Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 82 781
  • 783
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 856
За хартията - тя спира конвекцията на въздух от долната страна. Отделно ако има доста свободна незатисната с нещо в краищата, може да се вдигне и доближи нагревателя.
Ако е нещо с течност, ползвам еднократни алуминиеви форми, силиконови формички за дребни неща. В останалите случаи не ползвам нищо допълнително.
Може да се ползват и всякакви съдове за фурна, които се събират вътре. Но е добре да се слагат така, че да има и от долу достъп до завихрения горещ въздух.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 832
Аз ползвам обикновена. Когато се запече обръщам върху решетката и пека отгоре, като махам хартията. Да, трябва да се внимава да не доближи реотана. При мен може би го е доближавала и не е имало проблем. Но е хубаво да се внимава.

# 17
  • Мнения: 7 856
Запеканка във фрайера:

Нарязяни на кубчета и сварени картофи, яйца, сирене, подправки и масло - 25 мин на 180 градуса, отгоре нарязана сланина за още 5.
В еднократна кръгла алуминиева форма.

# 18
  • Мнения: 14 735
Хартия съм слагала на дъното за някои неща, но тогава ми е ясно че си е като нормална фурна, само че малка и много по-бързо действаща. Обръщам такива неща, естествено, то там няма обдухване освен отгоре и малко от външните страни.
Хартията я слагам само на дъното, почти няма вдигнато отстрани, така че няма как да доближи реотана отгоре. Кошничката ми е кръгла, като хвана квадратно парче хартия едно че го намачквам с ръце че по-лесно заема формата както го сложа, но и ъглите ги отрязвам с ножица и те не стърчат нагоре после.
Иначе някъде из ФБ групи или тук във форума бях видяла идея хартия за печене да се прегъне няколко пъти и да се надупчи с обикновен канцеларски перфоратор за хартия. Тя като се разгъне, ще има дупки почти навсякъде. Не съм си играла, такова упражнание малко няма смисъл според мен. Но пък може някой друг да го намери за полезно.

# 19
  • Мнения: 14 228
Ще се напаснем с новия уред, няма начин.
Печени ябълки с плънка (крем сирене и сладко от кайсии, неочаквано добра комбинация Yum ). 30 мин. на 170 гр.




Карначе, 185 гр., 15 мин., във формичка. Отдолу е по-бледо, но е изпечено идеално.




При печенето ябълките отделиха течност, но аз предвидливо бях "опаковала" тавичката (уредът ми е тип фурна, с подвижна тавичка за мазнините) във фолио. Видях идеята от снимка във фейса. След готвенето изхвърлих фолиото, тавичката е идеално чиста и не се налага да я мия. Давам го като идея за тези с фурни.

# 20
  • Мнения: 17 126
Силиконови форми могат ли да се ползват?? И за колко време правите кюфтета?

Пробвах пилешки кълки днес, на готовата програма, то си го направи на 200С за 30мин май беше, станаха и-де-ал-ни, много сочни, с лека коричка отгоре без да изгаря. Предварително ги разбърках с малко зехтин, сол и мексикански подправки. Лук сложих с тях малко преди средата на времето, но поизгоря, трябваше по-малко, десетина минути, но не ми се висеше до него да чакам точно времето ¯\_(ツ)_/¯  Лукът стана хрупкав. Като отворих да сложа лука обърнах кълките, но те си бяха хванали тен и от двете страни, мисля че може и без обръщане, опекоха се съвсем равномерно. Взех и цяло пиле, пише продуктите да са до 1.5кг (машинката е лидълска), брей голямо търсене падна да намеря малко бройлерче Rolling Eyes Може би другата седмица ще го готвя. Утре кюфтета мисля да сложа и яйца за закуска, ако не забравя като се събудя Smile, мъфини още не смея Satisfied 

# 21
  • Мнения: 7 856
Няма проблем да се ползват силиконова форми.
Кюфтета аз пека на 180 за 15 минути, но трябва все пак да се пробва на конкретен уред.
Ако нещата са на решетката (кошницата) и не са прекалено на гъсто, не е необходимо да се обръщат, защото горещият въздух стига и от долната страна.

# 22
  • Мнения: 9 045
Изложих се със снощните пържоли.
Реших да ги метна за 20 минути на 200 градуса. Заблях се нещо и ги забравих - ами много им беше дошло - бяха се попрепекли отгоре доста.  Предния път ми се получиха идеални. Обаче не ползвам определена програма, а ръчно намествам градусите и минутите.

Чудя се дали би се получила баница примерно.

# 23
  • Мнения: 1 432
Кой питаше за тиквички? На мен ми се получават перфектни (но това зависи от очаквания резултат разбира се). Разрязвам тиквичката на половина по дължина и после на към 5 мм дебели полукръгчета. Овкусявам със соев сос, малко олио и микс от 5-7 китайски подправки. Слагам в кошницата и пека 20 мин. на 200 градуса. И тийнът я омита за няма 5 мин.Grinning

# 24
  • Мнения: 17 126
Днес правих рохки яйца, като варени стават, за 6мин на 120С. Много лесно се белят освен това. И кИфтаци врътнах, 15мин на 180С, както казаха тук, благодаря! - идеални, сочни, но по моя вкус бих добавила още може би две минути за повече тен. Първо загрях машинката за да ги сложа в топла кошница, да не залепнат нещо, така четох. Като свърши печенето ги оставих може би десетина минути още вътре да изстиват в кошницата, не нарочно, ама се заприказвах ¯\_(ツ)_/¯ обаче не изсъхнаха, нищо, нормални са. Отдолу не хващат коричка, има смисъл да се обръщат, но разликата е минимална, ако на човек не му се занимава. Следващия път ще пека обикновени и сладки картофи, утре мисля омлет да врътна, ако намеря в какво да го сложа Hug Сега ме е яд, че не взех тиквички...

# 25
  • София
  • Мнения: 30 328
Здравейте, дали мога да задуша свински пържоли под фолио, за да станат крехки, и после да ги запека за малко на Airfryer-а?

# 26
  • Мнения: 7 856
Естествено, че може.
От мене - риба на керемида във фурничка.
Омасляване с малко зе тин на керемида та, от долу резени лимон, бимата намазана със зехтин, отгоре отново резени лимон.
25 минути на 180 градуса. Керемидата се събира по диагонал във фурничката, на решетката на средната височина.
Резените лимон, като са опечени, не са толкова кисели и са много вкусни. Част от тях отиват при яденето върху рибата (натискам с вилицата за да изцедя сока върху рибата) , а останалата част до кората я изяждам допълнително.

# 27
  • Мнения: 17 126
Гръцки омлет: картофи нарязани на дребни парчета, се запичат за 10мин на 180С със сол и олио, аз добавих и аспарагус, защото се подхвърляше безцелно из хладилника ¯\_(ツ)_/¯ Разбърква се посредата на печенето, защото тарелката пречи на циркулацията. Разбъркват се яйца и се добавят - аз добавих още нарязани домати. Пече се още 10мин, като по някое време се разбърква. Аз ползвах еднократна алуминиева тарелка, но се оказа твърде голяма и я сгънах, съответно част от яйцето избяга през гънката, получи се още половин омлет на дъното Satisfied



Взех си книга с рецепти за еърфраер, обаче сега като я прегледах забелязах, че вътре има малко фантасмагории, "печен корен от юка" и незнам какво Stuck Out Tongue Winking Eye обаче има и интересни неща които мисля да пробвам, като печен патладжан, омлет и т.н. Трябва да ходя да си търя тавички спешно.

# 28
  • Мнения: 7 369
По идея на свеки направих миш-маш
( нарязани печени чушки,  натрошено сирене, 4 яйца, малко олио- всичко се разбърква и пече в йенски съд 10мин на 180°, разбърках, сложих 1-2с.л. доматено пюре и пекох още 8мин).

Направих и "Шоколадов сладкиш с майонеза " на Сладка хапка (в уреда SEG)  - както си е по рецептата

# 29
  • Мнения: 9 045
Кой питаше за тиквички? На мен ми се получават перфектни (но това зависи от очаквания резултат разбира се). Разрязвам тиквичката на половина по дължина и после на към 5 мм дебели полукръгчета. Овкусявам със соев сос, малко олио и микс от 5-7 китайски подправки. Слагам в кошницата и пека 20 мин. на 200 градуса. И тийнът я омита за няма 5 мин.Grinning

Аз питах за тиквички.
Ама така стават сигурно като задушени. Аз търсех алтернатива на пържените. С нещо евентуално да се овалят примерно...

denyil, печеш в йенско в еър фрайера? Мислех, че трябва да е нещо на дупки, за да се пече там.
Ще го имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт