Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 440
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
От селскостопанска аптека купувате Моспилан, ако късате листенца за готвене от босилека, забравете за следващите 10 дни, че ще го правите, но ще спасите растението.

# 601
  • Пазарджик
За много години на всички!!!

Почти всеки ден тупам едни родопски одеала и всеки път е страшен прахоляк. Сигурно са на 5-6 години. Не ги ползваме лятото. Възможно ли е вълната да изпуска нещо си и да взема ли да ги изхвърля?

# 602
Вълната е естествен продукт и като такъв отделя влакна, разпада се, но най-вече задържа праха.
Трудно се поддържат вълнени килими, одеала, китеници.
Ако нямате асма/алергии не са опасни, просто са непрактични.
Преценете спрямо вкуса/ангажимента към тях дали да ги изхвърляте или да си ги ползвате.

# 603
С  какво да изчистя боя за коса от килима?

# 604
С  какво да изчистя боя за коса от килима?
Водороден пероксид 3%, но внимавай, много зависи от цвета на килима и каква му е боята. Можеш с оцет и с намокрена топла кърпа търкаш. Най-трудно се маха червен цвят.

# 605
Водороден пероксид 3%, но внимавай, много зависи от цвета на килима и каква му е боята. Можеш с оцет и с намокрена топла кърпа търкаш. Най-трудно се маха червен цвят.
Черна боя, върху червен килим Simple Smile

# 606
  • софия
Черна боя, върху червен килим Simple Smile
Опитай с вълшебната форумна смес - равни части кислородна вода, течен препарат за миене и сода. Намазваш, стои и след това почистваш с мокра четка/парцал.

# 607
Мх, бих опитала с кислородна белина, не мисля, че ще смъкне цвета на килима, а същевременно е достатъчно силен разтвор за да разбие боята.
Звънче хубаво ти каза, а и е по-лесно, пробвай. Simple Smile

# 608
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 609
Имам жълти петна по матрака, не знам от какво може да са. Казаха ми, че не се перял матрак. С какво да пробвам да ги изчистя петната?

# 610
Как мога да залепя/закрепя цифри от нещо като самозалепваща се материя (не знам точно каква е, но на такава, която се залепва с ютия ми прилича)? Изпопадаха след пране Sad

# 611
Как мога да залепя/закрепя цифри от нещо като самозалепваща се материя (не знам точно каква е, но на такава, която се залепва с ютия ми прилича)? Изпопадаха след пране Sad

Никак, кофти са били залепени. С някакво лепило може и да ги закрепиш, ама ще е мърлява работа, няма да е като ново.

Цитат
Имам жълти петна по матрака, не знам от какво може да са. Казаха ми, че не се перял матрак. С какво да пробвам да ги изчистя петната?

От пот. Матрак не се пере, но калъфът не се ли сваля? Все някак е надянат, ако трябва някой шев разпори. И си купи протектор.

# 612
  • Пловдив
Заший ги Wink

# 613

Никак, кофти са били залепени. С някакво лепило може и да ги закрепиш, ама ще е мърлява работа, няма да е като ново.

Цитат

От пот. Матрак не се пере, но калъфът не се ли сваля? Все някак е надянат, ако трябва някой шев разпори. И си купи протектор.

Ще опитам, благодаря!

# 614
И аз благодаря за отговорите. Мислех си да опитам да ги зашия. Да видим, дали ще стане или ще замине в кофата...

Общи условия

Активация на акаунт