекла съм много пъти от готовата лазаня и голяма и малка.
170°-180° / 20-25 мин. Когато се зачерви отгоре я покривам с алуминиево фолио и продължавам да пека. Оставям малко да изстине и нарязвам. Philips XXL.
Градусите и минутите са за ориентир и зависят от мощността на вашия уред.

# 4
  • Мнения: 12 487
Лазаня не съм пекла, но съм пекла замразени банички, както и "лодки" от тесто. Онзи ден пекох сандвичи с яйце и сирене, досега ползвах скарата за тази цел. Решила съм тези дни да сложа няколко парчета тиква, да видя за колко време ще са готови. Иначе може да се ползват от онези форми, алуминиевите, за еднократна употреба.
И да се оплача, че новият уред е на светлинни години от стария. Ама, Филипс си е Филипс, няма какво друго да кажа. Сега ме е яд, че не взех Voltz, със сигурност щях да съм по-доволна. Мултикукърът е тази марка и нямам оплаквания.

# 5
  • Мнения: 5 271
Гювече става без проблеми във фрайера.
И солен кекс пека, в правоъгълна алуминиева еднократна форма. Моят е фурничка, не знам дали би се събрала в по-малък.

# 6
  • София
  • Мнения: 8 142
Има ли допълнителни съдинки/поставки за тия уреди и какво ползвате вие? Чувах за правене на баница и подобни, обаче си трябва допълнителна тавичка нещо.

Някой готвил ли е замразени неща, такива дето се продават готови, примерно тарелка лазаня, да се сложи вътре?

Моят е Делимано Про, не съм купувала още допълнителни неща, но баница може да стане и без допълнителна тава, на хартия за печене, ако не е много мека, може и директно, примерно бутербанички. То зависи и от уреда, някои са с бъркалка.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 311
Правила съм баница (с яйце и сирене, с тиква, ябълки) директно върху решетката, хубава става, но трябва да се обърне, за да се запече отдолу (при Cosori). При вас така ли е?

# 8
  • Мнения: 12 487
Правила съм баница (с яйце и сирене, с тиква, ябълки) директно върху решетката, хубава става, но трябва да се обърне, за да се запече отдолу (при Cosori). При вас така ли е?

При Филипса нищо не съм обръщала, както и не съм разбърквала картофи, но с новия уред (фурна, Стар лайт), може и да ми се налага за някои неща.

# 9
  • Мнения: 8 059
Сдобихме се с такъв уред на Тефал сега по Коледа.
Много сме доволни.
Правих пържоли, пилешки бутчета, крилца, с картофи, без картофи. Зеленчуци - картоф, морков, гъби, тиквички. Пекох цяло пиле, стана уникално.
Гъбите стават много вкусни, печени.
Правих и някакъв зеленчуков тарт с яйце. Някой беше дал рецепта в предната тема. Стана много вкусен, само дето протече мъничко, въпреки че беше върху надупчена хартия за печене.

Само тиквичките нещо не ги докарах - станаха като варени. Може би нещо по-специално е трябвало да ги направя... Който е правил хубави тиквички, моля да сподели.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 784
Аз имам един уред, като фурна и от другия модел.  Не са Филипс. Този, като фурна има две решетки и тавичка. Мога да сложа и други тавички, които си ги имам. Пека сандвичи с яйце и кашкавал/сирене или яйце и кайма, както и препечени филийки за 3 мин. на 185 градуса, питчици, които си правя от вода, сода за хляб и различни брашна - от нахут, елда, спелта, ръжено. Сместа ми е като много гъсто кексово тесто. Пека върху хартия за печене за 10-13 мин. на 160-170 градуса, обръщам и махам хартията и пека още 3-5 мин на 200 градуса. Замразена пица пека за 10 мин. на 200 градуса, като преди това фурната е работила 5 мин. на 200 градуса, за да загрее.

# 11
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 6 022
Като се слага тарелка върху решетката ли я слагате или на дъното?

# 12
  • Мнения: 1 548
Върху решетка. Уредът работи с горещ въздух, който се завихря. Трябва да му се остави място.

# 13
  • Мнения: 363
Каква хартия за печене може да се сложи в Airfryer-а? Имам такава: https://oferta.bg/uploads/2021%2F11%2F27%2FnrO4aKYD_9wfHsVO8kN5X.jpg и си мислех да я изрежа с размера на кошничката и да пека отгоре ѝ, но на много места гледам, че ползват хартия за печене на дупки. Ако трябва такава, да сте виждлаи да се продава някъде в София?
Airfryer-ът ми е PHILIPS HD9218/50, ако има някакво значение.

# 14
  • Мнения: 12 487
Ползвала съм най-обикновена хартия за печене. Не пречи ти да си я надупчиш. Аз не я дупчих, защото правих омлет и щеше да изтече.

Общи условия

Активация на акаунт